Oda ve Borsa Başkanlarından Birliktelik ve Dayanışma Vurgusu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Oda ve Borsa Başkanlarından Birliktelik ve Dayanışma Vurgusu

 

Mersin’de faaliyet gösteren ve TOBB’un 74. Genel Kurulu’nda önemli görevler üstlenen Oda ve Borsaların Başkanları düzenlenen basın toplantısında konuya ilişkin değerlendirmelerini basın mensupları ile paylaştı.

Dayanışma ve birliktelik mesajları veren Oda ve Borsa başkanları, TOBB çatısı altında, özel sektöre ait sorunların çözümü için çaba gösterirken, bölgenin ihtiyaçlarını Ankara’da daha gür bir sesle dile getireceklerini belirttiler.  

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) ev sahipliğinde Hilton Oteli’nde düzenlenen basın toplantısına, MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ruhi Koçak, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarı’nın yanı sıra TOBB bünyesinde görev alan  MDTO Meclis Başkanı Levent Dipçin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jozef Atat, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Atahan Çukurova, Meclis Katip Üyesi Ayla Harp ve MTSO Meclis Üyesi Mustafa Kabadayı katıldı. 

Toplantının açış konuşmasını yapan MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, TOBB bünyesinde üstlendikleri yeni görevlerin Mersin’in önemini ortaya koyduğunu belirterek “Bu görevlendirmeler, aynı zamanda ülkemiz iş dünyasının ve ekonomisinin nabzını tutan TOBB’da hem kentimizin hem de camiamızın daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi anlamına gelmektedir” diye konuştu. 

Lokmanoğlu: Mersin 50 yıl aradan sonra TOBB çatısı altında ilk kez bu kadar güçlü bir şekilde temsil ediliyor”
Mersin iş dünyasının 50 yıl aradan sonra Ankara’da, TOBB çatısı altında bu kadar güçlü bir şekilde temsil edileceğini söyleyen Lokmanoğlu, 1960’lı yıllarda Mersin Ticaret Borsası’ndan Emin Yıldız, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Fehami Kuzeyman ile Mustafa Nihat Sözmen’in TOBB’un Yönetim Kurulu’nda görev aldıklarını belirtti. 

Kendisinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kabul ettiği torba yasayla 21 kişiye çıkarılan TOBB Yönetim Kurulu’nda yer aldığını açıklayan Lokmanoğlu, TOBB bünyesinde görev alan diğer Oda ve Borsa Başkanları ve temsilcilerini şöyle aktardı:  
“Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ayhan Kızıltan, TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliği ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcılığına, 

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Abdullah Özdemir TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliğine ve Ticaret Borsaları Konsey Üyeliğine, 

Mersin Deniz Ticaret Odamızın Meclis Başkanı Sayın Levent Dipçin, şahsım, Başkan Yardımcımız Jozef Atat ve Sayman Üyemiz Atahan Çukurova, Deniz Ticaret Odaları Konsey Üyeliğine seçildiler. 

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ferudun Torunoğlu Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliğine, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Murat Kaya Ticaret Borsaları Konsey Üyeliğine,

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Ruhi Koçak ile Odamız Meclis Üyesi Sayın Ayla Harp TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Üyeliğine,

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Sarı TOBB Turizm Komisyonuna seçildi. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Sayın Mustafa Kabadayı ‘TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimî Komitesi üyeliğini, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Nurettin Kaynar da TOBB Gümrük Kapıları Denetleme Kurulu üyeliğini sürdürüyor.”

Konuşmasında “Bizler; içinde yaşadığı kente gönül vermiş, üyelerine ve kente hizmet etme ortak paydasında birleşmiş, ülkesi adına yeni sorumluluklarla donanmış iş insanları olarak, iş dünyamıza ait sorunları TOBB çatısı altında çözebilmek için, birlikte daha güçlü ve daha verimli bir şekilde çaba gösterirken, bölgemizin sesini karar alıcılara daha gür bir şekilde ileteceğimize yönelik arzumuzu ve kararlılığımızı da buradan bir kez daha vurguluyoruz” ifadelerini kullanan Cihat Lokmanoğlu, kentte faaliyet gösteren tüm oda/borsaların kentin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak üzere çalışmalar yaptığını ancak kentin geleceğine yönelik karar ve  adımlarda samimi, iyi niyetli ancak birbirinden kopuk ve bağımsız adımlar atmak yerine; hele ki Ankara’da bu kadar güçlü bir temsil fırsatı bulunan böyle bir dönemde,  meslek odalarının  ve kentin tüm dinamiklerinin “birlikte” hareket etmesinin büyük yarar getireceğine inandıklarını kaydetti. 

Yeni dönemde hem ülkemizin hem Mersin’in kalkınması için çok daha güçlü bir mücadele verileceğini vurgulayan Lokmanoğlu, “Bize inanan, bu süreçte desteklerini esirgemeyen Birlik Başkanımız Sayın RifatHisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.  

Özdemir: “Mersin olarak TOBB’da aldığımız görevler yeterli değildi”
Toplantıda söz alan Mersin Ticaret Borsası Abdullah Özdemir ise Mersin’de 9 adet oda ve borsa bulunduğunu, bunların esasen büyük bir güç olduğunu söyledi. 1960’lı yıllarda Necmettin Erbakan döneminde Mersin’in TOBB’da büyük bir atak yaptığını ve yönetimde söz sahibi olduğunu belirten Özdemir, merhum Erbakan’ın Mersin’den delege olarak TOBB’a gittiğini, TOBB Genel Sekreterliğine ve daha sonra TOBB Başkanlığına atandığını anlattı. Özdemir “Mersin o dönemde TOBB’da çok önemli bir şehirdi. 1988-1992 yılları arasında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Bey Konsey Başkanlığı yaptı. Rahmetli Fehami Kuzeyman da Ticaret Borsalarının Konsey Başkanlığını yaptı. Geçen dönem de aynı görev bana nasip oldu. Mersin olarak aldığımız görevler yeterli değildi” diye konuştu. 

2017 yılı Eylül ayında Mersin’e ziyarete gelen Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı bir toplantıda Mersin’in komşu illerden farklı olduğunu dile getirdiğini hatırlatan Özdemir, şöyle devam etti:
“O toplantıda Mersin’in çevresindeki illerden, Antakya’dan, Maraş’tan, Adana’dan, Antep’ten, Konya’dan, Antalya’dan bir farkı olduğunu söylemiştim. Bu fark nedir? Bütün bu illerden TOBB Yönetim Kurulu’na üye seçildi. Bizim farkımız nedir? Şuna inanırım: Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Belki tesadüf olabilir belki de dikkate alınmıştır bilemem ama bugün TOBB Yönetim Kurulu üyeliğinin 1992’den beri birlikte çalıştığım Cihat kardeşime nasip olması da beni son derece memnun etmiştir. Cihat kardeşimin efendiliği, çalışkanlığı, bilgisi ve donanımıyla bu görevi fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum. Görev alan diğer arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. 

Kızıltan: “Bölgesel Bir Kalkınma Stratejisi Oluşturmalıyız” 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise, 74. Genel Kurulun yapıldığı dönemde kendisinin henüz 15 günlük bir başkan olmasına rağmen, çok iyi bir ekip oluşturduklarını ve gerek Mersin’de gerekse Ankara’da oda ve borsalarla diyalog kurduklarını belirtti. Mersin oda ve borsalarının TOBB Yönetim Kurulu’nda ve önemli kurullarda yer almaları gerektiğini her platformda anlattıklarını vurgulayan Kızıltan, “Neticede böyle güzel bir tablo ortaya çıktı. Birlikte güzel şeyler başaracağız” diye konuştu. 

Mersin’in artık Marmara’ya alternatif bir bölge olarak görüldüğünü kaydeden Kızıltan, komşu illerin odalarıyla iş birliği içine girip bölgesel bir kalkınma stratejisinin ortaya konulması gerektiğini, Mersin’in çok geniş bir hinterlanda hizmet ettiğini, Mersin’in imkanları ne kadar iyileşirse civardaki illere ve dolayısı ile ülkeye hizmetin o derece artacağını söyledi. 

Toplantıda söz alan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak TOBB bünyesinde görev alan tüm temsilcileri kutlayarak başarılar diledi. 

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaşkanıOrhan Sarı ise, TOBB Turizm Komisyonunda olması dolayısıyla eylül ayı sonunda Turizm KomisyonunuErdemli’de toplamayı planladığını bildirdi. 

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar “Tek ilkemiz birlik ve beraberlik. Mersin olarak birlik ve beraberliğimizin sonucunda bu güzel görevleri aldık” diye konuştu. Silifke’de 4-6 Ekim tarihlerinde Türkiye çapında Liderlik Akademisi adıyla bir etkinlik düzenleyeceklerini kaydeden Kaynar, söz konusu etkinliğe TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu’nun da katılım sağlayacağı bilgisini verdi. 

Daha sonra TOBB bünyesinde görev alan diğer temsilciler tek tek söz alarak, Ankara’da Mersin’i en iyi şekilde temsil edeceklerini belirttiler. 

Toplantının sonunda Oda ve Borsa Başkanları, Mersin’deki yatırımları ve bölgesel gelişmenin sağlanması için atılması gereken adımları konu alan bir istişare toplantısı gerçekleştirdiler.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA