SEÇER’İ BEKLEYEN TEHLİKE | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
SEÇER’İ BEKLEYEN TEHLİKE

 

Gazeteci Esat DURAK Yazdı

MERAY olarak girmişti hayatımıza yıllar evvel.

Dönemin Belediye Başkanı Macit Özcan projenin ilgili bakanlıktan geçmesi için Mersinlileri çocuk yapmaya bile çağırmıştı..

Çünkü merkez nüfusu 1 milyonu geçen kentlerin hakkıydı  bu proje..

Bir de iktidar ve muhalefet ayrı partiler olunca,  proje tabeladan ibaret kaldı..

Sonra göreve geldi Kocamaz..

Deniz otobüsü ters akıntıya kapılan bay başkan , hedef yükseltti,  MERAY’I, MONORAY yapalım dedi..

Çünkü Kocamaz Tulumba kavşağındaki battı çıktının yapım aşamasında deyim yerindeyse çuvallamıştı .. o yüzden gözünü havaya dikti ..

Kentin altyapı haritası olmadığı, MESKİ, TELEKOM, TEDAŞ gibi kurumlar yeraltında birbirine girdiği için Kocamaz kentin altından umudunu kesmiş MONORAY’i tercih etmişti.

Sonrasında MONORAY bakanlık tarafından kabul görmedi, rota Metro projesine çevrildi.

Sadece 8 milyona projesi çizilen, henüz firmaya 2 milyonu ödenen  350 milyon avroluk metro projesine Kocamaz’ın siyasi ömrü yetmedi ve işin kolay kısmı (!) yeni Başkan Vahap Seçer ‘e kaldı ..Geçtiğimiz günlerde  eski Bakan Lütfi Elvan’nın metro projesinin programa alındığına ilişkin verdiği müjde de Seçer’in işini daha bir kolaylaştırdı.(!)

Seçer’ in son meclis toplantısında metro projesine ilişkin verdiği notların ışığında biraz bu işi kurcaladım.

Bir kere battı çıktı bile yapmakta zorlandığımız ve  bir dolgu alanı olan kentimizde yeraltına girmenin  ne derece akılcı olduğunu  sorgulamak gerekiyor ..

Kayseri ve Gaziantep gibi hem ekonomisi hem lobisi hem de siyasi kanadı güçlü aynı zamanda coğrafi yapısı ve altyapısı müsait  illerde hafif raylı sistem tercih edilirken, neden  Mersin’de metro tercih ediliyor ?

Bu proje bu haliyle ne kadar rantabl?

Ülkenin ekonomik ve siyasal durumu uzun vadeli bu projeyi nereye sürükler?

Öte yandan hafif raylı sistem için yıllardır nüfus yoğunluğu ve yolcu kapasitesi nedeniyle onay alamayan Mersin, daha büyük nüfus ve kapasiteyi gerektiren metro için nasıl programa alındı ?

Yoksa bize mühendislik firmasından “Akdeniz’in ilk yeraltı metrosu” diye sunulan bu proje aslında hafif raylı sistemin ta kendisi mi?

Bakın yine söylüyorum ..

Bu kentin altyapısı, kurumların  koordinasyondan uzak oluşu, metronun istikametinin yoğun bir kısmının dolgu alanı olması  bu projenin ömrünü uzatır, ama sayın Seçer’ in ömrünü de kısaltabilir.

Daha bir kaç gün önceki meclis toplantısında köylerden yapımı henüz 2 yılı doldurmayan  yollara asfalt dökülmesi yönünde talep aldığını söyleyen ve şikayet eden Baskan’ ın ta kendisi değil miydi? Biz henüz asfalttan çalmaktan vazgeçmeyen bir kentte yaşarken, bir metroya kavuşmamın planını nasıl yapabiliriz.

Uzun lafın kısası..

Bay Başkanı bekleyen bir tehlike var.

Mecliste işten çıkarılanlarla ilgili propagandanın temelinde vicdandan çok aslında  siyaset vardı. Seçer’i başkanlık koltuğuna oturtan ve kendisinden beklentisi olanlarla arasının açılması uzun vadede kime yarayacak bir düşünün.

İşte metro meselesi de böyle ..

Programa alınan  bu projenin rantabl olmaması, kentin coğrafi yapısına uymaması, kenti şantiye alanına çevirecek olması, gün geçtikçe yükselecek maliyeti Seçer’ in karnesine kırık not olarak yansıyabilir.

Bu söylemlerim bazılarınıza komplo teorisi ya da şeytanın avukatlığı gibi gelebilir, ama kentin bu konuda referansları çok kuvvetli.

1997 yılında turizm alanı ilan edilen  Kazanlı-Tarsus sahil projesi.
2011 yılında ihaleye çıkan Çukurova Havalimanı.
2003 yıllarında fizibilitesi yapılan, eski adı MERAY yeni adıyla METRO.

Hikayelerini anlatmaya bile gerek yok ..

Birinde SUDA boğulan, diğerinde HAVAYA giden,  şimdide TOPRAĞA gömeceğimiz bir projemiz oldu çok şükür.

Hayırlısı olsun



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA