Yaşanan süreçte temkinli olmalıyız | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Yaşanan süreçte temkinli olmalıyız

 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan,

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, döviz kurlarındaki artışı değerlendirerek, “İş dünyasında panik olmamalı. Alınan kararlar sükûnetle desteklenmeli. Konu siyasi olarak düşünülmemeli. Hükümet de yapılan eleştirileri, verilen önerileri siyasi algılamamalı, ortak akılla önlemler alınıp ileriye yönelik önlemler yumağı oluşturulmalı” dedi. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) aylık olağan basın toplantısını düzenlendi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın yanı sıra Meclis Başkanı Hamit İzol ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantının gündem maddelerinden biri Mersin’in TOBB çatısı altında aldığı görevler ve MTSO’nun bundan sonraki hedefleri oluşturdu. Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan, sorulan sorular üzerine ilk olarak döviz kurlarındaki artışa değindi. Dolardaki hızlı artışın döviz borçlusu ülkelere büyük yük getirdiğini dile getiren Kızıltan, bu sorunun üstesinden el birliği ile gelinebileceğine dikkat çekti. Katma değerli üretimin bu noktada büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kızıltan, ihracatta da katma değerli ürün ihracatının payının artırılması gerektiğini anlattı.
Kızıltan sözlerini Mersin’in TOBB çatısı altındaki görevleri hakkında verdiği bilgilerle sürdürdü. MTSO seçimlerinin tamamlanması sonrasında Ankara’da birlik ve beraberlik içinde bir hafta boyunca yoğun bir çalışma sürdürdüklerini ve bu birlikteliğin meyvelerini de topladıklarını vurgulayan Kızıltan, bu çalışma sonrasında TOBB Genel Kurulu’nda kendisinin Genel İdare Kurulu Üyeliği ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcılığı görevine seçildiğini söyledi. Kızıltan, Mersin’in aldığı diğer görevleri ise şöyle açıkladı:
“Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ferudun Torunoğlu, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi olurken Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Abdullah Özdemir ile Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Kaya, Ticaret Borsaları Konsey Üyeliğine seçildi. Mersin Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Levent Dipçin, Yönetim Kurulu Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu, Başkan Yardımcısı Jozef Atat ile Sayman Üye Atahan Çukurova ise Deniz Ticaret Odaları Konsey Üyeliğine seçildi. MTSO Meclis Üyemiz Mustafa Kabadayı TOBB İklim Değişikliği ve Çevre Kurulu Üyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ruhi Koçak ile Mersin Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Ayla Harp, TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Üyeliğine seçildi. Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Orhan Sarı da TOBB Turizm Komisyonu’nda görev aldı.” 

“Dayanışma TOBB’da güçlü temsil getirdi”
Ankara’da Meclis Başkanı Hamit İzol’un, Yönetim Kurulu,  Meclis Üyeleri ve delegelerin tamamının yoğun destek verdiğini dile getiren Ayhan Kızıltan, dayanışma ve birlikte hareket etmenin ilk etkisini TOBB çatısı altında gösterdiğini, bu sayede TOBB’da güçlü temsil edilme fırsatı yakaladıklarını söyledi. “Mersin’in önü ünümüzdeki dönemde Odalar Birliği’nde açık. Meclisten geçen Torba Yasayla Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız TOBB yönetimine girebilecek pozisyona geldi. Ben Genel İdare Kurulu’ndaki görevimle TOBB yönetimiyle birlikte çalışacağım. Mersin’in sesini daha çok duyuracağız” dedi. 
Ankara’daki çalışmaları tamamlamalarının ardından hızla Mersin’deki çalışmalarına başladıklarını anlatan Kızıltan, yine kısa, orta ve uzun vadeli yol haritasını, stratejilerini belirlerken birlikte hareket etmeye özen gösterdiklerini vurguladı. MTSO çatısı altında 99 Meclis Üyesi ve 41 Meslek Komitesi bulunduğunu hatırlatan Kızıltan, “Gruplar halinde Meclis Üyelerimizle istişare toplantıları yapmaya başladık. Bu toplantılarda önümüzdeki dönemde atılması gereken adımlara yönelik stratejimizi belirliyoruz. Meslek Komiteleri ve Meclisimiz, Odamızın mutfağıdır. Onların çalışması biz Yönetim Kurulu’na yön verecektir. Biz de bu çalışmaları başlattık” dedi. Basın mensuplarını arttıkları her adımda bilgilendireceklerini kaydeden Kızıltan, yola hep birlikte devam edeceklerini söyledi. 

İzol: “MTSO ve basın birlikte güzel çalışmalar yapacağız”
MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol da her alanda olduğu gibi önümüzdeki dönemde basınla da birlik, beraberlik ve uyum içinde güzel çalışmalara imza atmak istediklerini söyledi. “Hem Yönetim Kurulu Başkanımız hem de ben sizlerin bilgi ve becerilerine önem veriyoruz” diyen İzol,  “Sizlerin saygı sınırları çerçevesindeki yapıcı eleştirilerine her zaman açığız. Sizlerin yönlendirmesi, bakış açısı bizler için önemli” değerlendirmesini yaptı. Kulaktan dolma bilgilerle haber yapılmaması talebinde de bulunan İzol, haber yapılmadan önce her konuda mutlaka görüş alınması gerektiğini hatırlattı. MTSO’da görev alan ekibin yüzde 80’e yakınının değiştiğini kaydeden İzol, sözlerini “Çok heyecanlı yeni bir ekip iş başında. Bu ekibin heyecanını kırmamalısınız. Mersin kalkınırsa hep birlikte büyür, mutlu oluruz. Başka Mersin yok. Bu konuda sizlere şimdiden teşekkür ediyorum. Birlikte güzel bir 4 yıl geçireceğimize inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA