AKP’DEKİ BÜYÜK SKANDAL SONRASI CHP’DEN MECLİSTE BASIN AÇIKLAMASI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
AKP’DEKİ BÜYÜK SKANDAL SONRASI CHP’DEN MECLİSTE BASIN AÇIKLAMASI

 

Antmen, AKP ilçe başkanlığı tarafından iş-kur aracılığı ile işe giren vatandaşlara gönderilen SMS’i basın mensuplarıyla paylaştı.

AKP Bozyazı İlçe Başkanlığı tarafından İŞKUR’a iş için başvuran yurttaşlardan işe alınmaları halinde İlçe Başkanlığı’na 200 TL bağışta bulunmaları istendiğinin ve işe alım kuralarının AKP ilçe başkanlığında çekildiğini belirten Antmen, konuyla ilgili TBMM’de basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasına CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır da katıldı.

Antmen, AKP ilçe başkanlığı tarafından iş-kur aracılığı ile işe giren vatandaşlara gönderilen SMS’i basın mensuplarıyla paylaştı.

Tek adam rejiminin hukuksuzlukların ve liyakatsizliklerin önünü açtığını kaydeden CHP’li vekil “Bu iktidarla birlikte yolsuzluğun, yoksulluğun, kayırmacılığın zirvesine geldiğimizi biliyorduk ama vatandaştan iktidar partisi eliyle haraç toplanmaya başlandığına da şahit olduk. Vatandaşı kuru soğana muhtaç ettikleri yetmiyormuş gibi bir de soyup, soğana çevirmeye başladılar. Bunlar vatandaşı haraca bağladıkları, kendi istediklerini işe aldıkları, iş-kurdan başvuruda bulunanların tamamının iletişim bilgilerini aldıkları yetmiyormuş gibi, İş-Kur’a başvuran ve çalışmaya başlayacakken, eşi CHP’li olduğu için bir kadının işe girişinin de iptal ettiler” ifadelerini kullandı.

 

Antmen’in açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde;

AKP İLÇE BAŞKANI İDDİALARIMIZI İTİRAF ETTİ

İlçe Başkanı, olayın peşini bırakmamız üzerine bugün yaptığı itirafta, işe alım kuralarının AKP Bozyazı İlçe Başkanlığı’nda çekildiği yönündeki iddialarımızı kabul ederek “Ben de İŞKUR’cuları topladım. Dedim ki, para alma konusunda böyle bir zorunluluk yok. Bizde partiye bağış her zaman vardır. Cumhurbaşkanımıza bile 1-2 milyon insan destek için sıraya girdi. Biz zorlamayla bir şey yapmıyoruz. İşe 347 kişi başvurdu. İş-Kur’dan listeyi aldık. 40 kişilik kontenjan veriyorlar bize” itirafında bulundu. İlçe Başkanı duruma sosyal medyadan isyan eden bir vatandaşa “seni işe almak zorunda değiliz. İstemeyen bağış vermez” diyor. Bunun da belgesi elimizde.

İŞE GİREN VATANDAŞLARDAN SMS İLE 200 LİRA İSTENİYOR

İŞ-Kur aracılığı ile işe giren vatandaşlara AKP ilçe binasından SMS ile bağış adı altında haraç isteniliyor. Gönderilen mesajda “Değerli çalışanlarım, ekim ayının sonuna kadar daha önce de bahsettiğim gibi partimizin giderleri için bir defaya mahsus bağış makbuzu karşılığında 200 TL talep edilmektedir. Maaşınızı aldığınızda da yönetim kurulu üyemiz Mehmet Küçüktop’a ödemeyi yapabilirsiniz. Katkılarınız için teşekkür ederim” denilmekte.

ATANAMADIĞI İÇİN İNTİHAR EDEN ÖĞRETMENDEN UTANMADINIZ MI

Bunu yaparken atanamadığı için intihar eden ve cebinden sadece 6 lira çıkan öğretmenimizden utanmadınız mı? Çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babadan utanmadınız mı? Evlatlarını ısıtmak için saç kurutma makinasını çalıştıran ve yan odada intihar eden anneden utanmadınız mı?  Utanmadınız mı soğukta yatan, aç bekleyen yıllardır iş arayan insanlardan!? Ar damarınız mı çatladı!? Bu olay, bu skandal bırakın normal bir sıradan ülkeyi, kabile ülkelerinde bile olsa hükümet derhal istifa eder hesap verirdi. Türkiye maalesef AKP eliyle kabile devletlerinin bile gerisine düşürülmüştür.

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERECEĞİZ

Biz konuyla ilgili araştırma önergesi de vereceğiz. AKP’liler hangi ilçe ve il binalarında iş-kur yetkilileri ile birlikte işe alım yapıyor, kura çekiyor? Bağış adı altında haraç topluyor. Görelim bakalım; eğer kendilerine güveniyorlarsa eğer vatandaş arasında ayrım yapmadıklarını hala iddia edebiliyorlarsa gelsinler destek versinler bu skandal ve skandalların hep birlikte üzerine gidelim.  Buradan tekrar soruyorum; AKP Mersin Bozyazı İlçe Başkanlığı tarafından İşe aldırtılan vatandaşlara “değerli çalışanlarım” başlığı ile SMS atılarak 200 lira bağış istenmesinin asıl adı haraç, ayak bastı parası değil midir?  İlçe başkanının da itiraf ettiği bu kontenjan bugüne kadar son 16 yılda hangi illere ve ilçelere verilmiştir? İş-Kur’a başvuran ve işe yerleşeceği esnada AKP üyesi olmadığı ya da bağışta bulunmadığı için kaç kişinin işe girişi engellenmiştir? İşe alınan kaç vatandaştan para alınmıştır?

Basın toplantısının fotoğraflarını, AKP İlçe Başkanının gönderdiği SMS’i ve sosyal medyada yaptığı paylaşımı ekte bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz…



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA