Lojistik Komiteleri ortak çalışma grubu oluşturuyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Lojistik Komiteleri ortak çalışma grubu oluşturuyor

 

MTSO lojistik sektörü Komiteleri bir araya gelerek ortak çalışma grubu kurma kararı aldı. Sektör sorunlarının tek elden takip edilmesi adına güç birliği yapmak isteyen sektör temsilcileri, önceliği lojistik merkez kurulumuna verecek.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani başkanlığında MTSO 17 No’lu Yolcu Taşımacılığı, 19 No’lu Yurtiçi Yük ve Eşya Taşımacılığı, 20 No’lu Uluslararası Yük ve Eşya Taşımacılığı ile 41 No’lu Lojistik Hizmetleri Meslek Komitesi Üyeleri ortak toplantı düzenledi. Toplantı sonunda değerlendirme yapan Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, lojistik sektörünün kent ekonomisi adına önemine dikkat çekerek, “Çok önemli bir sektör olmamıza rağmen sesimizi istediğimiz ölçüde duyurmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle Lojistik Çalışma Grubu çatısı altında güç birliğine gitme kararı aldık” dedi. Türkiye genelinde uluslararası alanda faaliyet gösteren lojistik sektör temsilcilerinin yaklaşık yüzde 18’inin Mersin’de yer aldığını bildiren Çani, “Türkiye genelindeki firmaların 2018 yılında ülkeye döviz girdisi 14 milyar dolar civarında. Bu firmaların yüzde 18’inin Mersin’de olduğu göz önünde bulundurulacak olursa ülke ve kent ekonomisine katkımızın 2 milyar doların üzerinde olduğu söylenebilir” dedi. Lojistik sektöründe yalnızca uluslararası taşıma firmalarının yer almadığını, konteyner taşıyıcıları, dökme yük taşıyıcıları, deniz ve demir yolu taşımacılığı, gümrükleme hizmetleri, depolama hizmetleri ve sanayicilerin yer aldığını bildiren Çani, “Kısacası lojistik, Mersin ekonomisine çok geniş yelpazede katkı sağlayan önemli bir sektör. Ama maalesef Mersin kamuoyu hala bu sektörün gücünün farkında değil. Sektör temsilcilerine hala kamyoncu gözüyle bakılıyor ve sorunlarının çözümüne yönelik beklenen adımlar atılmıyor. Biz de bu sorunun çözümü için güç birliğine gitme kararı aldık” ifadelerini kullandı.

“Küme mantığı ile çalışmak istiyoruz”

Güç birliğine gidip birlikte hareket ederek yalnızca sorunlar karşısında tek ses çıkarmakla kalmayıp ortak hareketle maliyetlerini aşağı çekebileceklerine de değinen Çani, “Örneğin ortak lastik alımları, sigorta, kasko poliçeleri, yedek parça alımları yaparak en az yüzde 10-15 arası indirim sağlanabileceği düşüncesindeyim” dedi.

Yaklaşık 2 bin 500 üyeyi temsil eden 4 komite olarak ortak toplantı düzenleyip tüm sorunları masaya yatırdıklarını kaydeden Çani, önce dönemlerde olan Lojistik Platformu benzeri bir yapı oluşturma kararı aldıklarını, çalışmaları yürütmek üzere bir iletişim komisyonu oluşturduklarını açıkladı. Bu komisyonun sektörün yol haritasını belirleyip çalışmalarda MTSO Yönetimi ile sektör temsilcileri arasında köprü oluşturacağını anlatan Çani, “Başta Başkanımız Ayhan Kızıltan olmak üzere tüm Yönetim Kurulumuz sektörün öneminin farkında ve her türlü desteği vermeye hazır” diye konuştu.

“Önceliğimiz lojistik merkez olacak”

Toplantıda gerek mevcut Nakliyeciler Sitesi’nin durumu ve konumu, gerekse Mersin Limanı’nın alternatifi bulunmaması nedeniyle yaşanan sıkıntıların konuşulduğuna değinen Çani şunları söyledi:

“Bu nedenle önceliğimiz bir türlü yapılamayan Lojistik Merkez Projesi’ni harekete geçirmek olacak. Bunun için güçlü lobi çalışmaları yürütmek istiyoruz. Merkezin kurulması ile birlikte hem sektöre bir düzen gelecek hem bahsettiğim güç birliği daha rahat yakalanacak daha sağlıklı bir şehirleşme gerçekleşecek. Bu nedenle göreve gelecek yerel yöneticilerden ilk beklentimiz yer tahsisi noktasında yardımcı olmasıdır. Böyle bir adım, hem kent trafiğini rahatlatacak hem de kent ekonomisine önemli bir destek sağlayacaktır.”

“İstihdama katkımız da büyük”

Sektörün istihdama katkısının da ciddi boyutlarda olduğuna dikkat çeken İsa Çani, 60 – 70 bin çalışanla kent ekonomisine katkı sağladıklarını anlattı. Lojistik Merkez ile birlikte bu rakamın çok daha yukarılara çıkabileceğini anlatan Çani, komiteler olarak konunun üzerine kararlılıkla gideceklerini söyledi.

Mersin limanıyla ilgili yaşanan sıkıntılara da değinen Çani, sözlerini şöyle tamamladı:

“Limanın yoğunluğu nedeniyle işlemler saatlerce sürebiliyor. Aynı zamanda tekel konumu nedeniyle fiyatlarda da ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Yüklerin önemli bir bölümü başka limanlara hatta daha da acısı transit yükler yurtdışı limanlara kaymaya başladı. Mersin’e mutlaka ikinci bir liman yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bunun projesi Bakanlıkça hazırlatılmıştı. Bu konu da takipçisi olacağımız konuların arasında yer alıyor.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA