FESTİVAL COŞKUSU BAŞLADI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
FESTİVAL COŞKUSU BAŞLADI

 

6.Uluslararası Mersin Narenciye Festivali başladı.

Festival, 30’a yakın katılan yüzlerce gösteri sanatçının katılımıyla renkli görüntülere sahne olurken, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, “ Akdeniz incisi, narenciyenin başkenti Mersin’in güler yüzünü tüm dünyaya göstermek amacındayız” dedi.

Gökhan KURT

Türkiye'nin narenciye ihtiyacının büyük bir çoğunluğunun karşılandığı Mersin’de 6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali başladı. Mersinliler dört yıldır çeşitli nedenlerle yapılamayan festivaline kavuşurken , Festival kapsamında 70 ton narenciye kullanılarak Helikopter, tren, gemi, Mevlana gibi dev figürler kullanıldı. Portakal, limon ve greyfurt ürünleriyle süslenen birçok figür, vatandaşlardan tarafından büyük ilgi gördü.

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, amaçlarından biri de kamuoyunda narenciyeye dikkat çekmek olduğunu belirterek, “10 bin saati aşan iş gücünün harcandığı, 70 ton, 500 bin adet narenciyenin süsleme aracı olarak kullanıldığı Türkiye’nin tek festivaliyiz. Akdeniz’in incisi,  narenciyenin başkenti Mersin’in güler yüzünü tüm dünyaya göstermek amacındayız. Birlik ve beraberlik ruhuyla narenciye için el ele verdik. Rize için çay, Ordu ve Giresun için fındık, Malatya için kayısı neyse Mersin içinde narenciye odur. En büyük temennimiz üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın alın terlerinin karşılığını almalarıdır. Narenciye ürünlerinde arz fazlamız var. Narenciye tüketiminin ve ihracatının artması ana hedefimiz olmalıdır. Narenciyede marka oluşturmanın ve marka değerinin artırmanın yollarını bulmalıyız. Tüm bu sorunlarımızın aşılmasında Cumhurbaşkanımızın desteklerini esirgemeyeceğine gönülden inanıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, “tarım emek insan ve umut demektir. Kentimizde üreticiyi destekliyor ve onlara önem veriyoruz. Narenciyenin adını tüm dünyaya duyurmak için çabalıyoruz.   Yerel, ulusal ve uluslararası anlamda kentimizi tanıtım açısında son derece önemlidir” ifadelerini kullandı. Mersin Valisi Ali İhsan Su da “Narenciye Festivali’ni de ilimizin bu konumunu daha üst seviyelere çıkaracak bir etkinlik olarak çok değerli görüyoruz. Kentimizin tüm dinamikleriyle beraber, bu festivali gerçekleştirmenin hep birlikte coşkusunu yaşıyoruz. Adeta görsel bir şölen havası içerisinde inşallah çok güzel bir festivali beraber yaşayacağız. İnanıyorum ki bu festivalle beraber ülkemizin genelinde, ilimiz özelinde narenciyeyi çok daha iyi tanıtacağız ve bizim marka değerlerimizden biri olan narenciyenin tüm dünyada ve ülkemizde de hem tüketilmesine hem üretilmesine hem tanıtılmasına hem de narenciyeyle ilgili neler yapılabileceğinin ortaya konmasına yönelik çok ciddi bir festivalin katkısı olacaktır” şeklinde konuştu.

2 gün sürecek festivalde konuşmalarının ardından kortej geçişinde renkli sahneler ortaya çıktı. Birçok ülkeden gelen gösteri sanatçıları, danslarıyla izleyici ve katılımcılara kısa bir gösteri sundu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA