Kemal bey kaybetmeye koşuyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Kemal bey kaybetmeye koşuyor

 

Ender ERDEMİL

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 31 Mart yerel seçimlerinde büyükşehirleri alma amacının her türlü ilke ve inancın önüne geçtiğini gözlüyoruz. 

Ekmeleddin efendi deneyiminden ders çıkarmadıkları ortada. 

Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP Genel Merkez Yöneticileri, “herkesi kucaklayacak” bir yöntemle CHP’yi “herkes için” yapma amacı güttüler. Atatürk düşmanlarını, PKK sevicilerini, sözde Ermeni soykırımının tanınması sevdalılarını, ılımlı İslamcıları, Cumhuriyetin yıkılması taraftarlarını… Daha sayamadığımız nicelerini Cumhuriyet Halk Partisi’ne doluşturup partiyi ilkelerinden ve programından uzaklaştırdılar. Sonunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu seçim kazanma amacı yerine “daha yüksek performans” beklediğini açıklamak zorunda kaldı. 

Bu bir siyasi parti lideri için utanç vericiydi. “Herkes için” yapacaklarını ileri sürdükleri CHP, onların çabasıyla “hiç kimse için” oluvermişti. 

Bir siyasi parti, programı ve ilkeleriyle vardır. Bunlardan vazgeçen siyasi partiler sonunda yok olurlar. CHP de hala yok olmadıysa bunu, Cumhuriyetimizin hatırası ve hafızası olmasına borçludur. 

31 Mart yerel seçimlerinde de Kemal Kılıçdaroğlu “hiç kimse için CHP” formülünü yaşatmaya kararlı görülüyor. İlk örneğini Antakya’da verdi. Masasından Erdoğan’ın resmini eksik etmeyen tescilli bir AKP’li CHP’nin belediye başkan adayı edildi. 

Daha kötü bir örneğin Mersin’de yaşanması olası görülüyor. 

İyi Parti ile sürdürülen ittifak görüşmelerinde İyi Parti adaylarının Burhanettin Kocamaz olacağını bildirdi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de görüşme öncesinde bunu kamuoyuna açıklamıştı. Görüşmeleri CHP Genel Başkanı Bülent Tezcan ve İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın sürdürüyordu. Görüşmenin nasıl geçtiğini “CHP Büyükşehir adayı belli oldu” başlıklı yazımda anlatmıştım. Yazmadığım şu: Koray Aydın’a Kocamaz’a CHP’lilerin oy vermeyeceğini söyleyen Bülent Tezcan, İyi Parti tabanının da benimseyeceğini düşündüğü İstemihan Talay’ı önermişti. İyi Parti’nin kararını bekledik. Ama bilgi gelmedi. 

Ardından Bülent Tezcan, görüşmelerden alındı. Bülent Tezcan’ın Kocamaz’ın aday edilmemesi konusunda geri adım atmadığı anlaşıldı. 

Bu görev CHP’yi Cumhuriyetin temel ilkelerinde vazgeçirip, liberalleştirmek için başlatılan 10 Aralık Hareketinde yer almış Oğuz Kaan Salıcı’ya verildi. 

Geçtiğimi günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın Mersin’deydi. Bir araya geldiği CHP’lilere, 31 Mart yerel seçimlerinde Mersin’i kazanmanın ne kadar önemli olduğunu anlattı. 

Bu arada Burhanettin Kocamaz Çamlıbel’deki seçim bürosunu hazırlamayı sürdürdü… 

Gökhan Günaydın adayın kim olduğunu açıklamamıştı. Ama anladık ki, Burhanettin Kocamaz’ın adaylığına CHP’lileri alıştırmaya gelmişti… 

Seçilir seçilmez CHP’nin Belediye başkanını yolsuzluk yapmakla, (Eski Başkan Macit Özcan hakkında açılan davalarda aklandı) Belediye çalışanı CHP’lileri hırsızlıkla suçlayan, CHP döneminde işe girmiş işçileri topluca işten çıkaran, Macit Özcan’a yönelttiği suçlamaların çoğunu başkanlık döneminde kendi hayata geçiren, Yeşili yok edip Mersin’i betona boğan Burhanettin Kocamaz’ın CHP’den aday edilme düşüncesine CHP’liler alışabilir miydi? 

Hele azımsanmayacak sayıda oyun sahibi hayvan severler, yönetmeyi beceremeyip Mersin’i sahipsiz hayvanlara zindan eden Burhanettin Kocamaz’a bir dönem daha katlanabilir miydi? 

Gökhan Günaydın “alıştırdım” sanıp gitmiş olmalı. CHP Mersin İl Başkanı zaten CHP’li olmadığından, DSP’den Büyükşehir adayı olduğunda CHP’yi benzer dille suçlayan olduğundan Burhanettin Kocamaz’ın aday edilme düşüncesine alışmış olabilir. “Merak etmeyin biz alışırız.” demiş de olabilir. “Olmaz” demişse bunları yazmadık sayıp özürümüzü kabul etsin. 

CHP seçmeninin önemli bir bölümü Burhanettin Kocamaz’a oy vermez. Mersinlilerin çoğu da Kocamaz’a oy vermez. 1 Nisan sabahı bunu hep birlikte göreceğiz. Bülent Tezcan’ın “hüsrana uğrarız” endişesi gerçek olacaktır.

 İlkelerinin, programının savunucusu olmayan, tabanını yok sayan Kılıçdaroğlu hep  “bu seçimde daha yüksek bir performans bekliyorum”, ya da “oylarda anlamlı bir düşüş olursa” demek zorunda kaldı. Ama “doğru zannettiğinden” de şaşmadı. 

Bu sefer de Mersinli CHP’lilerin önüne, İkinci bir Ekmeleddin efendi olayıyla, Burhanettin Kocamaz’la çıkacak…



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA