KIRSALI FETHETTİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
KIRSALI FETHETTİ

 

CHPYenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, kırsal mahallelere çıkarma yaptı. Turunçlu, Uzunkaş, İnsu, Kocahamzalı ve Çukurkeşli mahallelerini ziyaret eden Özyiğit, kırsal kesimde yaşayan Yenişehirlilerin gönlünü fethetti. Özyiğit, kooperatifleşerek dayanışma ve hemşehrilik kültürünü oluşturacaklarını ve bu sayede ilçenin kalkınmasına da katkı sağlayacaklarını söyledi.Çukurkeşli sakinlerinin talebi üzerine Özyiğit, yenidünya meyvesiyle meşhur mahallede festival yapma sözü verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, partisinin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile birlikte Yenişehir’in kırsal kesimlerinde bulunan Turunçlu, Uzunkaş, İnsu, Kocahamzalı ve Çukurkeşli Mahallelerini ziyaret etti. Gittikleri mahallelerde Özyiğit ve Başarır davul zurna ile karşılandı. Uzunkaş Mahallesi’nde Özyiğit ve Başarır için kurban kesildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm belediye başkan adaylarına, ‘Yeni dönemde hizmetlere dar gelirli vatandaşların yaşadığı bölgelerden başlayın’ talimatını verdiğini anımsatarak sözlerine başlayan Özyiğit, ilçenin kuzeyinde kalan birçok mahalleye yeteri kadar hizmet gitmediğinin farkında olduklarını söyledi.  Özyiğit, göreve gelmeleriyle birlikte hizmetlerine ilk bu mahallelerden başlayacaklarının sözünü verdi.

‘Yeni Yenişehir’i oluşturmak amacıyla 6 başlıktan oluşan bir felsefe geliştirdiklerini anlatan Özyiğit, bunların sırasıyla hareket, eğitim, hemşehrilik, dayanışma, kentleşme ve ekoloji olduğunu ifade etti.

Her bir felsefenin Yenişehir’de yaşayan insanları, canlıları ve doğayı kapsadığına dikkat çeken Özyiğit, ‘Hareket’ ilkesi sayesinde Yenişehir’de yaşayan her kesin sağlığını daha iyi bir noktaya getirmeyi amaçladıklarını aktardı. Özyiğit, ‘Eğitim’ ilkesiyle birlikte gelecek nesillerin daha çağdaş, laik ve bilimsel eğitim almalarına ön ayak olmayı amaçladıklarını anlattı.

‘ İKİ ŞANSIMIZ VAR’

Yenişehir’de çok farklı şehirlerden göç etmiş insanların yaşadığına dikkat çeken Özyiğit, ‘Hemşehrilik’ ilkesiyle birlikte Yenişehirlilik kültürünü oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Bunu yapmak içinde ‘Dayanışma’nın   kaçınılmaz bir gerçek olduğuna dikkat çeken Özyiğit. ‘Dayanışma’nın sağlanması amacıyla kooperatifleşmeye özen göstereceklerini ifade etti. Mersin’e 30 yıl önce yerleştiğini ve bu süre zarfında eczacılık yaptığını da anlatan Özyiğit, meslek yaşamının 20 yılında ise ecza kooperatiflerin de yönetici ve başkan olarak çeşitli kademelerde görev aldığının altını çizdi. Özyiğit,“Yıllardır biz ürünümüzü üretir, iyi bir gelir elde etmeyi bekleriz ancak sulama birliklerimizin dışında bunu sağlayacak bir yapımız var mı? Yok. Ürün yetiştirip para kazanmak sadece ürünü sulamaktan mı geçiyor?  Hayır. Bunu sağlamakiçin 2 şansımız var.Birincisi Ziraat Mühendisi ve çiftçi olan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer. Seçer, ziraatçı çiftçinin halinden anlar, fabrikası var üreticinin halinden anlar, ihracatçı ihracattan anlar.Kısacası sizin derdinizden ve dilinizden iyi anlayacak büyükşehir başkan adayı. Bana gelince, meslek yaşamımın 20 yılını eczacı kooperatiflerinde yönetici ve başkan olarak geçirdim. Küçük sermaye sahibi insanların bir araya gelerek, o büyük devasa sermayelere karşı durmasının uygulamasını yapmış biriyim. Dolayısıyla göreve geldiğimizde üretici ve tüketici kooperatifleri kuracağız. Öte yandan belediyemiz bünyesinde kalite kontrol birimi kuracağız. Aynı zaman da enerji ihtiyacını güneşten sağlayan Atmosfer Kontrollü Soğuk Hava Depoları kuracağız. Böylece ürettiğimiz ürünlerin maliyetlerini düşüreceğiz. Soğuk Hava Depolarında bekleterek değerini bulduğunda piyasaya sürebileceğiz. Markalar oluşturarak ülke genelinde dağıtımını sağlayacağız ve hatta tüm dünyaya ihraç edebileceğiz. Kısacası biz göreve geldiğimizde sermayenin payandası olmayacağız” dedi.

‘20 YILDIR İKTİDARSINIZ PEKİ MERSİN’E NE YAPTINIZ?’

Ülkenin içerisinde bulunduğu durumu vebu durumun yerel seçimlere yansımalarını da değerlendiren Özyiğit, “Eğer bugün yaşadıklarımızdan mutluysak, eğer bugün ürünümüzden elde ettiğimiz gelirle tohumumuzu, mazotumuzu, evimizin ihtiyaçlarını, çocuğumuzun okul ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsak sorun yok. Mutluysanız ‘Cumhur İttifakı’na oy vermeye devam edin. Memnun değilseniz de adam akıllı bir tepki gösterin. Her seçim öncesi bakanlar geliyor şunu yapacağız, bunu yapacağız deyip gidiyorlar. Yaklaşık 20 yıldır iktidarsınız peki Mersin’e ne yaptınız? Hiçbir şey. Bakın yine geziyorlar. Fakat seçimlerden sonra yine biz bize kalacağız. Ben Yenişehir Belediye Başkanı olacağım ve oturup derdimize birlikte çare üreteceğiz. Onun için hem ülke politikalarını düşünerek, hem burada birlikte yaşayacağımızı düşünerek sizlerden sağlam bir duruş bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Çukurkeşli ziyaretinde mahalle sakinlerinin talebi üzerine CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, yenidünya meyvesiyle meşhur mahallede festival yapma sözü verdi. Özyiğit, “Yeni, Yenişehir’i oluşturmak amacıyla planladığımız ilkelerden ‘Hemşehrilik’ kapsamında festivalleri ve mahalle şenliklerini önemsiyor ve hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda ÇukurkeşliYenidünya Festivalini hasat zamanlarında yaparız” sözünü verdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA