‘15 yıl sonra balık savaşları olacak’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
‘15 yıl sonra balık savaşları olacak’

 

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz: Nasıl şimdi petrol savaşı var, 15 yıl sonra da balık savaşı olacak

SILA KEMAHLI

Balık avı yasağı 1 Eylül’de kalkıyor. Önümüzdeki sezonun bereketli geçeceği belirtiliyor. Palamutun bol olacağına işaret ediliyor. Balıkçılar, sezondan kazançlı çıkmayı, vatandaşa en iyi balığı yedirmeyi hedefliyor. Aydınlık’a konuşan Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, av yasağına komşu ülkelerin uymadığını, bu yüzden sıkıntı yaşandığını söyledi. Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya ise av yasaklarının gerekliliğine dikkat çekerek, “Kotalı bölgesel balıkçılık yapılmalı” önerisinde bulundu.

‘PETROL SAVAŞLARI GİBİ OLACAK’

Ali Can Yamanyılmaz, yeni sezonda balıkçıların kazançlı çıkmasını dilediğini söyledi. Yamanyılmaz, “Baskı olmayan bir dönem yaşanmasını bekliyoruz” diyerek Türk balıkçıların yasağa uyduğunu ancak komşu ülkeler tarafından yasağın delindiğini söyledi. Yamanyılmaz, şunları kaydetti: “Av baskısı var. Kendi balıkçılarımız av yasağına uyuyorlar ama komşu ülkeler uymuyor. Denetimler yapılıyor ama yine aynı. Geçen hafta iki Mısırlı balıkçı gemisi yakalandı. Ağır cezalar verildi. Durduramıyoruz. Nasıl şimdi petrol savaşı var, 15 yıl sonra da balık savaşı olacak.”

EKONOMİYE 4 MİLYON TON KATKISI VAR

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, balıkçıların en bereketli sezonu 80’li 90’lı yıllarda yaşadığını anımsattı. Özkaya, ortalama 60 tondan bugün 20-25 tonlara düşüldüğünü söyledi. Sektörün Türk ekonomisine katkısının 4 milyon tonun üzerinde olduğunu belirten Özkaya, ihracat rakamının 3 buçuk milyara yakın olduğunu söyledi.

‘KOTALI BALIKÇILIK YAPILMALI’

Kotalı balıkçılık yapılması gerektiğini söyleyen Özkaya, aşırı avlanma yapıldığı takdirde stokların yenilenemeyeceğine dikkat çekti. Özkaya şöyle konuştu: “Avlanmada en uç noktadayız. Yasaklarla ilgili herkes bir şey söylüyor. Yasağı koymazsak, aşırı avcılık yaparsak stoklar kendini nasıl yenileceyecek? ‘Her yasak doğrudur’ diyemeyiz ama stokları koruyabilmemiz için tedbir almalıyız. Koruma alanlarını koruyamıyoruz. Kotalı bölgesel balıkçılık yapılmalı. Arztalebi dengeleyecek yapıda olmamız gerekiyor. Satacağımız kadar piyasaya sürmeliyiz... Eğer bunu yaparsak yasaklar bizim için sorun olmaz.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA