Büyükşehir Belediyesi’nin Stratejik Plan Hazırlıkları Başladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Büyükşehir Belediyesi’nin Stratejik Plan Hazırlıkları Başladı

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 2020-2024 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Üst Kurulu,Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında toplandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi SporTesisleri’nde yapılan üst kurula, Başkan Seçer’in yanı sıra üst yönetim ve ilgili daire başkanları katıldı.
Toplantıda, 2020-2024 yılı stratejik planının hazırlanması için oluşturulacak kurullar, çalışma grupları ve yol haritası belirlendi. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediye BaşkanıVahap Seçer, başarılı olmak için her türlü önlemi alacaklarını ve planlamanın bu doğrultuda şekilleneceğini söyledi. Tüm kent bileşenlerinin bu stratejik plana dahil olmasını isteyen Başkan Seçer, katılımcılığı esas alacaklarını ve bunu sözde değil, özde bir çalışmayla gerçekleştireceklerini belirtti.
“Türkiye’ye örnek olabilecek ve uygulamada da hayat bulacak bir plan hazırlayacağız”
Bu dönem her şeyi ciddiyetle ele alacaklarını ifade eden Seçer,“Biz bu halka söz verdik. Hizmetlerimizi hiçbir ayrım yapmadan, şehrimizin tüm bileşenlerinin istek, görüş ve önerileri doğrultusunda gerçekleştirerek başaracağız. Hiçbir kuşkumuz ve şüphemiz yok. Hep birlikte çalışacağız ve başarılı olacağız. İstediğimiz hedefe ulaşmak için ise, yol haritamızı, planlarımızı bu doğrultuda şekillendireceğiz. Bu nedenle Stratejik Plan hazırlıklarımızı ciddiyetle ele alıyoruz ve Türkiye’ye örnek olabilecek ve uygulamada da hayat bulacak bir plan hazırlayacağız” şeklinde konuştu.
Stratejik Planın öneminden bahseden Başkan Seçer, “Stratejik plan hazırlanmasının zorunluluğu bir kenara, stratejik plan belediyeler açısından son derece faydalı bir iyi yönetim aracı ve anahtarıdır. Stratejik yönetim, bir kurumun ne yaptığını, varlık nedenini ve gelecekte ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyan bir yönetim şeklidir. Stratejik planlama yaklaşımı ile politika belirleme ve maliyetlendirme kapasitesinin güçlendirilmesi sağlanmaktadır. Amaç ve hedeflere dayalı yönetim anlayışı ve bütçelemenin geliştirilmesi, kamu hizmetlerinin arzında yararlanıcı taleplerine duyarlılığın artırılmasıdır. Hesap verme sorumluluğunun tesis edilmesi sağlanmaktadır. Stratejik Plan çalışmaları idarelere değer kattığı gibi, faaliyetlerin daha planlı yürütülmesini, başarı veya başarısızlıkların takibini, amaç ve hedeflerin belirlenerek, kurumsal sinerjinin yaratılması sonuçlarını da doğurmaktadır” ifadesini kullandı.
“Sadece bütçeye bakarak kendimizi sınırlamayacağız”
Stratejik planı hazırlarken halkın, muhtarların, STK’ların, mesleki örgüt ve odaların görüşlerini alacaklarını belirten Seçer, “Tüm görüş ve önerileri alacağız. Bu görüş ve önerileri kendi seçim bildirgemizdeki vaatlerimizle bütünleştirip bütçemizle denkleştireceğiz. Bu planda halkımızın önceliklerine el atacağız. Kısa, orta ve uzun vadeli bir yol haritası çizeceğiz. Biz sadece bütçeye bakarak kendimizi sınırlamayacağız. Bütçe dışı yatırımlar, krediler ve kendi içinde finansı olan yatırımlarla Mersinimize hizmet yapacağız. Bu konuda arkadaşlarıma güveniyorum. Çok iyi bir planın hazırlanacağına da inanıyorum. Herkes bu kentin değerlerine, insanına sahip çıkmak zorundadır. Çalışan mesai arkadaşlarımın bu konuda çok hassas ve duyarlı olduklarına inancım tamdır” şeklinde konuştu.
Kurulların çalışma esasları belirlendi
Başkan Seçer’in konuşmasının ardından Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, planın önemi ve bu dönem Stratejik Plan uygulamalarındaki değişiklikler konusunda bilgi verdi. Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel ise, geçmiş dönemlerde yapılan eksikliklerin bu planda giderileceğini ve örnek bir çalışmanın ortaya çıkacağını belirtti.
Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy, katılımcılığın esas alınması, uygulanabilir bir planın hazırlanması, hedeflerin ve performans değerlerinin örtüşmesi için çok titiz bir çalışmanın gereği üzerinde görüşlerini bildirdi.
Stratejik Planın hazırlanması ve aşamaları konusunda bir sunum gerçekleştiren Strateji Geliştirme Şube Müdürü Nergis Kurtuluş ise, bu dönem Stratejik Planın yanında Stratejik EylemPlanının da hazırlanacağını belirtti.
Daha sonra diğer gündem maddelerinde, kurulların çalışma esasları görüşülerek belirlendi.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA