TÜRKİYE’DE BUGÜN MİLLETİ BİRLEŞTİREN, MİLLİ, KAMUCU PLANLI KALKINMA EKONOMİSİNİ HAYATA GEÇİREN BİR ÇİZGİ İKTİDAR OLABİLECEKTİR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
TÜRKİYE’DE BUGÜN MİLLETİ BİRLEŞTİREN, MİLLİ, KAMUCU PLANLI KALKINMA EKONOMİSİNİ HAYATA GEÇİREN BİR ÇİZGİ İKTİDAR OLABİLECEKTİR

 

Av. İzzet Uludağ’ın Kaleminden

CHP üyesi ve taraftarı olan yurttaşlarımızın bir kısmı, nereden ve nasıl kaynaklanmış olursa olsun, tamamen öznel ve temelsiz olan "asla iktidar olamayacağız" korkusu ve saplantısı sonucu çaresizlik içinde çırpınıp duruyorlar. 

Bu geleceği belirsiz ve korkunç hale sokan durum, onlar üzerinde amansız bir panik hali yaratıyor. 
İktidar (!) olabilmek için "Denize düşen yılana sarılır" misali hatalı siyasi bir çizgiye savrulup şimdiye kadar bizi bölmek, yok etmek isteyen emperyalist güçlerin desteklediği şeytanla bile işbirliğini, açık bir itifakı ve ortak şekilsiz, ilkesiz bir hükümet kurmayı bile, "Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan da olunabileceği gerçeğini" umursamadan kuşku dahi duymaksızın kabullenebiliyorlar. 
Elbette önce kendilerini, düşlerini gördükleri her şeyin çok güzel olacağı masalının kolayca gerçekleşebileceğine ikna edip diğer arkadaşlarını da, iktidar olabilmek için sadece Türk milli devletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ilkelerini terk edip Atatürk, milli devlet ve Türk milleti vb değerleri, karşıt güçlere teslim olmaları için cansiperane çabalıyorlar.
Atatürkçü bir çizgi izlemek, bütün milleti Altı Ok çizgisi etrafında, özellikle günümüzde ülkemizi tehdit eden, bütün mazlum milletlerin ve uluslararası hukukun düşmanı ABD emperyalizmine karşı birleştirerek milletin güvenini sağlamak, Atatürk'ün 1930'lu yıllarda olduğu gibi kamunun çıkarını öne alan, planlı kalkınma ve üretim ekonomisinin kurulmasına önderlik ederek yine milletin, başta gıda, sağlık, eğitim ve milli savunma sorunlarına öncelik vererek derman olmak, komşularla ve mazlum milletlerle birleşerek şer güçlerine karşı dost cephesini güçlendirmek, halkçı olmak vb yöntemlerle Atatürkçüler hiç bir gayri milli partiye ve gruba, güce dayanmadan ve özellikle ABD, FETÖ ve PKK'nin uzantısı HDP'ye güvenmeden hükümet olabilir, milli bir hükümet için de diğer milli partilere önderlik edebilir. 
Gördüğünüz gibi CHP, içinde bulunduğu şekilsiz çizgi, somut olmayan seçim propagandası, "Ermeni Soykırımı Yalanını Savunan", "HDP ile CHP'yi neredeyse aynı" gören, attığı twitlerle tepki çeken bir İl Başkanı ile bile, İstanbul'da 800.000'den fazla azımsanmayacak bir oy farkı ile önemli bir zafer kazanabilmiştir. 
Bu seçimin bu kadar yüksek farkla kazanılmasında ne FETÖ'nün ve ne de PKK'nin siyasal uzantısı HDP eşbaşkanı Sezai TEMELLİ'nin "Seçimin galibi, HDP'dir" dediği gibi en küçük bir etkisi yoktur. 
AKP, 2014 yılından bu yana ülkemizi özellikle izlediği sıcak para politikası ile yönetemez hale gelmiş ve son yıllarda önemli bir güç kaybetmiş ve kaybetmeye devam etmektedir.
Biz, bu durumu 2014 yerel seçimleri öncesi ve sonrasında da belirttik, yazdık. 
Maalesef kulak veren olmamış, Ekmelettin İnsanoğlu'nu kurtarıcı olarak ilan etmiştik.
Ancak CHP içinde, parti yönetiminde bulunan Atatürk'e, ALTI OK ve partinin devrimci, halkçı ve milliyetçi çizgisine uzak klikler, ısrarla Atatürk'e dayanmak yerine, nesnel gelişmeleri milletten gizlemeye çalışarak, adım adım sadece HDP ve FETÖ ile yapılacak bir ittifak sayesinde iktidar olunabileceğinin hazırlığını, siyasi alt yapı çalışmasını yapmış, örneğin PKK'nin ısrarla talep ettiği otonomu ifade eden "Yerel Özerklik Şartının Genişletilmesi", bölünme anlamına gelen " Eşit Yurttaşlık" kavramını son iki kurultayda sonuç bildirisine yerleştirme cesareti gösterebilmiş ve hatta bu kavramların Türksüz bir anayasaya yerleştirilmesi için çaba harcamışlardır. 
Atatürkçü CHP tabanının bu ideolojik sıçrama ve kırılmanın farkına varmaması için, bu öngürülen ittifak sürecine uyum sağlaması için de şekilsiz ve Atatürk iradesine tamamen zıt olan bu ideolojik kırılma çizgisinin propagandası parti içinde, panel, konferans vb yollarla yaygın bir biçimde planlanmıştır. 
Ama özellikle CHP tabanının kafası, "Biz başka yolla iktidar olamayız" diye baskı altına alınmış, beyni ifsat edilmiş, taraftarlar, iktidar olabilmek için düşünmeden, tartışmadan Atatürkten uzak ve hatta Atatürk karşıtı hain bir çizgiye zorunlu olarak şartlandırılmıştır. 
Oysa nesnel ve öznel durum asla böyle değildir.
Atatürk'ün yeniden kazanacağı ve devrimlerinin tamamlanacağı bir süreçteyiz. 
Türkiye ve Dünya'nın koşulları bize "Atatürk"ü yeniden dayatmaktadır. 
1999 yılında küreselleşmenin milli devletler, Türk milli devleti ve özellikle Atatürk'e yoğun saldırılar başlattığı, FETÖ'nün "Kemalizm'i ortadan kaldıracağız" diye feryat ettiği tarihte, bu satırların yazarı olan ben, bu sürece isyan ederek " MUSTAFA KEMAL'E UYANMAK " adı altında bir kitap yayımlamıştım.
Gün, o gündür! 
MUSTAFA KEMAL'E UYANMAK ve
ATATÜRK'TE BİRLEŞMEK GÜNÜDÜR!
23 HAZİRAN'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi de bunu açıkça göstermiştir.
HDP ve FETÖ'nün sınırlı sayıda, kontrollü oyları değil, izlenen ekonomik çizgi ve belirsizlik nedeni ile AKP ve MHP'den kopan 800.000'den fazla oy, tayin edici olmuş, FETÖ ve HDP oyları, kenara itilmiş, kadük kalmış ve bu seçimin kaderini FETÖ ve HDP'den bağımsız olarak, "HDP ve FETÖ'den elinizi çekin" diye verilen bu 800.000'den fazla oy belirlemiştir. 
Bu 800.000'den fazla verilen oyun FETÖ ve HDP taraftarlarına ait olmadığı, her iki ayrı tarihte yapılan oyların irdelenmesi ile net olarak ortaya çıkmıştır. FETÖ ve HDP'nin etkilediği seçmenin en üst limiti, 31 MART'ta sandığa yansımıştır ve daha fazlası da asla mümkün değildir. 
İçinde bulunduğumuz koşullarda, milli devleti, Türk milletinin birliğini ve dirliğini savunan bir partinin iktidara gelmek, belediye seçimlerini kazanmak için ne FETÖ'ye ve ne de HDP'ye ihtiyacı yoktur. 
Bu ortadadır.
Ayrıca bugün bu milli Türk devletinin öncelikli görevi zaten, FETÖ gibi ABD gladyosu cemaat/kripto örgütünün ve yine ABD'nin kara gücü olan bölücü terör örgütü daha iki gün önce TUNCELİ'nin OVACIK İlçesi kırsalında 8 yaşındaki AYAZ'ın ve 4 yaşındaki güzeller güzeli kardeşi melek NUPELDA'nın katili PKK'nın yan örgütü HDP'nin cumhuriyet ve Laiklik karşıtı eylemlerine bir an evvel son vermektir. 
FETÖ terör örgütüne ve PKK'nin KANDİL'den yönettiği PKK'nin siyasal uzantısı HDP'ye elini veren kolunu da kurtaramaz. 
Bu örgütlerin "Seçimi sayemizde aldınız, o koltukta bizim sayemizde oturuyorsunuz" çıkışı, Atatürk'ün kurduğu devrimci CHP için bir koca ayıp, açıkçası siyasi bir zuldür.
Özellikle içinde bulunduğumuz durumda!
AKP, ülkeyi en azından artık tek başına yönetemez duruma gelmiştir. Sürekli kan kaybetmektedir. 
İşte Türk Cumhuriyeti yurttaşlarının AKP ve MHP seçmenlerinden önemli bir kesim, CHP yöneticilerine "Sizin iktidar olmak ya da milli bir hükümette rol almak için ABD'ye, bu gücün yardımcıları olan bölücü ve gerici FETÖ ve PKK/HDP'ye ihtiyacınız yok. Siz yeter ki milli bir çizgi isteyin, bu sıkıştığımız günlerde her konuda Türkiye'nin yanında yer alın. Biz buradayız. Şimdilik, izlediğiniz şekilsiz siyaset nedeni ile, yeterli güveni vermediğiniz için size bu kadar oy yeter! Sizi izleyeceğiz." demiş ve son seçimde bu mesajı açıkça vermiştir. 
"Türk de biziz, Kürt de biziz." "FETÖ ve PKK/HDP'nın kotardığı oylarla değil, ancak milletin oyuyla iktidar olabilirsiniz." demiştir.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA