Mersin Barosu: Mersin Sahilleri Kimsenin Çöplüğü Değildir | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Mersin Barosu: Mersin Sahilleri Kimsenin Çöplüğü Değildir

 

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersinlilerin tepkilerine rağmenkurulan balık çiftliklerinin sayısının artarak, Silifke-Dana Adası mevkiine 10 balık çiftliğinin daha kurulma izninin verilmesine tepki gösterdi. Yetkililerden, balık çiftlikleri konusunda daha radikal karar almalarını talep ederek, denizlerimizin ve kıyılarımızın işgaline son verilmesi gerektiğini söyleyenBaro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz; “Birinci derecede doğal SİT alanları uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır. Buralarda balık çiftlikleri kurmak yasalara aykırıdır. Mersin sahilleri hiç kimsenin çöplüğü değil. Mersin turizmini baltalayan balık çiftlikleri için verilmiş olan tüm ÇED olumlu raporları iptal edilmelidir” dedi.
“ÇED OLUMLU RAPORLARININ İPTAL EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”
Mersin kıyılarına balık çiftliği kurulmasına 2008 yılından bugüne turizmcilerin, çevrecilerin ve bölge halkının karşı çıkarak mücadele ettiğini, buna rağmen Silifke Dana Adası mevkiine 10 tane daha balık çiftliğinin kurulacak olmasının Mersin’in geleceği açısından kabul edilemez bir karar olduğunu belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilanına göre;Silifke-Dana Adası mevkiine balık çiftliği kurmak için; Kılıç Deniz Ürünleri, Apaz Su Ürünleri, Gündoğdu Su Ürünleri, M. M. Marin Denizcilik ve Süleyman Yıldızhan tarafından hazırlanan ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından incelenmiş olup,  ÇED süresinin son aşamasında sona gelindiği belirtilmiştir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilanında, ÇED raporunun son aşaması olan halkın katılım toplantısının 19 Temmuz’da yapılacağı duyurulmuş, ancak toplantının yeri ve saati belirtilmemiştir.
Muğla ve Antalya sahillerini kirletip turizmi tehdit eden kafes balıkçılığının Mersin’e kaydırılmasını kabul etmiyoruz. Mersin Akdeniz’in dünyaya açılan bir kapısıdır. Mersin,  geleceğini turizme dayamış bir kenttir. Mersin turizmini baltalayacak, buna zarar verecek her türlü girişime karşı çıkacağız.Mersin sahilleri hiç kimsenin çöplüğü değil. Denizimizi kirletecek, ekosistemimizi ve insan sağlığını bozacak olan balık çiftliklerinin kurulmasını istemiyoruz. 2008 yılından bu yana ilimiz sınırları içerisinde denizde ağ kafeslerde su ürünleri yetiştiriciliğine izin veren tüm ÇED olumlu raporlarının iptal edilmesini talep ediyoruz.Mersin Barosu olarak bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
“YASALARA AYKIRIDIR”
Yetkililerden, balık çiftlikleri konusunda daha radikal karar almalarını talep ederek, denizlerimizin ve kıyılarımızın işgaline son verilmesi gerektiğini söyleyen Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz,  “Aydıncık ve Silifke sahilleri sonuna kadar  birinci derecede doğal SİT, arkeolojik SİT ve turizm bölgeleridir. Birinci derecede doğal SİT alanları uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır. Buralarda balık çiftlikleri kurmak yasalara aykırıdır. Yönetimlerin Mersin’in geleceğini baltalayacak kararlar almasını üzüntüyle karşılıyorum”şeklinde konuştu.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA