CHP’Lİ GÖKÇEL: SİYANÜRÜN İNTERNETTEN SATIŞINA KISITLAMA GETİRİLMELİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’Lİ GÖKÇEL: SİYANÜRÜN İNTERNETTEN SATIŞINA KISITLAMA GETİRİLMELİ

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel tehlikeli kimyasalların araştırılması için Meclis’te komisyon kurulmasını istedi.  Zehirli kimyasallara internet aracılığıyla çok kolay erişildiğini kaydeden Gökçel, Mersin ve İzmir’de siyanürle yaşanan ölümleri hatırlattı. Gökçel, "İnsanların ölümüne neden olan tehlikelere maddelere erişim bu kadar kolay olmamalı" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel,  siyanür ve tehlikeli kimyasalların internetten satışının araştırılması için bir komisyon kurulmasını istedi.  TBMM Başkanlığına Meclis Araştırma Önergesi sunan Gökçel, içerdiği bileşikler nedeniyle insan sağlığı açısından oldukça tehlikeli olduğu bilinen siyanürün sanayi ve madencilikte kullanıldığını hatırlattı. Gökçel, siyanürün internet üzerinden bireylere satışı sırasında bazı firmaların sözlü beyanı yeterli bulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

SİYANÜRLE ÖLÜMLER DEHŞET YARATIYOR
Son dönemlerde, internetten sipariş edilen siyanürle intihar ve cinayet vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken CHP’li Vekil, “Antalya’da Sercan Ç., Niğde’de Fırat K, İstanbul’da Necla K, Ankara’da Fatih G., Denizli’de Ali Ç. siyanür kullanarak intihar ettiği bilinen kişilerdir. Bununla birlikte, İzmir’de lisans düzeyinde kimya eğitimi gören bir öğrencinin internetten siyanür sipariş ederek ebeveynlerini öldürmesi toplumumuzda dehşet yaratmış, benzer cinayetlerin işlenebileceğine dair endişelere sebep olmuştur.” dedi. 

SON KURBAN MERSİN’DEN
Mersin’de bir özel eğitim kurumunda hizmet personeli olarak çalışan 21 yaşındaki RecepcanSayır’ın internetten satın aldığı siyanürle intihar etmesi üzerine siyanürün hem temini hem de kullanımı konusundaki tartışmanın alevlendiğini belirten CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, satıcı firmaları da tehlikeli kimyasalları kullanan sektörleri de mağdur etmeyecek ama bireylerin tehlikeli kimyasallara erişimini kısıtlayacak bir mevzuata ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

“Yetki belgesi karşılığında verilmesi gereken tehlikeli kimyasallar internetten sipariş edildiğinde sözlü beyanın yeterli olduğu söyleniyor” diyen CHP’li Gökçel, kimseyi mağdur etmeyecek, ölümleri sonlandıracak bir mevzuat geliştirilmesi için tehlikeli kimyasallara erişim konusunda diğer ülkelerin nasıl yöntemler izlediğinin de araştırılması gerektiğini ifade etti.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA