Akdeniz Belediyesi ile MSYD arasında protokol imzalandı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Akdeniz Belediyesi ile MSYD arasında protokol imzalandı

 

* Akdeniz Belediyesi ile Mülteciler ve Sığınmacılarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MSYD) arasında, ‘Bütünleşik Fizik Tedavi ve Ruh Sağlığı Hizmetlerinin Düzenlenmesine’ dair işbirliği protokolü imzalandı.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, protokol öncesi Mülteciler ve Sığınmacılarla Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Erdem Ayçiçek ve yönetimini makamında ağırladı. Kendisinin de bir sağlıkçı olduğunu, insanlara şifa dağıtmaya çalıştığını ifade eden Başkan Gültak, derneğin böylesi hassas ve önemli bir konuda sunduğu hizmet ve faaliyetleri nedeniyle teşekkür etti. 
“Zor durumdaki insanlarımıza ulaşacağız”
Suriyeli mültecilerin, hastaneler ve ilaçlardan faydalanabildiklerini, bu konuda sıkıntı olmadığını belirten Başkan Gültak, “Tabi bazı protezler veya özel konularda sıkıntıları olabiliyor. O konuda elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Ayrıca sünnet gibi dinimizin vecibelerinden birini de hayata katarak yerine getireceğiz. Nitekim bu konu projelerimizin içinde de yer alıyordu. Maddi durumu iyi olmayan ailelerimiz yararına toplu sünnet şöleni yapmayı düşünüyoruz. Fakir ailelerimizin yanı sıra, Suriyeli ailelerimize de ulaşmış oluruz. Hem hayra vesile olur, insanlarımıza da dokunmuş oluruz. Belediye olarak bu konuda destek vermeye, yanınızda yer almaya hazırız” dedi.
“Akdeniz’de bir ilke daha imza attık”
Sözlerini; “Bu protokol nezdinde, şehrimizde ve Akdeniz’de bulunan mülteci kardeşlerimize ve ulaşılması gereken fakir ailelerimize ulaşarak sağlık ve diğer konularda yardımcı olup, farkındalık yaratmaya çalışacağız” şeklinde sürdüren Başkan Gültak; “Projemizin bir amacı da kadınlar ve gençlerimize psiko-sosyal eğitimler vererek aktif hayata katmaktır. Uyuşturucu ve terör örgütlerine karşı halkımızı bilinçlendirip eğitmek, bu sayede gençlerimizin bu örgütlerin tuzağına düşmesini engellemek istiyoruz. 
Belediyemizde görevli psikolog ve sosyologumuzun, derneğin getireceği uzmanlarla yapacağı entegre çalışmalarla, Akdeniz’de özellikle kadınlar ve gençlerimiz için uyuşturucu ile mücadele eğitim çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Derneğimize teşekkür ediyorum. Bu protokolümüzle birlikte, belediye olarak Akdeniz’de bir ilke daha imza atmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. 
“Hedef; zorla göç ettirilen mağdur insanların yaşam standartlarını iyileştirmek”
Mülteciler ve Sığınmacılarla Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Erdem Ayçiçek ise, 2015 yılından itibaren mülteciler ve sığınmacılar için çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini anlattı. 
Dernek merkezinin İstanbul’da yer aldığını; Ankara, Mersin, Hatay, Kocaeli ve Bursa’da temsilcilikleri olduğunu kaydeden Ayçiçek, “Temelde faaliyetlerimiz, zorla yerinden göç ettirilen mağdur insanların yaşam standartlarını bir nebze yükseltmektir. Bu çerçevede ruh sağlığı ve psiko-sosyal destek çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca özellikle Mersin ve Hatay bölgesinde, engelli bireylere, ebeveynlerine ve refakatçilerine yönelik fizik tedavi ve rehabilitasyon alanlarında hizmet sunuyoruz. 
Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Mersin’de de elimizden geldiğince projeler geliştireceğiz. Bu noktada Akdeniz Belediyemize ve Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sadece bu protokol ile değil, gelecekte de hep birlikte güzel proje ve çalışmalar gerçekleştirmeye çalışacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından; Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile MSYD Başkanı Erdem Ayçiçek arasında, Türkiye’ye göç etme zorunda kalan Suriyeli mültecilere yönelik olarak; ‘Bütünleşik Fizik Tedavi ve Ruh Sağlığı Hizmetlerinin Düzenlenmesine’ dair işbirliği protokolü imzalandı. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA