ÇALIŞTAY ... | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
ÇALIŞTAY ...

 

Esat Durak yazdı

Büyükşehir toplumun farklı kesimleri ve katmanları ile bir dizi çalıştay organize etti ..

Farklı kulvarlardaki bu çalıştaylar'dan biri de biz basın mensupları için planlanmıştı ..
Bu çalıştayın içeriği Mersin basınının sorunlarını masaya yatırması değil, aslında el değiştirmiş bir belediyenin basın mensuplarıyla bir temasından ibaretti. 
Bu çalıştaydaki sorulara bakıldığında; belediye kendini bir testten ve medya mensuplarının kendilerinden ne tur talepleri olduğunu da yeniden gözden geçirdi.
Yapılan bu organizasyona başka bir anlam yüklemenin ve büyük bir beklentiye girmenin de bir anlamı yoktu ..Neden-sonuç ilişkisinden çok niyet-amel ilişkisi kuracağımız bir ortamdı ..
Çünkü belediye medyanın NEDEN bu durunda olduğunun sorumlusu değildi, SONUÇ içinde müdahil olabilecek yeterli metaryallere sahip olamazdı ...Sadece iyi NİYETLİ bir adım atıldı ve bu çalıştay AMEL defterine olumlu bir iş olarak yazıldı.

Ne varki çalıştayın hamisi BAŞKAN Vahap Secer 'in konuşmasında dile getirdiği bazı hususlar organizasyona katılan basın mensuplarını rahatsız etti .. Başkan Seçer'in "eski alışkanlıklarınızdan vazgeçin " "satılık kalemlerle işim olmaz " bağlamındaki söylemleri salonda soğuk duş etkisi yarattı ..

Aslında bu mevzunun bu kadar büyümesinin, bu sözlerin bir davette cereyan etmesi, ifadenin sertliği ve kelamın içeriğinden çok bunu kimin dile getirdiğinden kaynaklandığını düşünüyorum ..

Eğer Başkan Seçer bunu herhangi bir basın toplantısında dile getirseydi , ya da meclis toplantılarındaki mütebessim haliyle deklare etseydi , sadece "BAŞKAN KİMİ KASTETTİNİZ" sorusuyla karşılaşacaktı .. Ve bu kadar kelebek etkisi olmayacaktı.

Şimdi işin diğer tarafına bakalım.. 
Yani ambalajına değil ürüne bakalım ..
Başkan Seçer 'in rahatsız olduğumuz sözlerini kaçımızın mesleki birliktelik esnasında dile getirdiğimize bakalım ..
Mesleğini silah olarak kullananları, şantaj ve tetikçilik yapanları, kişisel çıkarlarına alet edenleri, meslek etiğini hiçe sayanları masaya yatırıp kıtır kıtır doğradığımız günleri hatırlayalım..

Yaşadığımız bu handikapları en çok eleştirenler kaleme aldı aslında çalıştay meselesinde yaşanan bu olayı (o tetikçi hariç ) 
Elbetteki işini layıkıyla yapan meslektaşlarımın zoruna gitti Başkanın sözleri , belki de zorumuza gitti defomuzun yüzümüze vurulması.
Ama gerçeğimiz bu.. 
Sizde bende biliyoruz..
O salonda bizim doğrularımız, gerçeğimize yenildi arkadaşlar ..
Kimimiz ayar dedik, kimimiz hizaya çekildik dedik, kimimiz de tehdit ..
Ama yenildik işte..

Şöyle düşünün ...
Biz kamu hizmeti yapıyoruz 
Başkan Seçer de kamusal alanın bir parçası ..
Kamu bize karışır .. 
Yanlışımızı hatırlatır .. 
Eksiğimizi yüzümüze vurur .
Biz onlara nasıl yapıyorsak .
Onları nasıl eleştiriyorsak..
Yanlışlarını nasıl temsil ettiği halka aktarıyorsak ...

Mesleğimizin aslında göreceli bir tarafı yoktur ve olmamalıdır .. 
Gazetecinin tarifi tektir .
Bu tarif ne Sayın Seçer' e göre değişmelidir ne de yıllarını vermiş bir meslektaşıma göre ..
Doğruların kim tarafından söylenilmiş olsa da değişmeyeceği gibi..



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA