SEÇER: “12 AY ASFALTLAMA FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEĞİZ” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
SEÇER: “12 AY ASFALTLAMA FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEĞİZ”

 

SEÇER’DEN YENİ PLENT MÜJDESİ
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, özellikle Gülnar, Anamur, Mut ve Silifke’de önemli bir sorun oluşturan yol ve asfalt konusunda çok önemli bir adım attı. Seçer, Mut-Karaman yolunda atıl vaziyette bulunan plenti bayramdan sonra kiralayacaklarının müjdesini verdi. Seçer, 12 ay boyunca asfaltlama faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.
Başkan Seçer’in talimatıyla vatandaşın asfalt ve yolla ilgili taleplerini hızla karşılayan Büyükşehir Belediyesi’nin halihazırda sıcak asfalt üretimine yönelik olarak 2 plenti bulunuyor. Bir plent tesisi için de çalışan Büyükşehir, ayrıca Gülnar’da atıl vaziyetteki asfalt plentinin devreye alınmasıyla merkeze uzak olan ilçelerin sıcak asfalt ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılayacak.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, özellikle merkeze uzak olan Gülnar, Anamur, Mut ve Silifke’de önemli bir sorun oluşturan yol ve asfalt konusunda çok önemli bir adım attı. Vatandaşların yol ve asfaltla ilgili sıkıntılarını hızla çözme kararlılığında olduklarını, bu doğrultudaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Seçer, Mut-Karaman yolunda atıl vaziyette bekleyen asfalt plentini bayramdan sonra kiralayacaklarının müjdesini verdi. Seçer, 12 ay boyunca asfaltlama faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.
“Asfaltlar sürekli test edilecek”
Dün sabah erken saatlerde Mut ilçesine giden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VahapSeçer,  Cumhuriyet Halk Partisi Mut Örgütü İlçe Danışma Programı’na katıldıktan sonra Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen ziyarette yol ve asfaltlama çalışmaları hakkında sohbet eden Seçer, 12 ay asfaltlama faaliyetlerine devam edeceklerini vurgulayarak, “Daha çok kışın sahilde, yazın da yaylalarda Mart’tan, Nisan’dan sonra. Çünkü biriktiği zaman yetemiyorsunuz. Asfalt yapıyoruz, yama yapıyoruz, ama kaliteli mi,değil mi, tekniğine uygun mu bunun da önlemini aldık. Bir teknik heyet oluşturuyorlar. Kullanacağımız asfaltı da sürekli test edecekler. Asfaltın malzemesi de çok önemli. Bizim bir ocak var onu işletmeye alıyoruz. 3-4 noktada. Onları da açıyoruz” dedi. 
“Mut-Karaman yolunda atıl durumdaki plenti bayramdan sonra kiralıyoruz”
En çok şikayet aldıkları konuların başında yol çalışmalarının geldiğini sözlerine ekleyen Seçer, şöyle devam etti:
“Bizim en çok şikâyet aldığımız konu yol konusu. Hem asfaltlama çalışmaları, hem yama çalışmaları devam ediyor. Malzeme buraya Karacailyas’tan geliyor ve uzun bir mesafe. Malzemelerin de bir kısmını peşin alıyoruz, geçtiğimiz dönemden hazırlık olmadığı için biz, biraz geri kaldık. Bunu süratle aşmaya çalışıyoruz. Daha önce bu Mut-Karaman yolunda atıl duruyordu. Büyük de bir plent. Bayramdan sonra kiralıyoruz. Sözlü anlaşmayı da yaptık. Zaten hemen devreye sokacağız. Buradan bizim ocaklarımızdan da iki mühendisi sertifika için eğitime gönderdik oraya. Artık ocakları da faaliyete sokacağız. Bunun için çok ciddi bir ekip kurmak lazım.”
İlçelerin asfalt talebi hızla karşılanacak
Mersin’de yol ve asfalt konusundaki sıkıntıları zaman kaybetmeden çözme kararlılığında olan ve bu doğrultuda Başkan Seçer’in talimatlarıyla hızla adımlarını atan Büyükşehir Belediyesi’nin halihazırda iki asfalt plenti bulunuyor. Merkez Çay Mahallesi, Deliçay mevkiinde, birisi 100 ton/saat, diğeri ise 200 ton/saat olan iki plent kullanan Büyükşehir Belediyesi, merkeze uzak ilçelerdeki asfalt taleplerini de hızla karşılamak üzere üçüncü bir plentle ilgili çalışmalarına uzun süredir devam ediyor. Silifke Ulugöz mevkiinde kurulması planlanan asfalt plentinin üretime başlamasının zaman alacağını dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, uzak mesafedeki asfalt ve yol taleplerini hızla karşılamak için Gülnar’da atıl vaziyette bekleyen asfalt plentini gündemine aldı. 
Büyükşehir’in gerekli incelemeleri tamamlanmasının ardından, bayramdan sonra plent tesisinde çalışmaların hızla başlaması planlanıyor. Bu tesisin devreye alınmasıyla beraber, bugüne kadar Çay Mahallesi’nde bulunan şantiyesinden talepleri karşılamaya çalışan Büyükşehir Belediyesi,  Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Mut ve Silifke’ye kadar olan bölgelerin sıcak asfalt ihtiyacını söz konusu tesisten hızlı bir şekilde karşılamayı öngörüyor. Tesis, saatte 240 ton asfalt üretme kapasitesine sahip bulunuyor

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA