MERÇED’DEN BÜYÜKŞEHİR, ANAMUR, AYDINCIK VE SİLİFKE BELEDİYELERİNE ÇAĞRI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MERÇED’DEN BÜYÜKŞEHİR, ANAMUR, AYDINCIK VE SİLİFKE BELEDİYELERİNE ÇAĞRI

 

“BALIK ÇİFTLİKLERİNE İTİRAZ EDİN”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği(MERÇED), balık çiftlikleriyle ilgili Büyükşehir, Anamur, Aydıncık ve Silifke Belediyelerine seslenerek kentte kurulması planlanan balık çiftliklerin yaklaşık 70 adet olduğu ve Mersin halkına sorumlu olan bu belediyelerin yaşam alanlarını korumak için balık çiftliklerine karşı itirazlarını yüksek sesle dile getirmelerini istedi. 


Volkan GÖK 

“TURİZMİN BİTMESİNE NEDEN OLUR” 
Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında MERÇED adına açıklamalarda bulunan Sabahat Aslan, kentimizde kurulması planlanan balık çiftliklerinin bilimsel ve hukuki dayanağı olmadığını söyledi. Aslan, “ Balık çiftlikleri Muğla’da oluşan deniz kirliliğinden kaynaklı deniz ekosistemine ve Muğla’nın turizmine çok zarar vermiştir. Balık çiftlikleri aynı zararı Mersin’de yaratacaktır. Balık çiftliklerinde kullanılan GDO’lu yem ve çeşitleri kimyasallarının yanı sıra balıkların verimini artıracak ve hastalıklara karşı da antibiyotikler kullanılmasını Zaraları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Balık çiftliklerindeki kirlilik ve kullanan kimyasallar, balıkların dışkıları denizin yüzeyine de yayılmaktadır. Bu da insan sağlığını tehdit etmenin yanında turizmin bitmesine neden olmaktadır” ifadelerini kullandı. 

“PROJELER İPTAL EDİLSİN” 
Balık çiftliklerinin zararları ortada iken Mersin halkına karşı sorumlu olan başta büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Anamur, Aydıncık ve Silifke Belediyeleri yaşam alanları korumak için balık çiftliklerine karşı itirazlarını yüksek sesle yapmalıdır. Yetkililerden Mersin halkının haklı talebini yerine getirerek balık çiftliklerini bütün projelerini iptal etmesini istiyoruz” dedi. 

“HİÇKİMSE MERSİN’İ SAHİPSİZ ZANNETMESİN” 
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, “Üç, beş şirket kar edecek diye, biz ne Mersin’i ne Türk insanını nede denizlerimiz kirletmeyiz. Gerek hukuki mücadelemizi gerek TBMM de siyasi mücadelemizi gerekse de uluslararası platformda Avrupa insan hakları mahkemesinde kadar be bizzat derneklerimizle beraber bunun takipçisi olacağız. Hiç kimse mersin i sahipsiz zannetmesin” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA