Gazeteci İbrahim Yalçıner’in facebook NOTLARI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Gazeteci İbrahim Yalçıner’in facebook NOTLARI

 

Bizim Solumsular (Bundan sonra böyle diyeceğim onlara) şu basit soruyu kendilerine sormuyorlar: 12 Eylül öncesi bütün sol hareketler kendini ulusalcılıkla tanımlarken, nasıl oldu da 12 Eylül sonrası ulusalcılık tu kaka ilan edildi.

Bakın TKP bile UDC (Ulusal Demokratik Cephe) sloganı atıyordu. Mahirler, Denizler MDD'yi ( Milli Demokratik Cephe) savunuyorlardı. Çünkü onlar Anti Emperyalistti.

12 Eylül sonrası emperyalizm unutturuldu insanlara. Tam tersi Emperyalizm hoşgörüsü geliştirildi Sol içinde. Sol "özgürlükçü" oldu birden bire. Tabii özgürlüklerin tanımını Batı emperyalizmi yapıyordu. Bizim solcular birden bire etnik ve mezhep kimliklerinin peşine düştüler, Milli kimlik silinip Alt kimlikler öne çıkarılamaya başlandı. Türk'lük artık Milli kimliğin değil, alt kimliklerin adıydı. Öyle olunca bütün alt kimlikler eşit olmalı ve "eşit vatandaşlık" savunulmalıydı. Oysa vatandaşlık kavramı zaten herkesi eşitliyordu. Burada amaç alt kimliklerin eşitliğiydi. Böylelikle ortak kimlik yok edilecek, herkes kendini alt kimliği ile anacaktı. Öyle ya Türkiye Çok Kültürlüydü. Bunun için Önce Ortak kimliğin adı Türk'lük silinmeliydi.

Bu noktada üç siyasi hareket birlikte hareket ettiler.

Çünkü üçünün de düşmanı milli kimlik ev onun adı Türk'lük idi. Bu üç hareket siyasal islamcılık ( çünkü zaten onlar milletçi değil, ümmetçilerdir), Kürt Bölücülüğü, Batı Liberalizmi'nden oluşuyordu. Türkiye'de ulusalcılığa ilk savaş açanın Fetö'cüler olduğunu hatırlatalım bu arada. Bu üç hareket bunun için Andımıza karşılar. Peki Türkiye'de milli kimliğin ve milli devletin kurucusu CHP'nin tavrına ne diyeceksiniz. Genel başkanına bakın ses çıkarmıyor, çünkü Onu batı Liberalizmi yönetiyor. Öte yandan Sokaktaki CHP'li andımızla yürüyor. Gövde ayrı, baş ayrı yerde.. Yalnız gövde kendi kafasının koparılıp yerine başka kafalar yerleştirildiğinin henüz farkında değil... Tıpkı kafası kesildiği halde kendini hala canlı zanneden Horozlar gibi CHP'nin hali. Asıl sorun burada..

----------

Kimi bilerek, kimi bilmeyerek Mersin'in çok kültürlü, çok kimlikli bir kent olduğunu söylüyor, yazıyor. Mersin çok kültürlü, çok kimlikli bir kent değildir. Bazı kültür ve kimlik öğelerindeki farklılıklar çok kültürlülük ve çok kimliklik anlamına gelmez. Çok kültürlülük Batı'da üretilmiş siyasi amaçları olan bir kavramdır. İşin garibi, Batı'da bu kavramı gündeme getirenler kendi toplumlarında yarattığı tahribattan dolayı bundan vazgeçtiler. Bizim nakilci aydınlar hala kullanıyorlar, yazık. ( çok kültürlülük nedir? başlıklı çok geniş bir yazı yazmayı düşünüyorum. Şimdilik dikkat çekmek istedim.)

---------

Mirza Turgut’la 4 yıl boyunca Antakya cezaevinde beraber yattık. Ben ondan önce hapisten çıktım ve kitaplarımı ona bıraktım, çünkü cezaevinde en zor bulunan, en değerli şey kitaptı. Sonra Mirza da çıktı hapisten kitaplarla birlikte. Orhan Hançerlioğlu’ nun 7 ciltlik Felsefe Ansiklopedisine başka düşkündüm o zamanlar, gelgelelim isteyemedim. Bu gün kendisi verdi kitaplarımı, çok sevindim. Anısı var çünkü. Hatay cezaevi görülmüştür damgalı, çok sevdiğim ansiklopedi yeniden elimde, bu arada Mirza’ ya teşekkür.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA