Gazeteci İbrahim Yalçıner’in facebook NOTLARI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Gazeteci İbrahim Yalçıner’in facebook NOTLARI

 

Amerikan Emperyalizmini bu ülkeden kovalım diyen solculuktan, Nato'yu göreve çağıran, ABD'nin bölgeden gitmemesi için imza toplayan solculuğa nasıl gelindi.. Şaka mısınız siz. PKK/ HDP'yi hala solcu mu sanıyorsunuz.. Türkiye'de sol siyaset bu noktadan zehirlendi. Buradan kafası dağıtıldı. AKP'ye kabahat bulmayın kendinize bakın..Ne zaman etnik ve mezhepsel kimliklerin peşine düştünüz, o gün kaybettiniz. Ve geldiğiniz yer burası. Keşke zamanında sizleri uyaranları dinleseydiniz. Ve Anılarınıza sahip çıksaydınız.

---

Ben demiyorum, CHP eski Milletvekili Hüseyin Aygün diyor: "PKK/HDP siyaseti solu-sosyalistleri öyle bir hale getirdi ki: 'ABD Suriye'de kalsın' diye imza toplanabiliyor.. Ve bu adamlar sosyalistlerin gazetelerinde, TV'lerinde baş köşede.. Sosyalistler 'HDP fırça atacak' korkusuyla çıtını çıkaramıyor.. Ne hazin, ne dramatik.. Ne ahmakça..."

---

Mersin'de kaç tane iş adamı derneği var, böyle. Kusura bakmayın ama hiçbiriniz iş adamı derneği değilsiniz. Feodal yapılanmalarınıza iş adamı etiketi yapıştırmayın lütfen.. 
Mersin'in asıl derdi bu işte. İş adamı, öbür adıyla girişimcilik gerçek gücünü ve kimliğini feodal bağlarından kurtularak, modern yapılanmaların içinde bulur. Dolayısıyla İş adamı geçmişin değil, geleceğin temsilciliğini yapar en başta.. Onun için kendi küçük feodal menfaat veya dayanışma yapılarınıza iş adamı demeyin, kendinizi de toplumu da kandırmayın.

---

NARDOĞAN'INIZ KUTLU OLSUN

Yeni yıla giriyoruz... Yeni umutlar, yeniden doğuş...Yeniden sağlık, huzur, mutluluk dileriz kendimiz, sevdiklerimiz, hatta tüm insanlık için...

Evimizin bir köşesine çamımızı kurarız her yeni yılda... Kıpkırmızı narlarımız masalarımızda yerini alır...Nar taneleri kadar bereketli bır yıl geçsin isteriz.

Bu bir gelenektir...Yeni yıla yeni umutlarla girmek...Her gelenek gibi bir tarıhsel dayanağı vardır, yeni yıl kutlamalarının. Çoğumuz yeni yılı İsa’nın doğumundan geldiğini zanneder. Değildir...Eski bir Türk geleneğidir yeni yıl kutlamaları..Nardoğan’dır. Doğan güneştir yani... Tam 22 Aralığa denk gelir... 21 Aralık en uzun gecedir. Gece ile Gündüz o gün savaşırlar...Gündüz kazanır bu savaşı.. Günler uzamaya başlar...Türkler ay yılı esasına dayalı takvim kullandıkları için 22 aralık, yeni yılın ilk günüdür.

Bu gün içinde tüm Türkler, ölümsüzlüğün simgesi olan ve Türk mitolojisine göre tüm insanların türediği ağaç olan Akçaçam süslenir ve altında geleneksel oyunlar oynanır, kopuz eşliğinde şarkılar söylenir ve eğlenceler düzenlenirdi. Çünkü o gün güneş ( nar) geri verilmişti kendilerine. Tanrıya gitsin diye hediyeler koyarlardı ağacın altına...Akçaçam hayat ağacıdır. Bu ağaç motiv olarak bizim bütün halı, kilim ve işlemelerimizde görülür. Akçaçam yalnız Ortaasya’da yetişirmiş..Filistinliler bu ağacı bilmezlermiş. Bu yüzden olayın Türklerden Hıristiyanlara geçtiği, bunu da Hunların Avrupa’ya gelişlerinden sonra onlardan görerek aldıklarını ifade ediyor bilim adamları...

Onun için, yeni yıl güneşin doğuşu...Nardoğan yani.. Nardoğan’nınız kutlu olsun...

İbrahim Yalçıner

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA