Afetin yaraları büyükşehir ile sarılıyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Afetin yaraları büyükşehir ile sarılıyor

 

AFETTEN ETKİLENEN TARSUS’TA YOLLAR HIZLA ONARILIYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AFETİN İZLERİNİ SİLİYOR


Geçtiğimiz günlerde Mersin genelinde yaşanan ve Tarsus’u da olumsuz etkileyen afetin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bozulan yollardaki bakım ve onarım çalışmalarını yapıyor.
Yaşanan sel ve su taşkınlarının ardından ekiplerini seferber eden Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi afetin izlerini el birliği ile siliyor.
Tarsus ilçesine bağlı Çavuşlu, Çokak ve Kuzoluk Mahallerinde, selden zarar gören yolların açılması ve stabilize malzeme ile bozulan yolların iyileştirilmesi gibi çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Kentte yaşanan sağanak yağış sonrası bozulan yollarda başlatılan bakım ve onarım çalışmalarınıaralıksız bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması için hummalı bir şekilde çalışıyor. 
BaşkanSeçer’in talimatıyla, afetten dolayı oluşan hasarları gidermek için yoğun mesai yapan ekipler, yolları en kısa sürede trafiğe açabilmek için var güçleri ile çalıştıklarını ifade etti. İş makinaları ve personelleri ile çalışmalarına devam eden ekipler, en kısa sürede yolları trafiğe açacaklarını belirtti.  
“Bir alo dememizle her şey oluyor, dilekçeye bile gerek kalmıyor”
Tarsus İlçesi ÇokakMahalle Muhtarı Yunus Can, sel felaketinin ardından Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin anında bölgeye gelerek, çalışmalara başladıklarını dile getirerek,“Yaşanan sel felaketinden dolayı yollarımız zarar görmüştü. İstinat duvarımız yıkılmıştı. Olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri müdahalede bulunarak çalışmaları başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Okulumuzun istinat duvarı 50-60 metre civarında yıkıldı. Yollarımızda büyük çukurlar oluştu. Yol bakım onarım çalışmaları yapılıyor ve greyderimiz şu anda çalışıyor” dedi. 
Yağmurdan en fazla etkilenen yolda, şu anda bakım ve onarım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Muhtar Can, Başkan Seçer’e bir alo demeleri ile ekipleri mahallelerine yolladığını kaydederek, “Burası günlük kullandığımız yolumuz. Araçlarımız gidemeyecek durumdaydı. Şu an çok şükür sabah saatlerinden itibaren büyük yol kat ettik. Herhangi bir sıkıntımız kalmadı. Acil durumda kesilecek yollarımız yapıldı, yani can kaybımız yaşanmadığı için bugünümüze çok şükür. Yine söylediğim gibi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Bir alo dememizle her şey oluyor. Herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 
“Büyükşehir elinden geleni yapıyor”
Mahalle sakinlerinden Harun Reşit Özdemir ise, “Aşırı yağışlardan dolayı bazı sıkıntılar yaşadık, derelerimizden aşırı derece su geldiği için menfezlerimiz uçtu, okul duvarımız yıkıldı.Bunu Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdik. Allah razı olsun hemen çalışmaları başlattılar. Sağ olsun ellerinden geleni yapıyorlar. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
Yöre halkı da afetin yaralarını saran ve yollarını onarmak için bölgeye ekiplerini gönderen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA