İNCE’Yİ 200 BİN KİŞİ KARŞILADI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
İNCE’Yİ 200 BİN KİŞİ KARŞILADI

 

Muharrem İnc Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde halka seslendi.

Muharrem İnce Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde halka seslendi. Meydanda gördüğü kalabalık karşısında şaşıran İnce, "Ben mi yanlış görüyorum. Benim gözlerde bir sorun yok değil mi ? Bir siyasetçi diyor ki, 'Meydanlar doluysa sevinebilirsin. Balkonlar doluysa işler iyi. Çatılar doluysa kazandın demektir' diyor. Bir halk hareketi bu. Oldu bu iş" dedi. 

KALABALIĞI GÖRÜNCE ŞAŞIRAN İNCE: BENİM GÖZLERDE BİR SORUN YOK DEĞİL Mİ ? 

İNCE MERSİN’DE YÜZBİNLERE SESLENDİ 

Muharrem İnce Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde halka seslendi. Meydanda gördüğü kalabalık karşısında şaşıran İnce, "Ben mi yanlış görüyorum. Benim gözlerde bir sorun yok değil mi ? Bir siyasetçi diyor ki, 'Meydanlar doluysa sevinebilirsin. Balkonlar doluysa işler iyi. Çatılar doluysa kazandın demektir' diyor. Bir halk hareketi bu. Oldu bu iş" dedi. 

"MEDYAYA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM" 
İnce özetle şunları söyledi; Arkadaşlar bir değişimin önünden giden lider, ortasından giden durumu kavramış, arkasından giden sürüklenmiş olur. Ama bir değişimin karşısına çıkan mutlaka yok olur. Bir değişim rüzgarı bu. Bir dip dalga halk harekatı bu. Oldu bu iş. Yorgun adam gidecek. Türkiye'nin başına taze bir kan gelecek. 48 gündür meydanlardayım. 104 miting yaptık. Yarın izmir 105, öbürgün Ankara 106 ve cumartesi son İstanbul ile bitiriyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir bu üç miting için medyaya bir çağrıda bulunuyorum. Benim mitingimi kestiniz. aday olmayan Binali Yıldırım'a bağlandınız. Binali Yıldırım pazar günü aday değil. 

"AYNI NUMARAYI YAPARLARSA KANALLARIN ÖNÜNE GİDECEĞİZ" 
Erdoğan şimdi Mardin'de saatlerdir mitingini bekletiyor. Ben başlatayım, hemen sahneye çıkacak. Niye ? beni göstermeyecek onu gösterecekler. Bu nedir biliyor musunuz ? Tarzan zorda. Televizyonları uyarıyorum. 104 mitingime yanlış yaptınız. Eğer aynı numarayı İstanbul, Ankara ve İzmir'de de yaparlarsa miting meydanından kanalların önüne gideceğiz. Hep birlikte. bakalım el mi yaman bey mi yaman. 

"MANŞET ATAN ERDOĞAN, DİRENE DİRENE GELEN BEN" 
Manşet atan Erdoğan. Program yapan Erdoğan. Manşetlere direne direne gelen ben. Saraylı Erdoğan. Devletin uçağı ile gezen, parasını harcayan Erdoğan. Milletin parası ile miting yapan ben. Bu seçim saraylılarla milletin evladı arasında geçecek. 48 gündür ekmek diyorum. Aş diyorum, gelecek diyorum. Bacaları tüten fabrikalar, bereketli topraklar nitelikli eğitim diyorum. Kuantum, uzay madenciliği diyorum. Enerji savaşları var diyorum. O da 'Ben kıraathane açacam' diyor. 'Çay var' diyor 'Kek var' diyor. Ya sen şeker fabrikalarını sattın. Kekler bile şekersiz olacak. Bir şoför arkadaş aradı. 'Yalova seyahatte de çay kek var' dedi. 

"4 MİLYON SURİYELİYİ EVLERİNE GÖNDERECEĞİM" 
22'sinde sınav sonucunu açıklayacaklardı, 26'sına aldılar. Neden ? Veliler ağlayacak. Türkiye'nin dış politikasını rezil ettiler. Kavgalı olmadığımız kimse yok. 4 milyon Suriyeli geldi. Neden ? Erdoğan'ın kaprisleri yüzünden. Esatla kavgası yüzünden. 'Rus uçağını düşürdüm. Ben talimat verdim' dedi. Sonra vazgeçti, 'Davutoğlu yaptı' dedi. Sonra hava kuvvetleri, sonra pilota kadar geldi iş. Türkiye'nin el atıp da bozmadığı bir şeyi kalmadı. 250 bin Suriyeli Mersin'de. Hemen Suriye'ye büyük elçi atayacağım. Barışı sağlayıp 4 milyon Suriyeliyi güle oynaya davul zurna ile memleketlerine göndereceğim. 

"AK PARTİLİ KARDEŞLERİM DE KAZANACAK" 
Yeni dönemde Türkiye'yi yeniden toparlamamız lazım. Bu seçim Türkiye'deki bütün diğer seçimlerden farklı olacak. Bu seçimin kaybedeni olmayacak. Muharrem ince Cumhurbaşkanı olduğunda AK Partili kardeşlerim de kazanacak. Çünkü Türkiye'ye huzur gelecek. Faiz ve dolar düşecek. Evlatlarımızı iyi yetiştireceğiz. Matematik, yabancı dil öğreteceğiz. Olimpiyatlarda madalya kazanan sporcularımız olacak. Gelir adaletsizliğine son vereceğiz. İşsizliği yüzde 5'in altına düşüreceğiz. Turizmde 60 milyar dolar gelir hedefini koyacağız. Benim cumhurbaşkanlığım Erdoğan'ınkine benzemeyecek. O camdan konuşacak. Ben candan. Kimseyi ayırmayacağım, kimseyi kayırmayacağım. Milletin parasını savurmayacağım. 

"YÜREĞİN BİLGİN CESARETİN VARSA GEL" 
Saraylarda yaşamayacağım. Ankara'da bin 150 odalı saray yetmedi. İstanbul'da saray yetmedi. Marmariste saray yaptırıyor. Marmaris'teki sarayı engellilere tahsis edeceğim. Haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Ama gerekirse de bazılarına haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım. Belki duymamıştır. Aramızda kalsın bir şey söyleyeceğim. Erdoğan benimle televizyona çıkmaya korkuyor. Bir kez daha söyleyeyim. siz AK Parti teşkilatına haber bırakırsınız. Erdoğan dünya lideriyim diyor. Bence çakma lider. Yoksa bunu kabul eder. Ben diyorum ki istediğin bir kanalda gel ekonomi tartışalım. Yüreğin bilgin cesaretin varsa gel. 

"AYIP BÖYLE ŞEYLERİ MEYDANLARDA KONUŞMA" 
Geçen gün diyor ki, 'Sen Niğde'ye gittin niye Ömer Halisdemir'in mezarına uğramadın. Fatiha okumasını biliyor musun ?' diyor. Erdoğan senin yanından Fetöcüler hala gitmemiş. Bak sana yalan söylüyorlar. Fatiha biliyor musun ? derken ayıp ediyorsun. İki dakikalığına delikanlı ol. Senin derdin ayet değil derdin Fatiha olsa, bakara makara diyen adamı tutup kulağından atardın partiden. Hadi oradan haddini bileceksin. 'Seçim yaklaştığında camiden çıkmaz oldun' diyor. Benim öyle bir iddiam yok. ama 16 yaşımdan beri cuma namazına gidiyorum. Ayıp böyle şeyleri meydanlarda gelip konuşma. 

"SONU GELMİYOR SARAYPEREST" 
Bu Erdoğan'dan size milletimize neden hayır gelmez.16 yıldır meclisteyim benden 5 ay sonra meclise geldi. Gelir gelmez, 'Milletvekilleri lojmanlarda oturmayacak' dedi. Kıyamet kopuyor. Halk adamı. Kendisi de Keçiören'de bir apartman dairesine geçti. 1-2 sene geçti mütevazi hayattan sıkıldı. Sonra kendisine bir saray yaptırdı. Sonra İstanbul'da 5 saray. Sonra Marmaris. sonu gelmiyor sarayperest. 

"HAYALLERİ YOK GELECEKLE İLGİLİ" 
O artık herşeyi bilen biri. İstanbul'da, 'Birisi sana oy verecem' dedi. 'Neden ?' dedim. 'Senin mitinglerinin birinde birisi bayıldı. Sen doktor arkadaşlar ilgilenin dedin. Erdoğan mitinginde bayılan için kafasına su dökün dedi'. Onu da biliyor kibir kulesi. 3 çocuk diyor yetmiyor 5 çocuk. 'Doğum yöntemi sezeryan olmaz normal olacak' diyor. Sen jinekoloğ musun ? Bütün bunları sen yapıyorsun sonra da 'Bir kekle bu milleti sustururum' diyorsun. Öğleyin keki verdin akşam eve gitti ne olacak. 2002'de adalet diyordu. Kalkınma diyordu. Bugün meydanların birinde ekonomi, dolar dediğini duydunuz mu ? Mesela ne diyor ? Milleti bölecek olan ne varsa onları söylüyor. Hayalleri yok gelecekle ilgili. 

"ULAN BUNU MU BULDUNUZ" 
30 sene önce yazdığım şiir kitabını almış 'Müstehcen sözler var' diyor. Ben o şiir kitabıyla okuduğum ilkokula fen bilgisi laboratuvarı yaptırdım. Şiir bu şiir. Sen anlamıyorsan ben ne yapayım. Necip Fazıl'a bir gün diyorlar ki, 'Sizin gençliğinizde yazdığınız bir şiirde kadın bacağı geçti ne diyorsunuz. Fazıl, 'Gençliğim, hayatımın çöplüğüdür. Oraları karıştırırsanız, çöplükleri sadece köpekler karıştırır' diyor. Gitmişler 25 sene önce bir dershanenin ortağıyım, 'Vay pirim ödedi mi ödemedi mi ? Ödemişim. Sana ne ? Trafik cezası gibi ödemişim. Ulan bunu mu buldunuz. Hepsi şaşırdı. Fizikçi diyorlardı ya. Bir fizikçinin bir kimyayı bu kadar bozduğunu ilk kez gördüm. 

100 GÜN İÇİNDE BİTİRECEĞİM İŞLER" 
Son İstanbul mitinginde bütün hepsini açıklayacağım. 100 günde bitireceğim işleri söylüyorum. 48 saat içinde OHAL'i kaldıracağız. 100 gün içinde Merkez Bankası yönetimi bağımsız olacak. PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleri ile amansız mücadele edeceğiz. Spor siyasallaştı. Başarı yok. Pasoliğ getirdiler. Pasoliği kaldıracağım söz. Hemen yargıdaki düzenlemelere başlayacağız. Bağımsız ve tarafsız bir yargı. Yargı düzelmeden ekonomi düzelmez. Piyasalara güven vermeden ekonomi düzelmez. Hak arama ve özel hayatın gizliliği gelecek. Size şeref namus sözüdür. 100. günümde hiç kimsenin telefonu dinlenmeyecek. Telefonları çok dinlenmiş bu konuda çok mağdur olmuş biri olarak söz veriyorum. Kanun hükmünde kararnamelerle işten atılanlar var. Dava açılmışsa davanın sonucunu bekleyeceğiz. KHK ile işinden atılmış kişileri derhal görevine iade edeceğiz. Askeri okullarda FETÖ'cü var diye okulları kapattılar. Hakimlerin de 3'te 1'i FETÖ'cüydü. O zaman hukuk fakültelerini de mi kapatalım. İlk 100 gün içinde başta Kuleli olmak üzere tüm askeri okulları açacağız.

"SADECE EHLİYETİNE BAKILACAK"

'Ananı da al git' diyenler, 'kekini de al git' diyoruz. Sandığın başına hepiniz ananızı da alın gelin hep beraber gelin. Medyayla ilgili yasal düzenlemeler yapacağız. Türkiye'deki sünniler, alevilere haksızlık yapıyoruz. Bu haksızlığı gidermek için alevi olmak gerekmez insan olmak gereklidir. Cem evlerinin statüsünü halledeceğiz. Kamu yönetiminde yükselmenin kuralları olacak. İnancına, cinsiyetine, sağcı, solcu mu ? diye bakılmayacak başı açık mı ? kapalı mı ? diye bakılmayacak sadece ehliyetine bakılacak. ayırmayacağım kayırmayacağım.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA