MEZİTLİ’DE YENİ DÖNEM | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MEZİTLİ’DE YENİ DÖNEM

 

Ahmet Akın

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan 62 bin 504 oyla başkanlığa bir kez daha seçildi. 2014 seçiminde 42 bin 141 olan oyunu 62 bin 504 oya çıkararak önemli bir başarıya imza attı. Tarhan, 5 yıllık döneminde başarılı işlere imza atarak belediye başkanlığında adeta bir marka haline geldi. Mezitlililerde, hizmetlerinin karşılığını oy olarak sandıklara yansıttı.
Neşet Tarhan’dan bahsederken eşi Sembol Hanımdan bahsetmeden geçmek olmaz. İyimser ve hoşgörülü tavrı, gülen yüzüyle her eve girdi. Mezitli’nin ve çocukların geleceğiiçin oy istedi. Adeta bir lokomotif görevi üstlendi. Hani derler ya, “her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır”, işte Sembol Hanım o kadınlardan birisi.
Neşet Tarhan çok sayıda yeni projeler sundu. Ama, benim en çok tuttuğum “Mezitli’yi kültür ve sanatın merkezi yapacağız” sözleri oldu. Gerçekten, 60’lı, 70’li yıllarda kültür ve sanatta, eğitim ve sporda, ticaret ve tarımda Türkiye’ye önder olan Mersin’in eski güzel günlerine kavuşması her Mersinlinin büyük bir özlemi.
“3-6 yaş okul öncesi eğitim faaliyetlerini yürütecek en az 5 okul”projesi ile “0-3-36 ay çocuklar için çocuk bakım merkezleri” projesi Mezitli’nin yüz akı olacaktır. Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun varolan yeteneklerini görünür kılmaktır.  0-6 yaş grubunda, gelişim düzeyinde okul öncesi eğitimi almış çocukların, düzeyleri daha yüksektir ve okuma yazmaya daha hızlı geçmektedirler. Çocuklarımızın Şikago’da yaşamaları nedeni ileyanlarına gidip geliyoruz. Gördüğüm ve hayran olduğum okul öncesi eğitim sistemi Şikago’ya bağlı 146 bin nüfuslu Naperville ilçesinde. Yazarak anlatmak çok zor. Gidip yaşamak ve görmek gerekiyor.
Öğrenci Yurdu, Çocuklar İçin Eğitim Projeleri, Yaşayan Laboratuvar, Heykel Tasarım Akademisi ve Müzesi, Sanat Merkezi ve Sosyal Tesis, Mezitli Belediye Tiyatrosu, Sanat Sokağı, Gezici Tiyatro-Sinema-Kütüphane Hizmetleri, Ücretsiz Kültür Gezileri,Sivil Toplum Kuruluşları ve Basın Merkezi, Engelsiz Plajı, Geçici Hayvan Bakımevi, Endemik Türler Tanıtım Merkezi, Tece’de Deniz Kenarında 76 Dekarlık Yeşil Alan ve Spor Tesisi, Kapalı Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Merkezi, Fındıkpınarı Yaylasında Gençlik Kampı, Kapalı Şişme Oyun Parkı, Kent Laboratuvarı, Mutlu Yaşam Merkezi, Mezitli Deresi Kenarı Çevre Düzenlemesi diğer projeleri. 
Mezitli’nin önemli sorunlarından birisi de “Suriyeli Sığınmacılar”. Bunlarla ilgili belirli bir devlet politikasının olmaması belediyeler üzerinde ciddi bir yük bırakıyor. Suriyelilerin topluma adapte olması çok önemli. Onlar da ne yapacaklarını bilmiyorlar. İktidar sürekli olarak Suriyeliler için 35-40 milyar dolar harcadık diyor ama paraların nereye harcandığı belli değil. Büyük çoğunluğu işsiz, yoksul, eğitimsiz, aç ve sefil.
Aslında Mezitli’nin çok önemli bir gizli hazinesi var. Güneş anlamına gelen Soloi ismi verilen Soli Pompeipolis Antik Kenti.Kilikya Bölgesi’nin önemli limanlarından biri olan, Soli ve Pompeipolis  çok sayıda medeniyete ve savaşa tanıklık etmiş. Bu muhteşem eser, gözümüzün önünde duruyor ve gün ışığına çıkarılmayı bekliyor. Kıt kaynaklarla yapılan bazı çalışmalar son derece yetersiz. Burada da devletin bu işe el atması gerekiyor.  
Son olarak; Toroslar kadar güzel dağlarımız ve ormanlarımız varken, dağların eteklerinde botanik bahçesiyle, kuş cennetiyle, gül ağaçları, mesire alanları, yeşil çimleri, sosyal ve spor tesisleri olan Mezitli ve Büyükşehir işbirliği ile gerçekleştirilecek bir yaşam merkezimiz neden olmasın.

ahmetakinmersin@gmail.com
www.ahmetakin.com.tr



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA