“YEREL BASININ ÖNÜ KARANLIK” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
“YEREL BASININ ÖNÜ KARANLIK”

 

Mersin’de görev yapan basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Gazetecilerle bir araya gelen Fatih Şahin, yazılı ile görsel medyanın ayakta kalma çabası gösterdiğini ve özellikle gazetecilerin işten atıldığı bir sürecin de yaşandığını belirterek, “Son yıllarda kapanan gazete, radyo, televizyon, dergi vs. haberiniz var mı? Daha geçen haftalarda Karaman’da 6 günlük gazete haftalığa dönme kararı aldı. İflas eden, baskı altına alınan, tehdit edilen patron sayısını biliyor musunuz? Hepimizin önü karanlık. Aydınlığa çıkmak için el birliği ile mevcut gazete, radyo ve TV’lerimizi yaşatmaya çalışmalıyız” dedi.

“YEREL BASININ ÖNÜ KARANLIK”

Gökhan KURT

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen gazeteciler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudular. Törene, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, CHP İl Başkanı Adil Aktay, STK temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Alandaki etkiliğinin ardından Uğur Mumcu anıtına karanfil bırakan katılımcılar, daha sonra gazeteciler tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Programa, çok sayıda basın mensubu ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna katıldı.

“HEPİMİZİN ÖNÜ KARANLIK”

Burada basın mensuplarına seslenen Fatih Şahin, yazılı ile görsel medyanın zor bir süreç yaşadığını ve özellikle gazetecilerin işten atıldığı bir dönem geçirdiklerini belirterek, “Son yıllarda kapanan gazete, radyo, televizyon, dergi vs. haberiniz var mı? Daha geçen haftalarda Karaman’da 6 günlük gazete haftalığa dönme kararı aldı. İflas eden, baskı altına alınan, tehdit edilen patron sayısını biliyor musunuz? Hepimizin önü karanlık” dedi.

“BAYRAM DEĞİL ANMA GÜNÜ!”

Bugünün bayram olmadığını sadece anma günü anlamı kazandığını belirten Şahin, “Adı Bayram olan 10 Ocak, Cumhuriyet Alanı’nda selamlaşıp kucaklaşıp 1 saat sonra tekrar koştura koştura işe gittiğimiz gündür. Bu nasıl bayram. Diğer bayramlar gibi neden değil? Ne bir tatil, ne ikramiye, ne sektör dışından insanların o güne özel ilgisi. Böyle bayram mı olur. Bizler sadece 10 Ocak Basın Bayramı ilan edilen o günü ve o yılı anıyoruz. Bir nevi anma günüdür 10 Ocak Basın Bayramı” şeklinde konuştu.

“PES ETMEYECEĞİZ!”

Mevcut gazete, radyo ve TV’leri ayakta tutmak için mücadele çağrısında bulunan Şahin, “Ama aydınlığa çıkmak için geç değil; işveren ve işçinin el ele verme zamanıdır. Ama önce gazete sahiplerinin, işverenlerin sektör adına kendi aralarında güç birliği yapması şart. El birliği ile mevcut gazete, radyo ve TV’lerimizi yaşatmaya çalışmalıyız. Pes etmek yok. 10 Ocak Basın Bayramı’nı ve haklarını elde edenler hayatları pahasına da olsa pes etmediler. Gerçekleri yazmaya devam ettiler. Bu uğurda cezaevine düşenler, ‘ben mahkûm oldum, artık buraya kadar’ dememişler. Cezaevinde gazete çıkarmışlar, yazarlar içerde yazmaya devam etmiş. Kurşunlanmışlar, bombalanmışlar ama ölene dek pes etmemişlerdir” ifadelerini kullandı. Konuşmalarının ardından gazeteciler, mesleki sorunlara değinerek açıklamalarda bulundu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA