‘YENİŞEHİR’DE HALKA DANIŞMADAN ADIM ATMAM’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
‘YENİŞEHİR’DE HALKA DANIŞMADAN ADIM ATMAM’

 

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, halkın katılmadığı hiçbir çalışmanın sonuç vermeyeceğine inandığını belirterek, “Yenişehir’de yaşanan sorunlarla ilgili kararı tek başıma vermeyeceğim. Önce vatandaşla anket yapıp ‘siz olsanız bu sorunu nasıl çözerdiniz’ diye soracağız. Ardından da sivil toplum örgütlerine soracağız. Yenişehir’de halka danışmadan, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına danışmadan, onlardan görüş almadan adım atmayacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi’nde düzenlenen toplantıda Palmiye Mahallesi sakinlerine projelerini anlattı, sorularını yanıtladı.

Yenişehir’in hem insan kaynağı hem de sanatsal altyapı açısından sanatın gelişmesine uygun bir şehir olduğuna değinen Özyiğit,  mevcut belediye başkanı İbrahim Genç’in sanatsal altyapıyla ilgili önemli yatırımlar yaptığını vurguladı.

Özyiğit,  “Şimdi o altyapıyı kullanarak bazı şeyleri yapacağız. Yenişehir kültürün ve sanatın başkenti olacak. Gençlerimizi, çocuklarımızı sokaktan kurtarmak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, üretmelerini sağlamak için sanatsal alanda faaliyetlerimiz olacak” dedi.

İnsanları evden çıkaracak, televizyon bağımlılığından kurtaracak etkinlikler yapacaklarını ifade eden Özyiğit, “Mersin’de bu potansiyel var. Emek veren insanlarımız var. Emek veren insanlarımızı şenliklerde değerlendireceğiz. İnsanlar kendi mahallesine şenlik geldiğinde ilgi gösterecektir. Haftanın 6 günü boş olan pazaryerlerinde şenlikler, gösteriler yapacağız, açıkhava sinemalarını hayata geçireceğiz. Yenişehirli olmanın, Yenişehir’de yaşamanın farkını ortaya koyacağız” diye konuştu.

 

‘YENİŞEHİR’DEN BAŞLANGIÇ YAPABİLİRİZ’

Yenişehir’in Türkiye’de ve dünyada tanınmış bir kent olacağını vaat eden Abdullah Özyiğit, “Birlikte, el ele verirsek yapacağımız çok iş var. Türkiye son yıllarda geriye götürülmek isteniyor. Türkiye yozlaşmaya doğru gidiyor. Biz bu kötü gidişi durdurmak, bu süreci tersine çevirmek için Yenişehir’den bir başlangıç yapabiliriz. Ve bu konuda Yenişehir Belediyesi olarak önaçıcı olacağız. Gelecek proje tekliflerini değerlendireceğiz. Floransa’dan bir Rönesans devrimi çıkmışsa, yeni Yenişehir’den cumhuriyet değerlerinin korunduğu bir yaşam şekli neden ortaya çıkmasın. Onun için Yenişehir ve Mersin Türkiye çok önemli. Mersin ekonomisiyle, sosyal yapısıyla, kültürüyle Türkiye’ye örnek olabilir. Mersin’in amiral gemisi de Yenişehir olur” ifadelerini kullandı.

‘BELEDİYENİN BAŞINI BEKLEMEK GİBİ DERDİM YOK’

Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini  de belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yenişehir’de yaşanan sorunlarla ilgili kararı tek başıma vermeyeceğim. Önce vatandaşla anket yapıp ‘siz olsanız bu sorunu nasıl çözerdiniz’ diye soracağız. Ardından da sivil toplum örgütlerine soracağız. Yenişehir’de halka danışmadan, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına danışmadan, onlardan görüş almadan adım atmayacağız. Halkı katmadığınız hiçbir çalışmanın sonucu olmayacağını biliyorum. O nedenle bu sinerjiyi yaratmalıyız.Belediyenin başını beklemek gibi bir derde düşmeyeceğim. Ekipler olacak, onlar çalışacak, sonuç getirecek. Yenişehir Belediyesi farklı bir belediye olacak, farklı işler yapacak ve adını hem Türkiye’de hem dünyada duyuracak. Yenişehir’i, yeni Yenişehir yapacağız. Buna inanıyorum.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA