CHP’li Başarır: THY değil, Çiftlik Hava Yolları | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP’li Başarır: THY değil, Çiftlik Hava Yolları

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, THY Yönetim Kurulu üyelerinin aldıkları maaşları yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

 CHP’li Başarır, “THY’de olup bitenler,  THY’nin kamuoyunda  Çiftlik Hava Yolları olarak anılmasına neden olmaktadır” dedi.

Yönetim Kurulu Üyelerinin Aldıkları Ücretlerin Bilinmesi Kamu Vicdanını da Rahatlatacaktır

CHP’li Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yazılı olarak yanıtlamasını istediği önergesinde; “Her ne kadar kamu payının %50’nin altında olduğu işletmelerde Sayıştay denetim yapamasa da THY’nin %49.12 gibi büyük bir hissesi kamuya aittir. Bu nedenle THY icra komitesi ve yönetim kurulu üyelerinin aldıkları ücretlerin bilinmesi kamu vicdanını da rahatlatacaktır….2018 yılında yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ödenen ücret ve ikramiye dahil tüm maddi menfaatlerin toplamı 19 milyon 659 bin 981 lira olarak gerçekleşmiştir” ifadelerine yer vererek THY Yönetim kurulu üyelerinin aylık ne kadar maaş aldıklarını sordu.

Kriterler İçerisinde İktidar Partisine Yakınlık Derecesi Var Mıdır?

Yazılı soru önergesinde, Beştepe’deki Sarayı’nın İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi ve TÜRGEV’in Başkanı Fatmanur Altun’un, Türk Hava Yolları yönetim kuruluna getirildiğini de hatırlatan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır; “THY Yönetim kuruluna seçilecek kişilerde aranan kriterler nelerdir? Bu kriterler içerisinde İktidar partisine yakınlık derecesi var mıdır?” sorusunun da yanıtlanmasını istedi.

CHP’li Başarır’ın yazılı olarak yanıtlanması istediği sorular şöyle:

-THY Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri aylık ne kadar ücret almaktadırlar?

-Yönetim kurulu üyelerinin maaşlarının ne kadar olduğu bilgisini THY’nin %50’sinden fazlası özelleştirilmiştir deyip geçiştirecek misiniz?

-THY yönetim kurulu 2018 raporuna göre maddi menfaatler toplamı olan  19 milyon 659 bin 981 TL’den, ayrı ayrı belirtmek üzere kimlere  kaç TL ödenmiştir?

-THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Yağcı’nın aylık 150 TL civarında maaş aldığı doğru mudur? Değil ise ne kadar aylık ücret almaktadır?

-THY Yönetim kuruluna seçilecek kişilerde aranan kriterler nelerdir? Bu kriterler içerisinde İktidar partisine yakınlık derecesi var mıdır?



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA