Mersin, festivaline sahip çıkıyor. | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Mersin, festivaline sahip çıkıyor.

 

Yerel yönetimler ve meslek odalarının destek verdiği Mersin Uluslararası Müzik Festivali,

12 Nisan-02 Mayıs tarihleri arasında Mersinliler ile 18’inci kez buluşacak.

Kurulduğu ilk yıldan bu yana, pek çok ülkeden saygın sanatçı ve müzik topluluklarını Mersinliler ile  buluşturarak Mersin’in tanıtımında öncü bir rol üstlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin hazırlıklarında sona gelindi. Bu yıl perdelerini 18’inci kez açacak olan Festival, 9. Beste Yarışması ve Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği ile birlikte 16 etkinliğe 12 Nisan-02 Mayıs 2019 tarihleri arasında Mersin’in önemli konser salonları ve tarihi mekanlarında ev sahipliği yapacak.

Sanat Etkinlikleri Derneği’nin düzenlediği 18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, T.C. Kültür Bakanlığı, Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Akdeniz Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Toroslar Belediyesi, Yenişehir Belediyesi,  Mersin Barosu, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Sanayi ve Ticaret Odası, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Mersin Üniversitesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, İçel Sanat Kulübü, Mersin Polifonik Korolar Derneği, Mersin Liseliler Derneği, Hollanda Ankara Büyükelçiliği, ABD Ankara Büyükelçiliği, Avusturya Kültür Ofisi, Opet, MIP, Derya Otomotiv, Pozcu Organik, Gradi Reklam ve Forum Mersin’in desteğini alarak 20 gün sürecek bir müzik şölenine imza atacak.

Festival, 9. Beste Yarışması ve Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği ile birlikte Festival Sanat Ödülü, Festival Kent Ödülü, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü, olmak üzere üç dalda ödüller de dağıtılacak. Beste yarışmasının bu yılki teması ise “Mersin, Soli Pompeipolis’in Gün Doğuşuna Ezgi Arıyor”. Yurtiçinden ve dışından gelecek sanatçılar ve müzik topluluklarından oluşan 18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali programı ise Şubat ayı sonunda düzenlenecek bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacaktır.

MUMF Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptığı açıklamada; “Bir yıl boyunca süren çalışmalarımız sonucunda yeni bir festivali daha halkımızla buluşturmanın mutluluğu içindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden nice festivalde buluşmak üzere; güzel kentimizi hakettiği standartlara yükseltmede desteklerini esirgemeyen ve başarı bileşenlerimiz olan T.C. Kültür Bakanlığı’na, Mersin Valiliği’ne, Mersin Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri’ne, İl Kültür Müdürlüğü’ne, Mersin Üniversitesi’ne, odalar ve sivil toplum kuruluşları’na, bazı iş adamlarımıza, en önemlisi siz halkımıza, huzurlarınızda en içten teşekkürlerimizi sunarız”, dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA