Çocuklar büyükşehir’le ilk kez tiyatro izliyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Çocuklar büyükşehir’le ilk kez tiyatro izliyor

 

TİYATRO SAHNESİNİ YAYLALARA KURUYOR

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından Köy Seyirlikleri bünyesinde sahnelenen “Düğün ya da Davul” isimli oyun,farklı mahallelerde vatandaşlarla buluşuyor.Takanlı, Çevlik ve BeyliceMahalleri’nde perde açan Köy Seyirlikleri, bugüne kadar 18 mahalledegerçekleştirildi. Bu organizasyonla yaylalardaki çocuklar ilk kez tiyatro izlemenin heyecanını yaşadı.
Mersin’de kültür ve sanat faaliyetlerini en üst noktaya çıkarmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleri sayesinde çocuklar ilk kez tiyatro izlemenin zevkini yaşıyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 21 Haziran’da başlatılan Köy Seyirlikleri’nde, şu ana kadar 18 mahallede tiyatro gösterileri gerçekleştirildi. Mezitli’ninTakanlı veÇevlik ile Tarsus’un BeyliceMahallelerinde sahnelenen Köy Seyirlikleri, mahalle sakinleri tarafından heyecanla bekleniyor. 
30 mahallede binlerce vatandaşla tiyatroyu buluşturacak
1 Eylül’e kadar 12 mahallede daha sahne alarak, yaz sezonu boyunca toplam 30 mahallede binlerce vatandaşla tiyatroyu buluşturacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Yaylalarda Köylerde Kültür Sanat Her Yerde” sloganı ile tiyatroyu kentin en ücra noktalarına kadar taşıma gayreti içinde hareket ediyor. 
Tiyatro sahnesini yaylalara kuran ve sahneledikleri oyunla meydanı dolduran kalabalığın eğlenceli ve keyifli bir akşam geçirmesini sağlayan tiyatrocular, oyunlarında başarılı bir performans sergilerken, verdikleri toplumsal mesajlarla da dikkat çekiyor. 
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı konservatuvar sanatçılarının verdiği konserle başlayan etkinlikte, halk oyunları ekibi de sergiledikleri yöresel oyunlarla etkinliğe renk katıyor. 
Çocukların büyük bir kısmı tiyatroyu ilk kez görüyor
Yaylalarda ve köylerde hayata geçen bu uygulamadan dolayı mutlu olduklarını ve keyifli dakikalar yaşadıklarını belirten vatandaşlar, kendilerini düşünüp böyle bir hizmeti gerçekleştirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ediyor. Kırsal alanda tiyatro izleme olanağının bulunmadığını, şehir merkezine ulaşmalarının zor olduğunu ifade eden vatandaşlar, özellikle çocukların büyük bir kısmının tiyatroyu ilk kez gördüklerini ve çok heyecanlandıklarını vurguluyor.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA