Hayvan Sevgisine Adanmış İki Ömür | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Hayvan Sevgisine Adanmış İki Ömür

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK HAYVAN BAKIM EVİ’NİN DAİMİ İŞBİRLİKÇİLERİ

Mersin’in Silifke İlçesi’nde yaşayan Saadet Sayın ve Füsun Sandal, çevrelerinde buldukları bakıma muhtaç, yaralı ve hasta sevimli dostların bakımını üstleniyor. Hayatlarını kimsesiz hayvanların bakım ve tedavilerine adayan iki hayvansever, buldukları yaralı ve hasta hayvanları her gün 120 km yol kat ederek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Hayvan Bakımevi’ne getiriyor. 
Kurdukları 45 kişiden oluşan Kimsesiz Canlar Derneği üyeleri ile sokakta buldukları hasta, yavru ve yaralı hayvanların bakımını üstlenen ikili, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin daimi işbirlikçileri oldu. Bugüne kadar yardıma muhtaç binlerce sokak hayvanının tedavisini gerçekleştiren ikili, ömürlerinin, geri kalanını da kendi deyimleriyle “kimsesiz canlara”adamaya kararlı.
Mersin’in Silifke İlçesi’nde yaşayan60yaşındaki emekli psikolog Saadet Sayın ve 51 yaşındaki diş hekimi Füsun Sandal, hayatlarını sokak hayvanlarını yaşatmaya ve korumaya adadı.
Kurdukları 45 kişiden oluşan Kimsesiz Canlar Derneği üyeleri ile sokakta buldukları hasta, yavru ve yaralı hayvanların bakımını üstlenen ikili, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin daimi işbirlikçileri oldu. 
Gelen ihbarlar üzerine Silifke İlçesi’nden topladıkları yaralı ve bakıma muhtaç hayvanları,her gün yaklaşık 120 km yol kat ederek Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getiren ikili, tedavisi tamamlanan kedi ve köpekleri tekrar buldukları lokasyona bırakıyor. Gönüllü olarak her gün bu rutini gerçekleştiren ikili, “Bu iş gönül işi. Herhangi bir beklentimiz yok. Sokaktaki kimsesiz canların bize ihtiyacı var”diyor. 
Acil müdahaleler için üniversite eğitimi alıyorlar
Hayvansever gönüllülerFüsun Sandal ve Saadet Sayın, bugüne kadar binlerce sahipsiz sokak hayvanını kurtararak hayata bağladı. 
Çoğunluğu acil vaka olarak buldukları yaralı sokak hayvanlarını araçlarıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getiren ikili, yaralı hayvanlara acil durumlarda ilk müdahaleyi yapabilmek için yıllar sonra üniversite sınavına girerek “Laborant ve Veteriner Teknikerliği” bölümü öğrencisi oldu.
“O kadar çok acil vaka geldi ki, zaman kaybetmemek adına Açıköğretim Fakültesi Laborantlık ve Veteriner Teknikerliği bölümünde eğitim almaya başladık. Fakültenin en yaşlı öğrencisi benim. Onur belgesi bile aldım” diyen Sayın’ın mutluluğu gözlerinden okunuyor.   
Üniversite eğitimlerinde öğrendikleri bilgileri de yaralı hayvanların sağlığına kavuşması için uygulamaya başlayan Füsun Sandal ve Saadet Sayın’a Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerleri de destek veriyor. Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde yapılan operasyonlara dagözlemci olarak katılan ikili,acil vaka durumlarında dikkat edilecek hususlar konusunda bilgileniyor. 
“Büyükşehir,barınaklarla ilgili önyargımızı yıktı”
Uzun yıllar tek başlarına mücadele ettiklerini ve o yıllarda barınaklara karşı önyargılı olduklarını belirten Saadet Sayın, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nin bu konudaki önyargılarını yıktığını söylüyor. 
Sayın ayrıca, “Enteresan bir şekilde bizi bizden önce anlayan Veterinerlik Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Bey oldu. Bizim ortak paydamız sokak hayvanları dedi ve böylece tanıştık”diyerek, Kaşlı Hayvan Bakımevi’nin Türkiye’deki tüm barınaklar tarafından örnek alınması gerektiği çağrısında bulunuyor.
Füsun Sandal ise “Ben Büyükşehir Belediyesi’nin bakımevinin bu kadar kapsamlı olduğunu ve deneyimli veterinerlerinin olduğunu bilmiyordum. Açıkçası gidince çok şaşırdım. Gelen vakalara müdahalelerini ve ilgilerini gördükten sonra düşüncelerim tamamen değişti ve işbirliğimiz böylece başladı. Binlerce hasta sokak hayvanını birlikte iyileştirdik”diyor.
Bugüne kadar yardıma muhtaç binlerce sokak hayvanının tedavisini gerçekleştiren ikili, ömürleriningeri kalanını da kendi deyimleriyle “kimsesiz canlara”adamaya kararlı.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA