Talay;‘Bölgemizi Türkiye’nin çekim merkezi yapacağız’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Talay;‘Bölgemizi Türkiye’nin çekim merkezi yapacağız’

 

2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere sıkı bir şekilde hazırlanan CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı İstemihan Talay, Tarsus Ziraat Odası’nı ziyaret ederek önemli mesajlar verdi.

Yıllardan beri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partili ekip arkadaşlarıyla birlikte Mersin’i karış karış gezerek, CHP’nin yerel yönetimler konusundaki projelerini anlatan İstemihan Talay’ı gittiği her yerde vatandaşlar bağrına basıyor. 

Gittiği her yerde sevgi seliyle karşılanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Büyükşehir Belediye Başkan a.adayı M. İstemihan Talay, Tarsus Ziraat Odası’nı ziyaretinde Başkan Ali Ergezer tarafından çiçeklerle karşılandı. Tarsus Ziraat Odası Başkan ve yönetimleri ile milletvekilliği ve Kültür Bakanlığı yaptığı yıllardan bu yana son derece iyi ilişkiler içinde bulunduğunu ve başta Tarsus çiftçisi olmak üzere tüm Mersinli çiftçilerin alın terinin karşılığını alabilecekleri bir şekilde destek olduğunu, bunların yanı sıra Kültür Bakanı olmasına rağmen Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde bağcıların üzümlerinin değerlendirilmesi için Suma fabrikası kurulmasına öncülük edip, çok ciddi katkı sağladığını, Tarsus ve Mersin bölgesinde zeytinciliğin gelişmesi için köylülere Ziraat Odaları kanalıyla binlerce zeytin fidanı dağıttıklarını, başta Üzüm Festivali olmak üzere her türlü etkinlikte her türlü desteği verdiklerini, her zaman  ve her koşulda köylünün, çiftçinin yanında olduklarını belirten İstemihan Talay, “Her zaman yanınızda oldum, bundan sonra da Allah nasip eder partimizin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup, seçildiğim zaman her türlü desteği fazlasıyla vermeye devam edeceğim” dedi. 

2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin düşüncelerini anlatan ve başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere Tarsus ve diğer ilçelerin hepsinde iddialı olduklarını belirten İstemihan Talay, her meslek grubu ve özellikle sivil toplum örgütleri ile uyum içinde çağdaş hizmetler vereceklerini, yatırım ve yatırımcı dostu belediye yönetimi olacaklarını, böylece Mersin’de istihdam yaratıp, işsizliği önce en aza indireceklerini, sonrasında ise tamamen bitirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Tarsus’tan Anamur’a kadar Mersin’in en ücra köşelerine kadar giderek vatandaşlarla buluşmaya devam ettiklerini, onların sorunlarını dinleyip, çözümü konusunda her zamanki gibi yardımcı olmaya devam eden İstemihan Talay, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlere istikrarlı, sistemli, planlı ve proğramlı bir şekilde hazırlanmaya devam ettiklerini belirterek, “Yerel seçimlere yarın seçim yapılacakmış gibi hazırlanıyoruz. Mersin’imize hayat verecek projelerimizle hazırlanıyoruz. Mersin’imizin tamamı hak ettiği çağdaş hizmetlere bizim yönetimimizde kavuşacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. 

CHP’nin Türkiye’nin aydınlık geleceği olduğunu vurgulayan Talay, “CHP olarak ilk hedefimiz Mersin’de yerel seçimde en az yüzde 45 oranında oy alarak seçimi kazanmaktır. İddia ediyoruz, Mersin Büyükşehir Belediyesini en az yüzde 45 oranında oy alarak kazanacağız. Elbette Büyükşehir ile birlikte Mersin’in tüm ilçelerini kazanmaya odaklanmış bulunuyoruz. Her konuşmamda ifade ettiğim gibi biz büyük hizmet idealleri olan bir anlayışa sahibiz. Bir kez daha söylemek istiyorum ki, 2019 yerel seçimlerinde Mersin’de başarı destanı yazacağız. Tarsus Belediyesinin burcuna da, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin burcuna da CHP’nin 6 oklu bayrağını dikeceğiz” diye konuştu. Mersinlilerin de Mersin Büyükşehir’de halkçı bir yerel yönetim anlayışını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiklerini dile getiren Talay, “Biz her zaman halkımıza güvendik. Bizde halkımızın güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadık” diye konuştu. 

 “Mersin Büyükşehir belediye yönetimi bizim dönemimizde halkla iç içe olan, tüm kararlarda halkın iradesiyle hareket eden, halkçı ve adil bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz. Belediye yönetimi bizim dönemimizde halkın tamamını kucaklayan bir anlayışla hareket edecek. Bu önemli göreve talip olurken geçmişten gelen birikimlerimizi, deneyimlerimizi hayata geçirecek bir yerel yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz. 3 dönem kalemiz olan ancak 2014’de kaybettiğimiz Mersin Büyükşehir Belediyesini yeniden kazanacağız ve hizmetlerimizle bir daha kaybedilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

Talay konuşmanın devamında şunları söyledi: “Artık bu güzel kentte herkesi kucaklayan, birleştirici, haktan yana, halktan aldığı kaynakları halkın hizmetine adil bir şekilde sunan, çağın gerektirdiği çağdaş hizmetleri doğrudan doğruya vatandaşlara sunacak olan CHP’liler iş başına gelmesi gerekiyor. Yatırımın ve yatırımcının dostu bir yerel yönetim olacağız. Yatırım demek, üretim demektir, istihdam demektir. Yatırım demek işsizliğin bitirilmesi, halkın refah düzeyinin ve yaşam kalitesinin artması demektir. Sadece Mersin’e değil, tüm ülkenin yatırımcılarının bölgemize yatırım yapmaları için çalışacağız. Geçmişten bu yana gelen deneyimlerimiz ve kurduğumuz dostluklarla bunu başaracak güçteyiz. Kaldı ki Mersin, ülkemizde yatırım yapılacak en güzel kentlerin başında gelmektedir. Yerel yönetim olarak yerel hizmetlerimizi sunarken, Mersin’i Türkiye’nin çekim merkezi haline getirirken, diğer yandan Mersinli öğrencilerimizin, Mersin’deki iş adamlarımızın, Meslek odalarımızın kent dışındaki sorunlarının çözümü içinde devreye gireceğiz. Klasik belediyecilik anlayışı artık geride kalacak”. 

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, milletvekilliği ve bakanlığı döneminde İstemihan Talay’dan büyük destek gördüklerini belirtip, “İnşallah sizin Büyükşehir Belediye Başkanlığınız döneminde de çiftçi ve köylüler olarak sizden en iyi şekilde destek alacağımıza yürekten inanıyoruz. Allah yolunuzu açık ve aydınlık etsin. Vefa bizim için gerçekten çok önemlidir” diye konuştu.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA