73 PROJEYLE TOROSLAR GELECEĞE HAZIR! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
73 PROJEYLE TOROSLAR GELECEĞE HAZIR!

 

Cumhur İttifakı MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Atsız Afşın Yılmaz, gerçekleştirdiği Proje Lansman Toplantısı’nda Geleceğin Toroslar’ı sloganıyla 73 vizyon projesini açıkladı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Cumhur İttifakı MHP Mersin Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin Seçim Koordinasyon Başkanı Cahit Tekelioğlu, Ak Parti Toroslar İlçe Başkanı Onur Ünlü, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Ak Parti ve MHP il ve ilçe yöneticileri ile birlikte binlerce vatandaş katıldı.

Proje Açıklamaları 2028’den Gelen Mesajla Başladı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda öncelikle Ak Parti ve MHP Toroslar ilçe başkanları sahneye davet edildi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan ilçe başkanları, bu yolda birlikte olduklarını ve birlikten güç doğuracaklarını ifade ettiler. Başkanların ardından yayınlanan tanıtım filmi ise salonda duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. 2028 yılından seslenen Büşra’nın Toroslar’daki yaşantısını anlatan tanıtım filmi ile projeler açıklanmaya başladı.

Cumhur İttifakı MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Atsız Afşın Yılmaz, belediyecilik anlayışının son 30 yılda geçirdiği değişim ve gelişime değinerek, asgari düzeyde hizmeti içeren belediyeciliğin bugün çok daha büyük hizmetlerin kapılarını açtığını vurguladı. Toroslar’ın yarınlarını şekillendirecek 73 projesini tanıtmak için toplandıklarını ve her kesimden, her yaş grubundan vatandaşa uygun projeler geliştirdiklerini ifade eden Yılmaz, 73 projenin yalnızca başlangıç olduğunu Toroslar’a yapacak daha çok işleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Toroslar Üreterek Büyüyecek

73 projenin üzerinden tek tek geçerek her birini açıklayan Yılmaz’ın projeleri arasında; tarımdan sanayiye, hayvancılıktan ticarete ve hizmet sektörüne kadar farklı farklı alanlarda istihdam projeleri yer alıyor. Toroslar’ın en önemli sorunlarından biri olarak işsizliği gördükleri ifade eden Başkan Adayı, her alanda açacakları yeni iş sahalarını paylaştı. Kuzey Toroslar’a kurmayı planladıkları Üretim ve İstihdam Siteleri’ne değinerek başta tekstilciler sitesi, ayakkabıcılar sitesi, mobilyacılar sitesi olmak üzere Toroslar insanını istihdam sorununu büyük ölçüde çözecek alanlar kazandıracaklarını ifade etti.

Çiftçi için geliştiren projelerin en ilgi çekicisi ise Toroslar Tarım A.Ş oldu. Çiftçinin yaşadığı tüm zorlukları profesyonel mantıkla çalışarak tolere edecek, pazar ve üretici arasında süspansyon görevi görecek bir öz şirket kuracaklarını bildirdi. Üretimin her aşamasında çiftçiye verecekleri destek ve eğitimlerle ürün çeşitliliğini artırmayı ve kaliteyi yükseltmeyi amaçlayan proje, vatandaşın çıkarına çalışan bir pazarlama şirketi olarak da görev yapacak. Yeni ticaret yollarıyla internet üzerinden büyük pazara açılmayı kolaylaştıracak.

Her kesimden, Her Yaştan Vatandaşa Yönelik Proje

7’den 70’e herkese proje ürettiklerinin altını çizen Başkan Adayı Yılmaz, beşikteki Bebeğe, Merhaba Bebek, yaşlılarımıza sohbet evleri, kadınlarımıza Hanımeli: Evde İstihdam projesi, gençlerimize Toroslar Yaşam Merkezi, Macera Parkı, çocuklarımıza Çocuk Vadisi, dezavantajlılara Engelsiz Düşler Köyü, çiftçiye başta Toroslar Tarım A.Ş olmak üzere birçok proje, besicilerimize ücretsiz veteriner desteği, öğrencilere bilgi evleri, sanat kurs merkezleri, turizme yatırım çekecek eşi benzeri görülmemiş Ardıç Doğa Kasabası, tüm sosyal hizmetleri tek bir çatı altına toplayacak Gönül Bağı ve daha onlarcasıyla, Toroslar’ın herkes için yaşamaktan gurur duyacağı bir kent olacağını ifade etti.

Dinleyicilerin ilgisini çeken bir başka proje ise Mersin’in Kurtuluş Mücadelesi Belgeseli oldu. Mersin’in şanlı tarihini belgelemek ve gelecek nesillere aktarımını sağlamak adına belgesel çalışması hazırlatılacağını duyurdu. Sanata çok önem verdiklerini ifade eden Başkan Adayı, Toroslar’da sanat faaliyetlerinde çeşitliliği ve niteliği de artıracaklarının müjdesini verdi.

Hamit Tuna: “Afşın Başkanla çok işler Başaracağız

Belediye Meclis Üyesi adaylarının tanıtılmasıyla devam eden programda son olarak konuşmasını yapmak üzere Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna sahneye davet edildi. Toroslar’da 3 dönemde kısıtlı imkanlarla çok iş başardıklarını ifade eden Başkan Tuna, paralı beledyecilik yapmadıklarını, bugün Toroslar’daki tüm eserlerde kendi emeklerinin olduklarını vurgulayarak Afşın Başkan’ın bunları takip edeceğini biliyorum. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Gözüm arkada değil, siz yetkiyi verirseniz sağ elde Hamit Başkan, sol elde Afşın Başkanla çok işler başaracaklarının altını çizdi. Toroslar’ı Mersin’in sigortası olarak gördüklerini ifade eden Başkan Tuna, “Afşın Başkan’ın ortaya koyduğu, kente ve kentliye değer katacak projelerle Toroslar’da yaşam kalitesi daha da yukarı çıkacak” şeklinde konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA