CHP’Lİ BAŞARIR; “EURO 2024 TANITIM FİLMİ İÇİN NUSRET’E ÜCRET ÖDENDİ Mİ? | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP’Lİ BAŞARIR; “EURO 2024 TANITIM FİLMİ İÇİN NUSRET’E ÜCRET ÖDENDİ Mİ?

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TFF tarafından EURO 2024 için hazırlanan tanıtım filminde restoran sahibi Nusret’e yer verilmesini TBMM gündemine taşıdı.

Başarır, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Nusret’e tanıtım filmi için ücret ödenip ödenmediğini sordu.

Türkiye ve Almanya'nın düzenlemek için aday olduğu EURO 2024'ün ev sahibi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen oylama sonucunda belirlendi. UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ( EURO 2024) Almanya'da düzenlenmesine karar verdi.  İki aday ülkenin temsilcilerinin gerçekleştirdiği sunumların ardından UEFA Yönetim Kurulu tarafından yapılan oylama sonucunda Almanya, EURO 2024'ün ev sahipliğini üstlenme hakkı kazandı. Son sunumlarda Almanya tamamen taraftar, organizasyon vurgusu yaparken, Türkiye'nin restoran sahibi Nusret'i kullanması ise tepki yarattı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da Nusret'in Türkiye Futbol Federasyonu'nun ( TFF) hazırladığı tanıtım filminde yer almasını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Başarır, "Ülkemiz için tarihi öneme sahip bir adaylık filminde Nusret'e yer verilmesine kimse anlam verememiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Başarır'ın Kasapoğlu'na yönelttiği sorular şöyle:

1. EURO 2024 adaylığı için yapılan başvuruda belirlenen şehirler ve statlar neye göre belirlenmiştir?

2. EURO 2024 başvurusu yapılırken Almanya, 2024 yılı için tamamı hazır stadyumları ile başvuru yaparken biz neden dosyamızda çivisi bile çakılmayan stadyum projelerine yer verdik?

3. UEFA’ya sunulan dosyaya göre Atatürk Olimpiyat Stadyumu, EURO 2024 öncesinde yıkılıp tekrar yapılacağı görülmektedir. 2020 yılındaki Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak aynı stat için neden UEFA'ya böyle bir başvuru yapılmıştır? Stadın bu durumu neden dikkate alınmamıştır?

4. Türkiye, ekonomik olarak 70 milyar Euro yatırım yapma sözünü neden vermiştir? Bu söz nasıl yerine getirilecektir?

5. Tanıtım filminde neden kendi futbolcularımızdan daha çok yabancı futbolcular ön plana çıkarılmaya çalışılmıştır?

6. EURO 2024 tanıtım filmi için bir yarışma düzenlendi mi? Tanıtım filmi için kaç ajansla görüşüldü?

7. EURO 2024 tanıtım filmini hangi ajans hazırlamıştır? Ajansı kim önermiştir? Ajansa kim karar vermiştir? Bu tanıtım filmi için ajansa ne kadar ödeme yapılmıştır?

8. Nusret Gökçe, tanıtım videosunda neden yer almıştır? Nusret'in yer almasına kim onay vermiştir? Tanıtıma koyarken ne amaçlanmıştır?

9. Bu kişinin Türk Futboluna ne katkısı olmuştur? Futbol tanıtım filmi ile “etin” alakası nedir? 10. Dünyanın en güzel ülkelerinden birini Nusret ile tanıtmak kimin fikri olmuştur? Nusret’in EURO 2024 için katkısı ne olarak düşünülmüştür?

11. Nusret’e bu tanıtım filmi için ücret ödenmiş midir? Ödenmişse bu ücret nedir?

12. UEFA Başkanı AleksanderCeferin “...Türkiye’nin insan hakları aksiyon planı eksikti...” açıklamasına yer vermesi ülkemiz adına utanç verici değil midir?



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA