BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİ KOOPERATİFÇİLİĞİNE DESTEK | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİ KOOPERATİFÇİLİĞİNE DESTEK

 

Verdiği desteklerle üreticinin ve çiftçinin her zaman yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir kalkınmada verimli bir yol olan kooperatifleşmeye destek verecek önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ortak olacak ve maddi destek sağlayacak.
Büyükşehir’inMersin Narenciye ve Diğer Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği ile ortaklaşa yürüteceği proje ile de üreticilerden alınacak sütler, 11 ilçede öğrencilere dağıtılacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, kadınların sosyal hayatta ve iş hayatında daha aktif rol oynamalarını hedefleyenMersin Tarım ve Üretici Kadın Kooperatifi’ni kurmaya hazırlanıyor. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in özellikle üzerinde durduğu ve büyük önem verdiği kooperatifleşme konusuyla ilgili hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda kooperatifçiliğe destek olmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, özellikle kadın kooperatifçiliğinin desteklenmesi konusunda Mersin’de ilk olacak projelerin hazırlık çalışmalarını başlattı. 
Büyükşehir Eshab-ıKehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ortak olacak
Üretim kooperatiflerinin ve kadın kooperatifçiliğinin güçlendirilmesi konusunda düzenlediği çalıştaylar ile tarımsal kalkınmaya verdiği desteğin yanı sıra kooperatifleşmeye de destek vermeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi,bu ay yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınacak karar ile Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ortak olacak. 
Ortaklık kapsamında kooperatife hem maddi destek verilecek, hem de Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk defa bir kooperatif çatısı altında zeytin ve yaprak alımı yapılacak ve işlenmesi sağlanacak. 
Üretici Kadın Kooperatifi kurulacak
İlerleyen dönemde Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Mersin Tarım ve Üretici Kadın Kooperatifi kurularak, kadınların sosyal hayatta ve iş hayatında daha aktif rol oynamaları sağlanacak.Kurulan kooperatifle birçok kadına istihdam olanağı yaratılması ve aile ekonomilerine destek sağlanması hedefleniyor. 
Hem üretici kazanacak, hem de öğrenciler süt içecek
Süt üreticilerine de destek vermeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, S.S.Mersin Narenciye ve Diğer Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği ile işbirliği yaparak, okullarda 200 ml. süt dağıtımı gerçekleştirecek. Proje ile üreticilerden kooperatifler aracılığıyla alınacak sütler, Mersin’in 11 ilçesindeki öğrencilere dağıtılacak. 
Kooperatiflere destek verilmesi neden önemli?
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı desteklerle kooperatifler, üyelerinin işbirliği ve ortak amaçları doğrultusunda serbest piyasa koşullarına uygun bir şekilde büyüyebilecek. 
Bu büyüme kooperatif üyelerine ekonomik gelir sağlayacağı gibi, yerel, bölgesel ve ulusal ekonomiye de katkı sağlayacak. Desteklerle ayrıca tarım kooperatiflerinin ürettikleri ürünü tüketiciye ulaştırırken rekabet edebilme şanslarını artıracak ve Mersinliler’e yeni istihdam kapıları açılacak. 

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA