AKP ve MHP afişleri mecliste tartışmaya neden oldu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
AKP ve MHP afişleri mecliste tartışmaya neden oldu

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kentte bulvar ve caddelerde bulunan elektrik direklerine asılı AKP ve MHP flamaları tartışmaya neden oldu.

Elektrik direklerinin kendi yetkilerinin dışında olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, elektrik direklerindeki AKP ve MHP afişlerinin asılı olmasının içine sinmediğini söyledi. Ayrıca Başkan Kocamaz, İl Seçim Kurlunu eleştirerek , İl Seçim Kurulu’nun başkasının yaptığı hatayı belediyeye düzelttirmeye çalıştığını ifade etti.

“YETKİMİZ YOK”

Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısını Haziran ayının 2’inci birleşimi gerçekleşti. Komisyon ve idarelerden gelen konular meclis üyelerine sunulurken toplantısının sonlarına doğru kentteki elektrik direklerine asılan AKP ve MHP flamaları tartışmaya neden oldu. CHP’li Akın Güneş’in sorusu üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, elektrik direklerini yetkilerinin dışında olduğunu dile getirerek, İl Seçim Kurulu’nun verdiği yargı kararını ilçe belediyelere gönderdiğini sözlerine ekledi. Direklerde bulunan reklam ve afişlerin içine sinmediğini ve görüntü kirliğine yol açtığını söyleyen Kocamaz, “Buna ben  karşıyım. Daha sonra Enerji Bakanlığı bu direkleri Türkiye genelinde ihale ediyor. İhaleden kasıt şu elektrik direklerinde gelecek reklam paralarının geliri kaçak elektrik bedelinde karşılanacağı söylenildiği bildirildi. Tabi bunlar buraları almışlar,  biz uzun süre bunlara izin vermedik. Görüntü kirliliği olur.  Şahsen halen içime sinmiyor. Bizim sadece adımız büyükşehir, bakanlıkların aldığı kararla gelip istediği gibi yönetiyorlar buraları. Biz buna kesinlikle izin vermiyorduk.  Sonradan bize kararı getirdiler, sizin burada herhangi bir yetkiniz yok diye.” İfadelerini kullandı.

“SEÇİM KURULU ARAŞTIRMADAN KARAR VERMİŞ”

Şehir içinde bulunan reklam, tabela ve bilbordlardan ruhunun daraldığını söyleyen Kocamaz, “Bazı milletvekilleri belediye nasıl izin veriyor gibi bir ifade kullanıyor. Ama bizimle alakalı değil. Bakanlığın verdiği bir karar. Şimdi seçim kurulu kaldırın diyor. Muhatabı orada gidin onarla göstersenize. Belediyeyi bu işin içerisine maşe olarak kullanmak istiyorlar. Belki Seçim Kurulu bu kararı verirken bunun sorumlusu kim olduğunu bile araştırmadan karar verdi. Onun için ilgililer orada, şirket orada, , partililer orada”  diye konuştu.

“İLÇE BELEDİYELER TOPLASIN”

Son olarak Silifke Belediye Başkanı Kocamaz’a İl Seçim Kurulu’nun karını yerine getirdiğini söylemesi üzerine Başkan Kocamaz, “Seçim kurulu ilçe belediyelere göndermiş kararı. O zaman ilçe belediyeler toplasın. İl seçim kurulu başkasının yaptığı hatayı belediyeye düzelttirmeye çalışıyor. Açıkçası benim içime sinmiyor” dedi

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA