5 YIL İÇİNDE YENİŞEHİR’İN ADINI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
5 YIL İÇİNDE YENİŞEHİR’İN ADINI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ

 

‘YENİŞEHİR’İN HER METREKARESİNİ YEŞİL ALANLAR VE SPOR ALANLARI İÇİN DEĞERLENDİRECEĞİZ’

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit,  çocuklara ve gençlerin faydalanması için kültür, sanat ve spor alanında yatırımlar yapacaklarını belirterek “Yenişehir’in her metrekaresini yeşil alanlar, spor alanları oluşturarak değerlendireceğiz” dedi.  Yenişehir’in daha da gelişmesi için AB projelerinden faydalanacaklarını söyleyen Özyiğit,  “Hali hazırda bir fikir odamız var. Bu odada eğitimli, donanımlı arkadaşlarımız fikir üretiyor, proje üretiyor. İnanıyorum ki 5 yıl sonunda Yenişehir’in adını dünyada duyuracağız” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, iş insanlarıyla kahvaltıda buluştu ve nasıl bir Yenişehir hedefleri olduğunu anlattı.

Konuşmasına, seçimler ve siyasal dengeler üzerine değerlendirmeler yaparak başlayan Abdullah Özyiğit, “Benim hayat görüşüme göre insanlar ikiye ayrılır. Kazanmak isteyenler ve başarmak isteyenler. Ben hep başarmak isteyenler tarafında oldum. 15 bin eczacı adına gittim yıllarca görev yaptım. Bunlar için de tek kuruş para, tek kuruş huzur hakkı almadım. Partimizin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer’in de başarmak isteyenler tarafında olduğunu biliyorum.  Vahap Seçer’in iş dünyasından gelen biri olması, hem iş dünyası için, hem Mersin için şanstır” dedi.

Mersin’deki Karadenizlilerin seçimlerde kendisine ve Vahap Seçer’e oy atacağına inandığını kaydeden Özyiğit, “Ben Karadenizliyim, Trabzonluyum. Benim burada, Yenişehir gibi önemli bir ilçede aday yapılmam bir anlamda Karadenizlileri onurlandırdı. Ben de Karadenizlilere şunu söyledim:  Bana oy veriyorsanız Vahap Seçer’e de verin. Vahap Seçer’ oy vermeyecekseniz bana da vermeyin. Benim oyum Vahap Seçer’den 5 oy fazla çıkmasın. Beni böyle bir olayla karşı karşıya bırakmayın dedim. Karadenizliler gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı.

‘YENİŞEHİR’DE İNSAN KAYNAĞI POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARACAĞIZ’

Mersin’in potansiyellerini tam kullanması durumunda hem kendi kendine yetecek, hem ülkeye fayda sağlayacak bir şehir olduğunu ifade eden Özyiğit, “Yenişehir’de çok önemli yatırımlar var, çok önemli altyapımız var. Belediye başkanımız İbrahim Genç bunları sessiz sedasız yaptı, diğer belediye başkanları gibi gösteriş yapmadı. Sayın Genç’in yaptığı bu yatırımlar, Yenişehir’in ileriye taşınmasında altyapı olacak. Bunun yanı sıra en önemli altyapımız insan kaynağımız. Büyük bir enerji var, eğitimli bir kitle var, bizim bu potansiyeli harekete geçirmemiz gerekiyor” dedi.

5 YIL İÇİNDE YENİŞEHİR’İN ADINI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ

Yenişehir’in bazı bölgelerinin geri kaldığını, o mahallelerde yaşayan insanların beklentilerini öğrenmeden Yenişehir’de neler yapılması gerektiğinin öğrenilemeyeceğini kaydeden Abdullah Özyiğit şunları söyledi:

“O mahallelerden bize taziye evleri talebi geliyor. İki katlı binalar yapıp alt katını taziye evi, üst katını sosyal danışma merkezi, gençlik merkezi, kütüphane gibi kullanmayı hedefliyoruz.Çocuklara gençlere kültür sanat alanında, spor alanında yatırımlar yapacağız. Yenişehir’in her metrekaresini yeşil alanlar, spor alanları oluşturarak değerlendireceğiz. Aşağı ile yukarıyı iç içe geçireceğiz. Hafta sonları köylere gidip bir günümüzü geçireceğiz, orada üretilen ürünleri satın alacağız. Belirli günlerde köylerde yaşayan vatandaşlarımız şehir merkezine inecek. Yenişehir, Avrupa Birliği fonlarınca desteklenen projelerle daha da gelişebilir. Bu noktada ön açıcı olacağız, proje tekliflerine açık olacağız. Hali hazırda bir fikir odamız var. Bu odada eğitimli, donanımlı arkadaşlarımız fikir üretiyor, proje üretiyor. İnanıyorum ki 5 yıl sonunda Yenişehir’in adını dünyada duyuracağız.Çözüm odaklı yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Her ay muhtarlarla toplanacağız. Yönetici burada olacak, muhtar burada olacak. Muhtar sorununu anlatacak, yönetici notunu alacak. Diğer ay toplantıda muhtar sorununun çözülüp çözülmediğini yöneticiye sorabilecek.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA