Mezitli’ye bahar erken geldi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Mezitli’ye bahar erken geldi

 

Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen geleneksel doğa yürüyüşü, Çevlik-Doğlu mahalleleri arasında yapıldı. Baharın tüm etkilerinin hissedildiği güzel havada yapılan yürüyüş, binlerce vatandaşın kaynaşmasını sağladı.

------------------ 

Mezitli Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği doğa yürüyüşleri devam ediyor. Bu yıl 6.'sı düzenlenen yürüyüş, Çevlik-Doğlu mahalleleri bağlantı yolunda gerçekleşti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarla kentte yaşayan vatandaşların kaynaşmasına imkan sağladı. Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş boyunca binlerce vatandaş doğayla iç içe bir gün geçirdi. Doğal güzellikler arasında şarkılar, marşlar söyleyerek yürüyen Mezitlililer, baharı erken karşılamanın coşkusunu yaşadı. Parkur boyunca vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Tarhan, yol boyunca vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Bebek arabasında uyuyan bebeklerden ileri yaştaki vatandaşlara kadar yoğun katılımın olduğu yürüyüşte, bazı vatandaşların kekik, adaçayı topladıkları görüldü. Bazı vatandaşlarda yürüyüşe köpekleriyle katıldı.

Doğlu Mahallesi’nde sona eren yürüyüşün ardından vatandaşlara köylü kadınlar tarafından hazırlanan sıkma, çay ve ayran ikram edildi.  

Yaklaşık 50 kadının sıkma hazırladığı bölümde Doğlulu kadınlarla sohbet eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bir süre ekmek pişirilmesine de yardım etti. 

Vatandaşların bu organizasyonlarda Mezitli'nin doğal güzelliklerini keşfetme şansı bulduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, "Geleneksel hale getirdiğimiz doğa yürüyüşümüzün 7'cisini yine binlerce vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Bu doğa yürüyüşleriyle bir taraftan spor alışkanlığını ediniyoruz, daha sağlıklı bir toplum olması için çaba gösteriyoruz. Diğer taraftan Mersin ve Mezitli'den gelen vatandaşlarımızın kırsal bölgemizdeki mahallelerimizi görmelerini istiyoruz. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızla kentte yaşayan vatandaşlarımızı aynı alanda buluşturarak kaynaşmasını sağlıyoruz. Yürüyüşümüz toplumumuzda ki birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmeye büyük katkı sağlıyor. Doğada hep beraber omuz omuza yürüyoruz. Toplumsal dayanışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda Türkiye'ye de örnek bir çalışma yapıyoruz. Çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan vatandaşımız buraya geliyor ve yürüyüşümüze katılıyor. Böylesi doğal güzellikleri Türkiye’de değil dünyanın hiçbir yerinde görmek mümkün değil. Mezitlililer bu yönden çok şanslılar. Böylesi bayram havasında doğa yürüyüşünü Mersin’de sadece Mezitli’de görebilirsiniz. Yarın Çanakkele Zaferi yürüyüşümüz var. Bu da tek Mezitli’de yapılıyor" dedi.

Alanda, çalınan müzikler eşliğinde oyun oynayıp halay çeken vatandaşlar, Mersin’e döndü.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA