Gazeteci İbrahim Yalçıner’den Facebook yazıları… | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Gazeteci İbrahim Yalçıner’den Facebook yazıları…

 

CHP’NİN KAPITILMASINI İSTEYEN BİRİÖRGÜTTEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAPILDI…

KILIÇDAROĞLU, FETÖ’NÜN YARGIDA VE DEVLETTE ÖRGÜTLENDİĞİNİ SÖYLEYEMEM DEDİ                                                         

---------------------------------------------------------------------

  
İŞTE İBRAHİM YALÇINER’İN DİĞER NOTLARI…

CHP'nin kapatılıp vakıf yapılmasını isteyen biri CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel başkan yardımcısı yapıldı... Gelinen yer bu işte.
---------------------------------------
Pek bilinmez, Türkiye'ye en büyük Sovyet (Rus) yatırımları 1965'den sonra Demirel hükümetleri zamanında gelmiştir. İskenderun Demir Çelik, Seydişehir Alüminyum gibi fabrikalar bu döneme aittir örneğin. ABD'ye rağmen bunlar yapıldı, unutmayalım.. Türkiye seçeneksiz değildir. Ayrıca Fransa Almanya gibi üretim devletleri de ABD'nin yaptırım politikalarından rahatsız olduğunu bilelim. ABD artık üretmiyor, üretmeden hakimiyetini sürdürmek istiyor, doları rezerv para tutarak egemenliğini sürdürmek istiyor, alanı daraldıkça da saldırganlaşıyor..Bu savaş şu anda tüm dünya da veriliyor, Türkiye yeni dünyayı iyi okumalı..
---------------------------------------
Geldiğimiz noktada dolar krizinin iki nedeni var, birincisi ekonomik kırılganlık; ikincisi bu kırılganlık ve bağımlılıktan güç alan ABD'nin siyasi baskıları.. Şimdi buradan yola çıkıp çözüm olarak ya ABD'nin baskılarına evet diyeceğiz ve yeniden İMF programına döneceğiz; ya da döviz çıkışına sınır getireceğiz, dış borç yapılandırmasına gideceğiz. Üretim ve ithal ikamesi ekonomisine döneceğiz. Uluslararası alanda yeni ortaklar bulacağız. Ayrıntılandırılabilir, ancak önümüzde iki yol olduğunu, önünde sonunda bu iki yoldan birini seceğimizi unutmayalım. Türkiye yol ayrımında.
-------------------------------------------
Yeni dönemde Milletvekilleri mecliste soru sorabiliyorlar mı, soruyorlarsa kime soruyorlar. Eskiden Bakanlar milletvekillerini sorularını cevaplamak zorundaydı.. Şimdi var mı böyle bir zorunluluk?
---------------------------------------------
Büyük fotoğrafa bakın. ABD'nin asıl rakibi Çin'dir.. ABD Çin'i büyüten enerji ve ticaret yollarını denetimde tutarak, stratejik rakibinin gırtlağını sıkmaya çalışıyor. Türkiye dahil bütün adımlarını Çin'i sıkıştırmak için atıyor. ABD, dünya ticaretinde Dolar hakimiyetini kaybetmek istemiyor. Çünkü ABD artık üretmiyor. Üretim doğuda. Türkiye kilit ülke. Bu yüzden Türkiye'ye çöküyor. Türkiye ise yol ayrımında.
----------------------------------------------
Meraklısına: 
Eskiden CHP'de önce Parti Meclisi üyeleri, sonra Genel Başkan seçilirdi. Daha demokratik yani. 1972 kurultayında PM listesi seçilmeyince İnönü istifa etti. Ertesi gün Ecevit tek aday olarak Genel Başkan oldu. Ve Koca kurt İnönü, Genç Genel Başkan Ecevit'in yanına gelip düğmesine ilikleyerek "Genel Başkanım bundan sonra emrindeyim" dedi..
----------------------------------------------
Gerçekler saklanamaz, yazmak zorundayım. (1)

Kılıçdaroğlu bu sözlerle Kaddafi Libya'sının bombalanmasının önünü açtı. Tezkere meclise geldi, bazı CHP milletvekileri Tezkereye onay verirken, bir kısmı da hayır dedi. 
Kılıçdaroğlu gazetelere "NATO’nun Libya’da ne işi var' diye bir cümleyi ben kurmam" diyordu: "Uluslararası camianın duyarlılıklarıyla, olayların çıktığı ülkedeki halkın talepleri örtüşürse yeni gelişmeleri beklemek doğaldır" Mustafa Kemal 1911yılında, Libyalılarla birlikte işgalci İtalya ordusuna karşı savaşmıştı. Kurduğu parti ise yıllar sonra İtalya ile bir olup Libya’ya karşı yürütülen savaşa onay verdi. 
Not: Burada yazdığım her şey araştırmaya açıktır. Aksini kanıtlayın, hepinizden özür dileyeceğim ve bir daha siyaset yazmayacağım..
---------------------------------------------
Gerçekler saklanamaz, yazmak zorundayım (2) 

Kılıçdaroğlu, Habertürk televizyonuna verdiği röportajda, Fettulah Gülen'in yargıda ve devlet içinde örgütleniyor mu, var mı böyle bir bilginiz sorusuna" Elimizde böyle bir belge yok, Fettulah Gülencilerin Yargıda ve Devlette kadrolaştığını ben söyleyemem" dedi. Oysa o günlerde bunu çocuklar bile biliyordu. 
Not: burada yazdığım her şey, araştırılamaya açıktır, aksini kanıtlayın, hepinizden özür dileyeceğim ve bir daha siyaset yazmayacağım..Devam edecek bekleyin, her gün iki not paylaşacağım.. CHP nasıl buralara getirildi anlayacaksınız..



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA