Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit Göreve Başladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit Göreve Başladı

 

CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit Mazbatasını alarak resmen görevine başladı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılan ve yüzde 63,46’lıkbir oy oranını alarak tarihi bir rekorla Yenişehir Belediye Başkanı olan Abdullah Özyiğit, Mazbatasını alarak görevine resmen başladı.  Özyiğit, “Ben sizin hislerinize, tercihlerinize ve taleplerinize tercüman olmak için buradayım. O nedenle ne yapacaksak beraber yapacağız. Seçimlerde gösterdiğiniz teveccühün, verdiğiniz desteğin önümüzdeki 5 yıllık sürede büyüyerek devam edeceğine olan inancım tamdır. Yolumuz, yolunuz açık olsun.”

Sabah saatlerinde partilileri ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte Adliye Binası’na gelen Abdullah Özyiğit, Yenişehir İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Selçuk Zöhre’den aldı. Daha sonra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve il yöneticileri ve partililerle birlikte Cumhuriyet Meydanında geçen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, burada Atatürk Anıtına Çelenk sundu. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye binasına geçen Özyiğit, burada toplanan Yenişehirlilere seslendi.

Yenişehir Belediye Binası önünde düzenlenen törene, yapılan itirazlardan dolayı henüz mazbatasını alamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İl Başkanı Adil Aktay, Yenişehir Belediyesi Meclis Üyeleri, çok sayıda partili ve Yenişehirliler katıldı.

“Sayın İbrahim Genç sayesinde görece olarak çok daha avantajlı ve şanslı çıkıyoruz yolumuza” diyerek sözlerine başlayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Baharın ilk filizlerine merhaba diyoruz.   Bizlere oy veren farklı partilerden seçmenlerimize, demokrasi bileşenlerine ve bizlerle yürüyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Uzun zamandır hasretle beklediğimiz bahar sadece oy vermekle gelmiyor. Çünkü biz ‘Yeni Yenişehir’  sözünü herkese, tüm hemşehrilerimize verdik. Tüm Türkiye’ye ilham verecek bir belediyecilik anlayışını ilmek ilmek, sabırla, umutla ve emekle inşa edeceğiz” dedi.

Yenişehir’i önce sağlıklı bireylerin yaşadığı bir kent yapacaklarının altını çizen Özyiğit, Kırından denizine bisiklet kullanılabilen, semt pazarlarında, spor alanlarında birlikte spor yapılabilecek bir kenti hep birlikte kuracaklarını söyledi.

Özyiğit, “Hemşehrilerimizin, bireysel, akademik gelişimlerine tam destek veren bir kent olacak Yeni Yenişehir. Sınava hazırlanan lise öğrencisi, dersine çalışan üniversite öğrencisi yada uzun zamandır hayal ettiği hobiyi yapmak isteyen de, ev ekonomisine katkı sunmak isteyen ev kadını da fikrini denemek için altyapı ihtiyacı olan iş insanı, girişimci ihtiyaç duyduğu ortamı ve desteği ‘Yeni Yenişehir’de bulabilecek.  Aynı zamanda festivaller ve yöre şenlikleriyle Yenişehirli olmanın ayrıcalığını keşfedeceğiz. Kooperatiflerle, sosyal yardımlarla, yaşadığımız ekonomik krize hep birlikte göğüs gereceğiz. Sadece bu imkanlardan faydalanmak için kentimize taşınan yeni hemşehrilerimize bu dayanışmayı nasıl inşa ettiğimizi incelemeye gelenlere hep birlikte hoş geldin diyeceğiz. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek bu tecrübelerin gururunu ömrümüz boyunca yaşayacağız” diye konuştu.

İklim krizinin artık inkar edilemeyecek boyutlarda olduğunu ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Çocuklarımıza sorumluluğumuz gereği, attığımız her adımın çevreye  olan maliyetini göz önünde bulunduracağız. ‘Yeni Yenişehir’i  sadece doğayla dost değil onunla iç içe inşa edeceğiz. Semtlerde bostanlar, mahallelerde doğal ürün pazarları, kaderine terk edilmiş alanlarda doğal yaşam alanları kuracağız. Kuracağımız Yenilenebilir Enerji Kooperatifleriyle sadece çevreye değil,  aile bütçelerine de destek olacağız. Bütün bunları hep birlikte planlayacağız, kararlaştıracağız ve uygulayacağız. ‘Yeni Yenişehir’de bina bazında, ada bazında, parsel ya da mahalle bazında, parklarını, sokaklarını birlikte planlayacağız” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Konuşmasını şöyle sürdürdü. “Seçim oldu, kampanya bitti, bizden kurtuldunuz sanmayın. Hemen bugün stratejik planlama süreciyle beraber, durmadan kapınızı çalıp fikirlerinizi soracağız. Bizim ‘Yeni Yenişehir’de uygulayacağımız işlerde uygulayacağımız işlerde ilkelerimiz şunlar olacak:  hoşgörülü ve saygılı belediyecilik. Halkça paylaşan Yenişehir, hesap veren ve şeffaf yönetilen Yenişehir,  Yoksulluğu yenen Yenişehir, üreten ve istihdam yaratan Yenişehir, nefes alan Yenişehir,  sosyal adaleti sağlayan Yenişehir, kültür ve sanatın başkenti Yenişehir, doğa dostu Yenişehir ve bunların sonucunda da gülümseyen  bir Yenişehir. Demokratik bir belediye yönetiminin mümkün olduğunu herkese göstereceğiz. Çünkü ben tek başıma bir mucize yaratmak için başkan olmadım. Ben sizin hislerinize, tercihlerinize ve taleplerinize tercüman olmak için buradayım. O nedenle ne yapacaksak beraber yapacağız. Seçimlerde gösterdiğiniz teveccühün, verdiğiniz desteğin önümüzdeki 5 yıllık sürede büyüyerek devam edeceğine olan inancım tamdır. Yolumuz, yolunuz açık olsun.”

Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit’in ardından CHP İl Başkanı Adil Aktay ve resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, makam odasına geçti. Başkan Özyiğit,  Belediyenin sembolik anahtarını başkanlığa vekalet eden Gülcan Kış’tan teslim aldı ve tebrikleri kabul etti.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA