Toros Üniversitesi’nde Akademik Yıl Törenle Açıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Toros Üniversitesi’nde Akademik Yıl Törenle Açıldı

 

Toros Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Bahçelievler Kampüsü’nde gerçekleştirilen törene, Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özveren, Rektör Haluk Korkmazyürek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Korkmazyürek, "Zaman çabuk geçiyor. Klasik meslek sahibi olmak ve uygulamak artık yeterli olmayacaktır. Her bölümümüzdeki öğrencilerimiz edinecekleri mesleği 4.0, 5.0 yapan özellikleri üzerinde de kendilerini ayrıca yetiştirmek zorundadırlar. Mezuniyetiniz sonrası sektörler sizden inovasyon ve geleceğin fabrikalarını kurmanızı ve en iyi şekilde işletmenizi bekleyeceklerdir. Şimdi ismini bile zor telaffuz ettiğimiz geleceğin meslekleri sizleri bekliyor olacak. Üniversite yöneticileri ve öğretim kadrosu olarak tabi ki bizim asli görevimiz sizleri, çağın gereklerine uygun niteliklerle ve yetkinliklerle donatılmış olarak birer meslek sahibi yapmak ve ülkemizin hizmetine göndermektir. Ancak bunun yanında sizleri sosyal, kültürel ve sportif yönlerden de iş ve sosyal yaşam dünyasına hazırlamak görevimiz de vardır. 4. sanayi devrimine ayak uydurmak sadece yapay zeka, yazılım, kodlama, robotik ve imalat değildir. Sizler iş kurma yeteneklerinizi geliştirmek ve genel kültürünüzü de arttırmak zorundasınız" diye konuştu.

Mütevelli Heyet Başkanı Özveren ise Cumhuriyeti bir avuç eğitimli insanın kurduğunu kaydederek, "Cumhuriyetin kuruluşundan sonrasında da güzel gelişmelerde yine bir avuç idealist insanın eğitim kurumlarında gelişmiş. Daha sonra ise eğitim kurumlarımız amacına uygun faaliyet göstermemişler. En iyi eğitim kurumlarımız, en çok yatırım yapılan, en çok destek gören ve en zeki öğrencilerin devam ettiği eğitim kurumlarımızda bilim üretilmedi, laboratuvarlar çalışmadı. Bunun sonucunda ne oldu anarşi üretildi, terör üretildi, darbeler yapıldı. Bunun en son örneğini de 15 Temmuz'da gördük. En iyi okullarda yetişen insanlar laboratuvarlarda bilim üretmek gerekirken, başka alanlarda ülke kaynaklarını, ülkenin değerlerini heder ettiler. Çok büyük bir kayıpla yaşadık. Bu gözle baktığımızda Güney Kore ile aramızdaki makasın neden bu kadar açılışmış olduğunu daha doğru kavrarız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı akademisyenlere plaket verildi. Ardından Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altunsu tarafından 'Kalkınmanın Enerjisi Üniversiteler' konulu açılış dersi verildi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA