’STAT ARAZİSİNİ BİZE VERİN, KENT MEYDANI YAPALIM’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
’STAT ARAZİSİNİ BİZE VERİN, KENT MEYDANI YAPALIM’

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit: Şehrin ortasındaki bu görüntü Mersin’e yakışmıyor

-Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın arazisini yeşil alan ve kent meydanı yapmak şartıyla TOKİ'den istediklerini ancak TOKİ'nin 'Millet Bahçesi yapacağız' diyerek bu isteği geri çevirdiğini söyledi.   Özyiğit,  "Arazide artık yaban otları bitti, kirli bir görüntü ortaya çıkmaya başladı. Şehrin orta yerindeki bu görüntü Mersin’e yakışmıyor. Onun için çağrıda bulunuyoruz: Bu araziyi bize verin, biz yeşil alan yapalım, ışıklandıralım, millet bahçesi projesi hayata geçene kadar bu şekilde kullanalım" dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Millet Bahçesi yapılacağı gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın arazisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Stadın arazisinin kullanımıyla ilgili olarak TOKİ’ye yazı yazdıklarını ifade eden Abdullah Özyiğit,  "O araziye bir bina yapılmaması gerektiğini söyledik.  'Araziyi bize verin yeşillendirelim, ışıklandıralım' dedik. Bize gelen yanıtta 'o arazi için planımızı yaptık, programa aldık' deniliyor. 'Programa alındı' denmesi elbette memnuniyet verici ama ne zaman yapılacağı, ne yapılacağı konusunda bir kesinlik yok. Umarız ki programa alınan proje bir daha ertelenmez. Biz de konunun takipçisi olacağız" dedi.

-MİLLET BAHÇESİ PROJESİ YAPILANA KADAR BİZE VERİN-

Stadın ortada henüz bir proje yokken  ani bir kararla yıkıldığını ve o günden bu yana arazinin atıl kaldığını kaydeden Abdullah Özyiğit, " Arazide artık yaban otları bitti, kirli bir görüntü ortaya çıkmaya başladı. Çöküntü bölgesi olması sebebiyle güvenlik sorunu da yaratmaya başladı. Şehrin orta yerindeki bu görüntü Mersin’e yakışmıyor. Bu görüntünün bir an evvel ortadan kaldırılması, bu arazinin bir an evvel halkın kullanabileceği şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Onun için biz ısrarla çağrıda bulunuyoruz. Bu araziyi bize verin, biz de Yenişehir Belediyesi olarak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer'in koordinesinde burayı yeşil alan yapalım, ışıklandıralım, Millet Bahçesi projesi hayata geçene kadar bu şekilde düzenleyelim" ifadelerini kullandı.

-İNSANLARI AVM'LERDEN KURTARMAMIZ LAZIM-

Yenişehir için en önemli hedeflerinden birinin de bir kent meydanı oluşturmak olduğunu belirten Abdullah Özyiğit, "Mersin’in en dinamik ilçesi Yenişehir. Okulların olduğu, üniversitelerin olduğu, alışverişin, sosyal ve kültürel etkinliklerin yoğun olduğu bir ilçe. Böyle bir ilçenin bir kent meydanına ihtiyacı var. İnsanlarımız alışveriş merkezlerine sıkıştırılmış. İnsanları AVM’lerden kurtarmamız lazım. Çevresinde sosyal faaliyet alanlarının olduğu, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılabildiği, oturma, yeme içme alanlarının olduğu bir kent meydanı hayal ediyoruz. Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisi bunun için en uygun alan" dedi.

-MÜFTÜ DERESİ İÇİN BÜTÜNLÜKLÜ BİR PROJE YAPILMALI-

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Tevfik Sırrı Gür Stadı arazinin doğusunda kalan Müftü Deresi'nin kıyısındaki yürüyüş yolunu temizlediklerini, düzenlediklerini  ve aydınlatma sorununu çözeceklerini de söyledi. 
Stat arazinin akıbetinin belli olmasını beklemeden yürüyüş yoluyla ilgili çalışmaları yaptıklarını belirten Özyiğit,  "Müftü Deresi kenarındaki yolu insanlarımızın rahatça yürüyüş yapabileceği çağdaş bir mekan haline getirmek için adım attık. Burayı aydınlatacağız, düzenleyeceğiz, daha güvenli hale getireceğiz.  Müftü Deresi'nin bir kıyısının bir kısmı Akdeniz Belediyesi sorumluluğunda, bir kısmı Torroslar Belediyesi sorumluluğunda bir kısmı da bizim sorumluluğumuzda. Bu nedenle dereyle ilgili projelerin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer'in koordinesinde,  bütünlük içinde yapılması gerekir.  Mersin burada yapılacak bütünlüklü bir proje ile çok önemli bir mekan kazanır" dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA