4 Yıldır Temizlenmeyen Tarsus Kaleburcu Deresi Temizleniyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
4 Yıldır Temizlenmeyen Tarsus Kaleburcu Deresi Temizleniyor

 

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ, TABANINDA 1 METREYE YAKIN ÇAMUR BİRİKEN DERELERİ TİTİZLİKLE TEMİZLİYOR
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ ekipleri, kent merkezlerinden geçen dere ve kanalların temizlik ve ıslah çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Bu kapsamda 4 yıldır temizlenmeyen Tarsus Kaleburcu Deresi, ekipler tarafından detaylı şekilde temizleniyor. 
 
Tabanında 1 metreye yakın çamur, balçık ve mil biriken, içerisinden otlar ve ağaçlar çıkan dere, iş makinaları marifetiyle halk sağlığı gözetilerek, titizlikle temizleniyor.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı MESKİ ekipleri, yaz aylarında başlattığı dere ıslah ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
 
Tarsus kent merkezinden kuzey-güney istikametinde geçen Kaleburcu Deresi’nin Ergenekon ve Yeni Mahalle bölümlerinin ardından Mithat Paşa Mahallesi, Akbal Okulu yanından geçen bölümü de temizlenmeye başlandı. 
 
Dere kapsamlı bir şekilde temizleniyor
 
Yağmur sularının taşıdığı balçık ve çeşitli nedenlerle taşınan evsel çöplerin oluşturduğu yığınlar nedeniyle bazı noktalarında tıkanmalar oluşan dere içerisine indirilen iş makinaları, tüm birikintileri kaldırıyor. Diğer ekipler ise dere kenarında bulunan otları kesiyor, suyun akışını engelleyecek tüm pislikleri kamyonlara doldurarak, kaldırıyor ve atıklar kent dışına taşınıyor. 
 
İş makinalarının giremediği noktalarda ise Belediye çalışanları beden gücüyle balçık noktaları ortadan kaldırıyor. Ekiplerin temizlik çalışmalarıyla, haşerelerin üremeleri de engelleniyor. Islah çalışmalarının tamamlandığı noktalarda ise itfaiye araçlarıyla yıkama çalışmaları gerçekleştiriliyor.
 
Dere temizliği devam edecek
 
Ağır iş makinalarının da kullanıldığı çalışmalarda dere içerisinde, şişeden plastik kaplara, evsel atıklardan inşaat atıklarına kadar pek çok atığın çıktığı görüldü. Çalışmalar kapsamında derenin Mavi Bulvar ile Gazi Paşa Bulvarı’na paralel olarak giden bölümü de kapsamlı şekilde temizlenecek. 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA