Akdeniz Belediyesi ile Genel-İş Arasında Toplu Sözleşme | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Akdeniz Belediyesi ile Genel-İş Arasında Toplu Sözleşme

 

* Akdeniz Belediyesi ile Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi arasında sürdürülen toplu iş görüşmeleri sonuçlandı. Taraflar, brüt ücrete yüzde 15,7 zammı öngören sözleşmeye imza attı.

Akdeniz Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası’na bağlı belediye işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi, Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ile DİSK Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy tarafından imza altına alındı. Toplu sözleşme ile işçilerin 31 Aralık 2018 tarihinde almakta oldukları günlük ücretlerine, 1 Ocak 2019’dan itibaren brüt ücrette yüzde 15,7 oranında zam yapıldı. Bu zam, işçilerin yevmiye ortalamasının altında kalanlara yüzde 60; üzerinde olanlara da yüzde 40 oranında dağıtılmak üzere, zam oranından doğan yıllık maliyeti aşmayacak şekilde uygulanacak.

Başkan Pamuk; “Belediyenin bütçesini, gelir-gider dengesini gözettik”

İmza öncesi bir konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “Toplu İş Sözleşmesi sürecinde, göstermiş oldukları pozitif yaklaşımdan dolayı Sendika yönetimine teşekkür ediyorum. Geçen sene de toplu sözleşme döneminde pozitif ve iyi niyetli bir yaklaşım sergilenmişti. Nihayetinde bir anlaşmaya varıldı. Tabi belediyenin bütçe imkânları, gelir-gider dengesi gözetilerek bir anlaşmaya varılmaya çalışıldı. Çok şükür artık belediyemiz, belli bir standarda, belli bir bütçe disiplinine ve gelir-gider dengesine oturdu. Buna uygun olarak da karşılıklı iyi niyet ve diyalog içerisinde güzel bir toplu iş sözleşmesi imzaladığımızı düşünüyoruz” dedi.

“Az alana fazla, fazla alana daha az zam”

Bu yılki toplu iş sözleşmesinde ilk defa farklı bir uygulamayı ortaya koyduklarını da kaydeden Başkan Pamuk, “Az alana fazla, fazla alana daha az zam yaparak, en azından bir ortalamaya ulaşalım, aradaki makası biraz daha kapatalım düşüncesiyle hareket ettik. Nitekim gerek sendika yönetimi, gerekse personelimiz de buna pozitif yaklaştı. Bu sene ilk defa biraz daha dengeli ve hakkaniyetle bir sözleşme yaptığımızı düşünüyoruz. Bu süreçte ortaya konulan olumlu ve anlayışlı yaklaşım için, hem işçinin hem de kurumun hakkını gözeten bir yaklaşım sergilendiği için Sendika Başkanı Kemal Göksoy’a ve yönetime teşekkür ediyorum. Daha güzel sözleşmeler temennisiyle hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

DİSK Mersin Genel-İş Sendikası Başkanı Kemal Göksoy da konuşmasında, “Toplu iş sözleşmemizdeki amacımız, insanca yaşanabilir bir ücret almak. Tabi aynı zamanda belediye de bizim işyerimiz. Belediyeyi de işçiyi de mağdur etmeden bir sözleşme imzalamak bizim için esastı. Belediyenin bütçesi uygun olsaydı, amacımız zam oranını, en yüksek alan personelin rakamına çekip, zam almak şeklindeydi. En hakkaniyetlisi bu olacaktı. Tabi belediyenin ekonomik koşulları buna uygun değildi. Zamanla bütün bunların da olacağına inanıyoruz. İşçilerimizin de onayıyla bugün sözleşmemizi imzalıyoruz. İç barış ve iş barışı ile çalışmak bizim asıl hedefimiz. Toplu iş sözleşmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve başta siz olmak üzere Akdeniz Belediye yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akdeniz Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası’na bağlı belediyenin kadrolu işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi, Başkan Pamuk ile Genel-İş Şube Başkanı Göksoy tarafından imza altına alındı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA