Belediye Konservatuarı öğrencileri, hayallerine kavuştu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Belediye Konservatuarı öğrencileri, hayallerine kavuştu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren eğitmenlerden aldıkları derslerle, üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi ve konservatuar bölümlerini kazanarak, müzik kariyerlerinde basamak atladı. Büyükşehir Belediye Konservatuarı'ndan eğitim alan 4 öğrencinin 4'ü de üniversiteyi kazanarak, geleceğin yetenekli müzisyenleri olma yolunda ilerliyor. 
 
Yeni dönemde yeni öğrencilerini bekleyen Büyükşehir Belediye Konservatuarı, 26-27 Eylül’deki giriş sınavına 15-40 yaş arası yetenekleri bekliyor.
 
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren Büyükşehir Belediye Konservatuarı, yetenekleri doğrultusunda eğitim verdiği4 öğrenciyi yetiştirerek, üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi ve konservatuar bölümlerini kazanmalarını sağladı. Büyükşehir Belediye Konservatuarı'ndan aldıkları yoğun eğitimle üniversiteyi kazanan öğrenciler, geleceğin yetenekli müzisyenleri olma yolunda kariyer basamaklarını tırmanıyor.
Öğrencilerden Nimet Çetin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Hüseyin İyidoğan, Selçuk Üniversitesi, Muhammet Ali Sayar, Ankara Üniversitesi'nin konservatuar bölümlerini, Merve Koç ise Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazandı. Büyükşehir Belediyesi, yeni dönemde yeni yetenekleri bünyesine kazandırmak için 26-27 Eylül'deki giriş sınavına 15-40 yaş arası yetenekleri bekliyor.
 
8 yıllık hayalini gerçekleştirdi
Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğrencisi Nimet Çetin, aldığı eğitimin kariyerinde büyük sıçramalar yarattığını belirtti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nı kazanan ve 8 yıldır müzikle ilgilenen Çetin, müzikle tanışma hikayesinden bahsederek, “Ben lise dönemindeydim. Bir program izliyordum. Orada bağlama çalıyordu.Babama ‘benim neden bağlamam yok’ demiştim. Ertesi gün babamın bağlamayı alıp gelmesiyle bu hevesim başladı ve arttı. 8 yıldır hem aldığım eğitimlerle hem de hevesimle buraya kadar geldim. Yani bu sene8 yıllık hayalimi gerçekleştirmiş oldum” dedi.
 
Büyükşehir, yetenekli müzisyenlere ücretsiz imkan sağlıyor
Niğde'yi hem memleketi olduğu için hem de sevdiği için tercih ettiğini anlatan Çetin, bağlama çalmaya duyduğu ilginin Büyükşehir Belediye Konservatuarı'ndan aldığı eğitimle vücut bulduğunu anlattı. Müzik eğitimi almak için ciddi bütçelerin harcandığını belirten Çetin, Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz sağladığı imkandan şöyle bahsetti ve “Çoğu insanın müzik eğitimi alması için ciddi bir imkana sahip olması gerekiyor ama Belediye Konservatuarı’nın bize vermiş olduğu ücretsiz imkanlar bizim için çok iyi oldu. Müzikle ilgilenmek isteyenlere burayı tavsiye ediyorum. Hocalarımız çok ilgileniyorlar. Onlar sayesinde çok iyi yerlere gelineceğini düşünüyorum. Fügen, Zekeriya veDilek Hocam’ın bize vermiş olduğu eğitimle hevesimiz artmaya başladı. Onların sayesinde, onların da bize vermiş olduğu katkıyla kazandık. Çok mutluyum”diye konuştu.
 
“Bu sınav için çok ciddi paralar ödeyen insanlar var”
Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazanan Merve Koç ise müzikle ilgilenmeye ortaokuldaki müzik öğretmenin kendisini koroya almasıyla başladığını anlattı. Müziğin kendisi için bir tutku olduğunu söyleyen Koç, Neşet Ertaş'ı örnek aldığını söyleyerek, düşüncelerinden şöyle bahsetti;  
“İleride ortaokuldaki müzik öğretmenim gibi bir öğretmen olmak istiyorum. Gerçekten bu sınav için çok ciddi paralar ödeyen insanlar var ve Belediye’nin bize sağladığı bu imkanla birlikte ücret ödemeden kazandık. Öğretmenlerimiz sayesinde, Belediye sayesinde. Zaten memleketimi kazandım. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım.”
 
“4'te 4 yaptık”
Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nda 19 yıldan beri eğitmenlik yapan Konservatuar Sorumlusu Fügen Aykın, Konservatuar bünyesinde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bölümlerinin olduğunu belirterek, verilen 4 yıllık eğitimin sonunda güzel sonuçlar aldıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nda eğitim alıp Devlet Konservatuarı'na gittikten sonra Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nda eğitmenliğe başlayanların da olduğunu belirten Aykın, “Bu yıl 4 tane öğrencimiz yetenek sınavı hazırlığı için bize başvurdu. Onları Ocak ayından beri çalıştırıyorduk. Güzel sonuçlar aldık. 4’te 4 yaptık. 4 öğrencimizi de konservatuara, güzel sanatlar fakültelerine gönderdik”dedi.
 
Büyükşehir, yeni yetenekleri bekliyor
Yeni dönemde yeni yetenekleri beklediklerini belirten Aykın, “Büyükşehir Belediye Konservatuarı, ücretsiz eğitim vermekte. Eğitimlerimiz ücretsiz yapılmakta. İnsanların dışarıda çok büyük paralar ödediği bu hizmeti Belediyemiz ücretsiz vermekte ve gördüğünüz gibi de güzel sonuçlar almaktayız. 26-27 Eylül’de bizim giriş sınavlarımız var. 15-40 yaş arası öğrenci alacağız. Bunun için başvurular başladı. İlköğretim mezunu herkes katılabilir. Bir form dolduracaklar, iki fotoğraf ve kimlik fotokopisiyle gelecekler, kayıtlarını yapacağız. Sonra da sınavlarını yapacağız. Kazandıkları takdirde de 4 yıllık güzel bir eğitim alacaklar. Bizim yerimiz, İstiklal Caddesi’nde Sanat Sokağı’nın içinde. Geldikleri takdirde onları güzel bir şekilde ağırlayacağız”dedi.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA