Yeşilboğaz: Masumiyet karinesini çiğnetmeyiz | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Yeşilboğaz: Masumiyet karinesini çiğnetmeyiz

 

YEŞİLBOĞAZ: “LEKELENMEME HAKKINI VE MASUMİYET KARİNESİNİ ÇİĞNETMEYİN”

Mersin Barosu tarafından 16-17 Kasım 2018 tarihlerinde sertifikalı ‘Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) Uygulamaları’ konulu seminer düzenlendi. İki gün süren eğitim seminerinde, ceza muhakemesinin soruşturma evresinde görev alacak olan avukatlara ve stajyer avukatlara, zorunlu müdafilikte pratik uygulamalar, saha çalışmaları ve CMK sistemi hakkında bilgiler verildi. Zorunlu müdafiliğin adil yargılanma hakkının teminatı olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Lekelenmeme hakkını ve masumiyet karinesini çiğnetmeyin. Bizim böyle bir hakkımız yok. Bu bir insanın hayatına, geleceğine mal olabilir” dedi.

“ZORUNLU MÜDAFİLİK ADİL YARGILANMA HAKKININ TEMİNATIDIR”

Ankara Barosu’ndan Av. Deniz Özbilgin, Av. İhsan Şahabettin Örsal, Av. Mert Ekinci ve Av. Onur Yaylacı’nın sunumuyla, Mersin Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere avukatlar ve stajyer avukatlar yoğun ilgi gösterdi. Mersin Barosu yönetim kurulunun da katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Zorunlu müdafilikte önümüze gelen dosyalardan gördüğümüz kadarıyla, birçok hatalar yapılıyor. Birçoğumuz bunun farkında dahi değiliz. Bu nedenle bu konuda pratiğe dayalı eğitim düzenleme gereği duyduk. İnsan hakkı ile ilgili en önemli konulardan birisi zorunlu müdafiliktir. Çünkü zorunlu müdafilik, insan hakkı ihlalinin önlenmesindeki en büyük güvencedir, adil yargılanma hakkının teminatıdır, silahların eşitliğinde en büyük güçtür. Hepimiz savunma yaparken adil yargılanma hakkından, masumiyet karinesinden, lekelenmeme hakkı gibi birçok evrensel hukuk normlarından bahsediyoruz. Bu kaidelerin uygulanması sadece biz bağımsız savunmanın tekelinde oldu ve böyle olmaya devam edecektir. Bizim kadar dikkatli olunmazsa, maalesef bu kuralların uygulanma şansı da sahada yer bulamayacaktır. Görev başında yaşanma ihtimali yüzde 100 olan sorunlara karşı pratikte nasıl çözümler bulacağınız konusunda, alanında uzman meslektaşlarımız bilgilerini ve tecrübelerini bizlerle paylaşacak. Müdafilikte ilk davranışınız, bütün dosyayı şekillendirecektir. Eğer siz yanlış başlatırsanız, bu bir insanın hayatına, geleceğine mal olabilir. Sadece o insanla ilgili sınırlı kalmaz, ailesine ve çevresine de yansır. Lekelenmeme hakkını ve masumiyet karinesini biz çiğnetmiş oluruz. Bizim böyle bir hakkımız yok. Bizim işimiz bilgi ve eğitimdir. Bu nedenle seminerimizde, teori yerine bilinen kuralların sahada nasıl uygulanması ve karşılaşılan sorunlarda nasıl pratik çözümler üretilmesi gerektiği konusunda etkin bir çalışma yapılacaktır” diye konuştu. Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında ayrıca, CMK görevlendirmelerinde değişikliğe gittiklerini belirterek, CMK’da sadece bu eğitimlerin sertifikasını alan avukatların görevlendirileceğini söyledi.

Daha sonra Av. Deniz Özbilgin, Av. İhsan Şahabettin Örsal, Av. Mert Ekinci ve Av. Onur Yaylacı yapmış oluğu sunumlarla, ceza yargılamasının tüm aşamalarını doğrudan uygulamaya dönük olarak anlatarak, ceza yargılamasının uygulamasıyla ilgili süreçte  yaşanan sıkıntıları ve yaşanan problemlere yönelik çözüm önerilerini anlattı. Seminerinin sonunda Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz katılımcılara sertifikalarını verdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA