UZMANLAR YENİŞEHİR’İ MASAYA YATIRDI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
UZMANLAR YENİŞEHİR’İ MASAYA YATIRDI

 

5 başlıkta yapılan çalıştaydan çıkacak öneriler Yenişehir Belediyesi’nin stratejik planını şekillendirecek

Yenişehir Belediyesi, 5 yıllık stratejik planını oluşturma sürecinde 32 mahallede yaptığı toplantılarda vatandaşların taleplerini dinlemişti. Belediye, son olarak 5 ayrı başlık altında çalıştay düzenledi ve vatandaşın taleplerini uzmanlara, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına danıştı. Vatandaşların talepleri ve çalıştaydan çıkan sonuçlar Yenişehir Belediyesi’nin stratejik planını şekillendirecek. 

Stratejik planını oluşturma sürecinde 32 mahallede toplantılar düzenleyerek ve sandık kurarak vatandaşın taleplerini alan Yenişehir Belediyesi, projenin ikinci aşamasında, 'Yenişehir'in geleceğini hemşehrilerimize sorduk, uzmanlara danışıyoruz' başlığıyla çalıştay düzenledi.
Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan çalıştayda ekoloji, kentsel hizmetler, sosyal hizmetler, kültürel hizmetler ve spor alanlarında çalışma grupları oluşturuldu. Gruplarda yer alan uzmanlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve akademisyenler kendi alanlarıyla ilgili önerilerini aktardı.  
5 ana başlık altında yapılan çalıştay sonucunda her çalışma grubu kendi alanıyla ilgili bir rapor yazacak. Yenişehir’e ilişkin tespit ve önerilerin yer alacağı bu raporlar Yenişehir Belediyesi’nin stratejik planına yol gösterici olacak.

‘BİRLİKTE İŞ YAPMAK, BİRLİKTE BAŞARMAK İSTİYORUZ’

Çalıştayın açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  Yenişehir'de yaşayan vatandaşlara sormadan hiç bir projeye imza atmak istemediklerini, kentin geleceğini Yenişehirlilerle birlikte planlamak istediklerini vurguladı. 
Abdullah Özyiğit, “Belediye başkanlığım öncesinde de egoyu öne koymayan, birlikte başarmayı seven, birlikte iş yapmayı seven bir insandım.  Siyaseti de aynı anlayışla yaptım. Belediye başkanlığını da aynı anlayışla yapmak istediğimi seçim sürecinde anlattın. Seçim süreçlerinde ‘birlikte yöneteceğiz’ denir de yönetime gelince kendi derdimize düşeriz, verdiğimiz sözleri unuturuz. ‘Ben bilirim’ anlayışıyla yönetmek isteriz. Böyle bir yönetici hastalığı var. Biz buna düşmeyelim ve halka soralım dedik.  ‘Halka sormadan hiçbir projeye imza atmayalım’ dedik. Herkesin bir fikri var, benim de fikirlerim var ama ortak aklı, ortak fikri önce burada oluşturacağız. Uzman akıllar burada, bu çalıştayda bir araya gelmiş durumda. Halkın taleplerini, uzmanların görüşlerini önümüzdeki 5 yılda uygulayacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi. 

‘YENİŞEHİR'İ BELEDİYECİLİĞİN DUAYENLERE DE SORACAĞIZ’

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit konuşmasının devamında Yenişehir'in geleceğini kentte yaşayan vatandaşlara sordukları gibi belediyeciliğin duayen isimlerine de soracaklarını ve onların Yenişehir ile ilgili fikirlerinden faydalanacaklarını ifade etti. 
Özyiğit, “Önümüzdeki günlerde Yılmaz Büyükerşen, Murat Karayalçın gibi duayenleri de Mersin'de ağırlayıp onların fikirlerinden faydalanacağız. Belki Ekrem İmamoğlu'nu da davet edeceğiz. ‘Halk şunu istiyor, uzmanlar bunları öneriyor, sizlerin öneriniz nedir’ diye soracağız” şeklinde konuştu. 

‘HALKLA BİRLİKTE YOL YÜRÜMELİYİZ’

Türkiye'de belediyelerle bir değişim süreci yaşandığını ve hata yapma haklarının olmadığını aktaran Abdullah Özğiyit şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de değişim süreci başladı, bu süreç belediyelerle başladı. Belediyelerde başarılı olmamamız gerekiyor, Vahap Seçer'in Mersin'de, Zeydan Karalar'ın Adana'da, bizlerin Yenişehir’de, diğer ilçelerde çok başarılı olması gerekiyor. Hata yapma şansımız da yok, hakkımız da yok. Hizmet odaklı, egodan uzak,  halkla birlikte yol yürümemiz lazım. Bu ülke demokrasi adına özgürlükler adına,  hak ve adalet adına büyük şanssızlıklar yaşadı. Aynı şeyi yaşamayı hak etmediğimizi düşünüyorum. 19089-1994 arasındaki hataları bir daha yaşamak istemiyoruz.”
Yenişehir Belediyesi’nin stratejik planının hazırlanması sürecinde yürütülen projenin danışmanlarından Raif Çakmak, 32 mahallede yapılan toplantılarla ilgili gözlemlerini paylaştı. Projenin danışmanlarından Doç. Dr. Ulaş Bayraktar da, “Bu stratejik olan halkın talepleri, uzmanların önerileri ve siyasi iradenin yani belediye meclisinin kararı olacak” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA