MTSO, Adıyaman TSO ile Kardeş Oda Protokolü imzaladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
MTSO, Adıyaman TSO ile Kardeş Oda Protokolü imzaladı

 

MTSO, Adıyaman TSO ile Kardeş Oda Protokolü İmzaladı. Protokol töreninde birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, ekonomik sıkıntıların el ele verilerek daha hızlı aşılabileceğini söyledi. Adıyaman TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ise, “Ekonomik bağımsızlığını kazanmış bir kentle Kardeş Oda olmak bizi yürekten sevindiriyor” değerlendirmesi yaptı. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kardeş Oda Protokollerini Şanlıurfa ve Malatya’nın ardından Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile sürdürdü. Adıyaman TSO Başkanı Mustafa Uslu başkanlığındaki Yönetim Kurulu Üyelerini MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkan Yardımcısı Yakup Gitmiş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ağırladı. Karşılıklı tanışma ve her iki kent ekonomisi hakkında gerçekleştirilen sunumların ardından söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Bizler gönülden kardeşiz. Kağıtlar yırtılır, yazılar silinebilir ama kalbimizdeki dostluk silinmez” dedi. Aynı bölgenin insanları olduklarını ve aynı bölgede aynı ülke için tek vatan için mücadele ettiklerini vurgulayan Kızıltan şunları söyledi: 
“Bizler taşın altına elini koyan, istihdam sağlayan, üretim, ticaret yapan Türkiye’deki tüm sektörlerde çalışan insanlarız. Bugün ülkemiz çok büyük zorluklarla karşı karşıya. Böyle durumlarda birlik ve beraberliğin önemi daha da fazla ortaya çıkıyor. Biz ancak birlik beraberlik içinde olursak düzlüğe çıkarız. Tek yürek olmuş bir ülke ile kimse uğraşamaz. Ama bölünmüş, ayrışmış bir ülkeyi çok kolay zora düşürürsünüz. Bu anlamda ziyaretinizi çok anlamlı buluyorum.”

Uslu: “Bu, ilk adımdır”
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gerek firmalar gerekse kurumlar açısından birlikteliğin getirdiği faydalarının bilindiğine dikkat çeken Adıyaman TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ise sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Ülkemiz zor dönemden geçiyor. Ekonomi ülkenin can damarı. Yaşanan temel sorunlardan birkaçı bizimle direkt ilintili olduğu için daha çok bir arada olup fikir alışverişinde bulunmak zorundayız. Birbirimizden daha çok faydalanmalıyız.”
Mersin’in Türkiye’nin ticaret ve ihracat açısından önemli biri liman kenti olduğunu bildiklerini anlatan Uslu, “Böylesi ekonomik bağımsızlığını kazanan bir kent ile Kardeş Oda olmak bizleri yürekten sevindiriyor” değerlendirmesi yaptı. Konuşmasına Adıyaman’ın özelliklerine değinerek devam eden Uslu, kentin en önemli özelliği olarak Doğu ve Güneydoğu sınırlarında yer almasına rağmen isminin huzur ile anılmasını gösterdi. Birlikte yaşama kültürünü özümseyen bir kent olduğunu vurgulayan Uslu, “Bu görüşmenin birlikte neler yapabileceğimizi anlayabilmemiz konusunda ilk adım olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu çalışmanın arkası gelecektir” diye konuştu. 
MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır’ın çalışmaları devam eden Mersin Agropark’ı tanıtması sonrasında iki oda arasında protokol imzalandı. 
Tören karşılıklı hediyelerin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA