Akraba atamaları krize dönüştü | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Akraba atamaları krize dönüştü

 

CHP’li bazı belediye başkanlarının bütün uyarılara karşın belediye makamlarına yakın akrabalarını atamalarına krize dönüşürken, parti içi muhalefet, söz konusu belediye başkanlarının tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmeleri istedi.

 
ZİHNİ ERDEM / ANKARA

Yerel seçimlerde üç büyük şehri kazanan ve Türkiye genelinde de elindeki belediye sayısını artıran CHP'nin, belediyelerde akraba atamalarına kamuoyundan gelen tepkiler üzerine harekete geçerek belediye başkanlarını tek tek uyardığı ve bazılarına atama kararlarını geri aldırdığı öğrenildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Belediye başkanlarının birinci derece yakınlarının belediyelerde ve şirketlerinde çalıştırılmaması, belediye başkanlarının ikinci bir maaş almalarının önlenmesi için yasa teklifi hazırlıyoruz” dedi.

'OĞLUNU ATAYAN İHRAÇ EDİLMELİ'

CHP’li muhalif isimlerden eski milletvekili Şahin Mengü, partinin yönettiği belediyelerde yaşanan gelişmeleri Aydınlık'a değerlendirdi.

Mengü, parti tabanından gelmeyen insanların belediye başkanı yapıldığı için bunların yaşandığını belirterek şunları söyledi: “Oğlunu genel müdür diye atayan başkan için yapılacak tek şey vardır: Acilen tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edersin. O zaman ben senin dürüst olduğunu anlarım. Böyle yasa falan çıkarmakla olmaz.”

‘YASA TEKLİFİ ŞOV’

Mengü, CHP’li Özgür Özel’in vereceği yasa teklifini de eleştirdi. “Siyasi etik yasasına taraftarım” diyen Mengü, “Ama akrabalar işe alınamaz gibi ne olduğu belli olmayan, muğlak kavramlarla yasa çıkmaz. Komik bir düşünce... Etrafa karşı şovdan başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Tartışma yaratan görevlendirmeler

- İzmir Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, kendisini belediyenin personel şirketinin müdürlüğüne atayarak çift maaşlı oldu.

- İzmir Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, 24 yaşındaki oğlu Efe Uygur’u belediye şirketi olan Torbalı Personel Özel Güvenlik Gıda İnşaat Temizlik Şirketi'ne (TORBEL) Genel Müdür Yardımcısı yaptı.

- İzmir'de, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Şengel, kuzenini belediyede sekreter, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın amcasının oğlunun eşi Nuriye Kayalar’ı özel kalem müdürü olarak işe aldı. Özel kalem müdürlüğünün yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Müdürü de yaptığı öğrenildi.

- İzmir Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, halasının eşi İrfan Aras’ı başdanışmanı olarak atadı.

- Karabük Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kardeşi Zafer Köse’yi özel kalem müdürlüğü görevine getirdi.

- Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, damadı Ahmet Erdal Şenyurt’u özel kalem müdürü olarak atadı.

Aydınlık Gazetesi 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA