İbrahm Yalçıner, MGC Başkanlığına Aday | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
İbrahm Yalçıner, MGC Başkanlığına Aday

 

Gazeteci İbrahim Yalçıner, Ekim ayında yapılması planlanan Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Olağanüstü Genel Kurulu'nda Birlik ve Dayanışma Grubu adına aday olduğunu açıkladı. 

Geçmişin kapatılmasından ve yeni bir sayfa açılmasından yana olduğunu ifade eden Yalçıner, "Ancak geçmişi aynı hataları yapmamak adına da unutmamamız lazım. Daha önemlisi bu hataların yanlışların içinde imzalarıyla, kararlarıyla, gizli açık onayları ile yer alanları en azından Başkanlık düzeyinde dinlendirmemiz lazım" dedi.

Gazeteci İbrahim Yalçıner MGC'de düzenlediği basın toplantısında Ekim ayında yapılması planlanan MGC olağan üstü kongresinde başkanlığa adaylığını açıkladı. Konuşmasına MGC'nin olağan üstü seçime gittiği süreci anlatarak başlayan Yalçıner "Bilindiği gibi 5 Mayıs 2108 tarihli kongrede bir oy farkla yeni bir yönetim seçilmişti. Ancak yaşanan kongre sürecinde ben ve arkadaşlarım çeşitli hukuksuzluklar tespit ettiğimiz için, mahkemeye başvurmak zorunda kaldık. Sonuçta mahkeme taleplerimizi haklı buldu. Kongreyi iptal etti. Ardından bir üst mahkemeye Cemiyet yönetimi itiraz etti. Yine mahkeme
haklılığımıza karar verdi. Tabii arkadaşların daha bir üst mahkeme olan Yargıtay’a da başvurma hakları vardı. Arkadaşlar bu hakkı kullanmadılar ve olağanüstü kongreye gitme kararı aldılar. Ben de davayı geri çektim" dedi.

Şimdi son seçimde oy kullanan hazirun listesi üzerinden yeni bir kongre yapacaklarını anlatan Yalçıner "Bu kongrede Cemiyet Başkanlığına adaylığımı burada açıklıyorum. Sanıyorum hemen hepiniz benim Cemiyet yönetimleri ve gazetecilik konusundaki görüşlerimi ve tavrımı biliyorsunuz. Çünkü bunları hemen her ortamda dile getirdim. Tavrı, duruşu ve görüşleri net ve açık olan bir insanım. Uzun süredir de bunların mücadelesini veriyorum. Mahkeme süreci de bunlardan biriydi. Her ne kadar bazı arkadaşları üzsem de bunu yapmak zorundaydım. Gerçi mevcut yönetimdeki arkadaşlar sonradan bizi iyiki mahkemeye verdin dediler. Çünkü bu süreçte iyice anlaşıldı ki, Cemiyetimiz gerek üye kayıtları, gerek üye
sayısı ve nitelikleri, gerekse kongre usulleri bakımından çok kötü yönetilmişti" diye konuştu.

"YENİ BİR SAYFA AÇILMASINDAN YANAYIM"

Geçmişin kapatılmasından ve yeni bir sayfa açılmasından yana olduğunu anlatan Yalçıner "Ancak geçmişi aynı hataları yapmamak adına da unutmamamız lazım. Daha önemlisi bu hataların yanlışların içinde imzalarıyla, kararlarıyla, gizli açık onayları ile yer alanları en azından Başkanlık düzeyinde dinlendirmemiz lazım. Elbette herkes Başkanlığa aday olabilir. Ama açıkçası ben Cemiyeti çıkmaza sürükleyecek kadar böyle yanlışların içinde olsaydım, Başkan adayı olmaya cesaret edemezdim. O nedenle yeni bir bakış diyorum. Yeni bakış, yeni insanlarla olur. Kural budur. Farklı şeyleri farklı insanlar yapar. Farklı ve doğru şeyleri geçmişte yanlışlara bulaşmamış, onun bir parçası olmamış insanlar gerçekleştirir. Ancak İddiası, inancı, heyecanı, bilgisi, birikimi ve mücadelesi olanlar yeni bir sayfa açabilir. Kendimde bu özelikleri görüyorum. Bunun için aday oluyorum" ifadelerini kullandı.

Haber: Esra Şasi Yağmur



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA