Büyükşehir’de bayram hazırlıkları tamamlandı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Büyükşehir’de bayram hazırlıkları tamamlandı

 

26 NOKTADA MOBİL KESİM ÜNİTESİ

Büyükşehir Belediyesi, Mersinliler’inKurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirmesi için tüm birimleri ilegerekli önlemleri aldı. Bu yıl alınan meclis kararı ile ücretsiz olan mezbahalar ve mobil kesimhaneler,Büyükşehir’in titiz çalışmalarıyla vatandaşın kullanımına hazır hale getirildi. Mersin’in 13 ilçesinde, toplam 26 noktada hizmet verecek mobil kesim üniteleri, bayramın 1. günü, 8 farklı noktadaki mezbahalar ise bayram boyunca açık olacak.
Mezarlıklar başta olmak üzere kent genelinde sürdürülen temizlik ve ilaçlama çalışmaları, mezarlıklara ücretsiz ulaşım,kent içi ulaşımın ücretsiz olması gibi birçok alanda gerekli tüm çalışmalar yapılarak, vatandaşların pırıl pırıl bir Mersin’de bayramı karşılaması sağlanmış oldu.
Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Mersinliler’in güzel bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıklarınıyaptı. Bu yıl meclis kararıyla ücretsiz olacak mezbahalar ve mobil kesimhaneler, Büyükşehir’in titiz çalışmalarıyla vatandaşın kullanımına hazır hale getirildi. Kent genelinde sürdürülen temizlik ve ilaçlama çalışmaları, kent içi ulaşımın ücretsiz olması, mezarlıklara ücretsiz ulaşım sağlanması gibi birçok alanda gerekli çalışmalar gerçekleştirildi.
26 noktada mobil kesim ünitesi
Veterinerlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kurban Bayramı’nda vatandaşların hizmetinde olacak mobil kesim üniteleri ve mezbahalarla ilgili çalışmalarını tamamladı.
Mersin’in 13 ilçesinde, toplam 26 noktada hizmet verecek mobil kesim üniteleri, bayramın 1. günü, 8 farklı noktadaki mezbahalar ise bayram boyunca açık olacak. Veteriner hekimlerin de yer alacağı mobil kesim ünitelerinde, sertifikalı kasaplar tarafından gerçekleştirilecek olan kesimler ücretsiz yapılacak. Sağlıklı ve hijyenik koşullarda ücretsiz hizmet verecek olan mobil kesim üniteleri ve mezbahalar, 07.00-18.00 saatleri arasında açık olacak. 
Yakaköy Mezbahanesi için ücretsiz servis olacak 
Büyükşehir’in ücretsiz ulaşım hizmeti Yakaköy Mezbahası için de geçerli olacak. Yakaköy mezbahasında kurban kesmek isteyen vatandaşların ulaşım sıkıntısı çekmemesi için oluşturulan ücretsiz servisler, bayramın 1. ve 2. günü Makine İkmal’den 08.00-16.00 saatleri arası,Yakaköy’den de 09.00-17.00 arası kalkacak.
Kurban derisi toplama aracı hizmette 
Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı’nda kurban derisi toplama aracı ile kurban derilerini Türk Hava Kurumu’na (THK) ulaştırmak isteyen vatandaşların ayağına kadar gidecek. 
Anamur, Mut, Erdemli, Tarsus, Aydıncık ve Silifke’de görevlendirilen deri toplama araçları, toplanan kurban derilerini THK’ya ulaştıracak.
Zabıta denetimlere devam edecek
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesinde başlattıkları denetimlere bayram boyunca devam edecek. Sıcak yaz günlerine denk gelen Kurban Bayramı için klima denetimlerini arttıran ekipler, vatandaşların bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri adına durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapıyor.Yapılan  denetimlerde, tüm araçlarda klimaların çalışıp çalışmadığı, güvenlik kamera sistemlerinin bulunup bulunmadığı kontrol edildi.
Ayrıca, Zabıta ekipleri, bayram öncesi sıklaştırdığı gıda denetimleri ile vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketmelerine olanak sağlayacak.Ekipler bayramda misafirlere ikram edilen ve yoğun talep gören şeker, tatlı ve çikolataları da özellikle denetliyor. Yaptığı denetimler kapsamında vatandaşların satın aldığı ürünlerin kalitesi, malzemelerin tazeliği ve hijyeni konusunda taviz vermeyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, ürünlerin gramaj, paketlenme ve etiketlemelerinde işletmelerin özenli ve kurallara uygun olup olmadığı konularında denetimler gerçekleştirdi.
Ulaşım bayram boyunca ücretsiz olacak, mezarlıklara ücretsiz servis yapılacak
Büyükşehir Belediyesi otobüsleri her bayram olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da Mersinliler’i ücretsiz taşıyacak. Vatandaşlar 4 günlük Kurban Bayramı boyunca akraba ve arkadaş ziyaretleri ile kabristan ziyaretlerini ücretsiz olarak gerçekleştirebilecek.
Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini de kolay hale getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi,mezarlık servisi uygulaması ile Arife günü başlayarak bayram boyunca ücretsiz ulaşım sağlayacak.
Ücretsiz servisler Makine İkmal’den 08.00-16.00 saatleri arasında her saat başı, Güneykent Mezarlığı’ndan ise 08.00- 17.00 saatleri arasında her saat başı kalkacak.
Büyükşehir’den kentte bayram temizliği
Vatandaşların bayramını tertemiz bir Mersin’de geçirebilmesi için tüm ekiplerini seferber eden Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı, kent genelinde sürdürdüğü temizlik çalışmalarını arttırdı.  Mersin’de yaşayan vatandaşların yanı sıra bayramını Mersin’de geçirecek misafirler için tüm cadde ve bulvarlarda temizlik çalışmaları titizlikle yürütülüyor. 
Özellikle kent merkezindeki cadde ve bulvarlarda çiçeklendirme, ağaç budama ve çim biçme çalışmalarına hız veren belediye ekipleri, cadde ve bulvarlarda,refüj ve göbeklerde peyzaj düzenleme çalışmalarına hız verdi. Caddeleri rengarenk çiçeklerle süsleyen ekipler, vatandaşların bayramlarını görsel açıdan daha nezih bir ortamda geçirebilmeleri için kentin tüm ana arterlerindeki cadde ve bulvarlarda temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Kurban kesim yerleri ilaçlanacak
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, bayram boyunca ve bayram sonrası il genelinde kurulan kurbanlık satış ve kesim alanlarında ilaçlama, dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürecek.
Ekipler ayrıca, 444 2 153 numaralı çağrı merkezine vatandaşlardan gelecek talepleri de değerlendirerek, gerekligörülen noktalarda ilaçlama, dezenfeksiyon ve temizlik işlemlerini yürütecek.
İbadethaneler bayrama hazır
Mersin genelindeki camii, Kuran kursu ve cemevi gibi ibadethanelerde vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ibadetlerini yapabilmeleri için yıl boyu kesintisiz olarak devam eden ibadethane temizlikleri, bayram dolayısıyla da hız kesmeden devam ediyor. Rutin olarak devam eden camii temizlikleri, bayram dolayısıyla gül suyu ve dezenfektan kullanılarak daha detaylı bir şekilde yapılıyor.
Mezarlıklarda bayram hazırlığı
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mersin merkez ve ilçelerde bulunan mezarlıklarda Kurban Bayramı hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürürken, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini Kurban Bayramı’na yakışır şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mersin merkez ve ilçe mezarlıklarındaki tüm temizlik işlemlerini sürdüren ekipler, bayram için özellikle daha estetik bir görüntü için çiçek ekimlerine de devam ediyor. 
Kent genelindeki tüm mezarlıkların bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdüren Büyükşehir ekipleri, vefat eden yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlara da mezarlıklarda bayram boyunca hizmet verecek.Ayrıca mezarlık ziyaretini yapmakta zorlanan yaşlı, engelli ve hamile vatandaşlar da Akbelen ve Tarsus Mezarlıklarında yer alan golf aracı hizmeti ile mezarlık ziyaretlerini rahat bir biçimde gerçekleştirebiliyor.
64 personel, başta Akbelen ve Güneykent Mezarlığı olmak üzere Tarsus Merkez, Güney Mezarlığı, Çamlıyayla ve bağlı diğer tüm mahalle mezarlıklarında çim biçme, kabir temizliği, ilaçlama, ağaç budama, mezar yeri temini, parke taş bakımı ve boyanması, süpürge aracıyla temizlik işlerini yapıyor.
MESKİ ve İtfaiye 24 saat hizmette
Bayrama tam teçhizat hazırlanan MESKİ ise vatandaşların merkezde ve ilçelerde kanalizasyon arızaları için kanal açma aracı ve vidanjör, su arızaları için tam donanımlı arıza-onarım aracı ve iş makinelerini hazır halde bekletecek. Arızanın durumu ve yoğunluğuna göre ihtiyaç halinde diğer ekipler de göreve çağrılacak. 
Herhangi bir su ve kanal arızası olması durumunda vatandaşlar 7/24 kesintisiz hizmet veren ALO 185 hattını arayarak bildirimde bulunabilecekler. Ayrıca, MESKİ binek araçları arife gününden itibaren, Kurban Bayramı süresince mezarlık ziyaretine gelen yaşlı ve engelli vatandaşlara hizmet verecek.
İtfaiye Daire Başkanlığı da bayram boyunca teyakkuzda olan ekipler arasında olacak. Bayram süresince oluşabilecek arıza, yangın ve diğer olumsuz durumlara karşı İtfaiye ekipleri vardiyalı bir şekilde işinin başında olacak. Yaşanabilecek her türlü olumsuz durumun önüne geçebilmek ve olaylara anında müdahale edebilmek için ekipler hazır vaziyette bekleyecek.
Çağrı Merkezi ekibi bayramda da işinin başında
Aynı vardiyalı ekibin içinde Çağrı Merkezi 444 2 153 personeli de yer alıyor. Vatandaşlar bayram boyunca istek, şikayet ve taleplerini ulaştırmak için aradıklarında Çağrı Merkezi personeli ile etkileşim halinde olabilecek.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA