Ahmet Akın: Projeci Başkan İbrahim Genç | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Ahmet Akın: Projeci Başkan İbrahim Genç

 

Ahmet Akın’ın kaleminden

Bir zamanlar idare edilen, suskun olan, seyirci durumundaki vatandaş artık başka yerlerde olup bitenleri daha yakından izliyor, istenirse yapılabileceklerin farkında. Talep ve beklentileri daha belirgin. Onu yuvarlak sözler değil de, aldığı somut hizmet ve onu alış tarzı ilgilendiriyor. 

Belediye başkanlarının başarısı proje ve finans yönetimindeki başarısıyla doğru orantılıdır. Toplumsal haklılığı kurulamayan, siyasal gerilimler doğuran projelerin başarı şansı azalmaktadır. Öte yandan, sağlıklı bir şekilde projelendirilmemiş, ihale sürecinde etkinlik ve şeffaflık sağlanamamış, yeterli denetleme ve değerlendirme mekanizmaları kurulamamış, proje yönetimi için gerekli düzenlemeler yapılamamış, bağımsız finansmanı sağlanamamış projelerden, hedeflenen ve arzulanan sonuçlar elde edilmemektedir. 

İşte bu noktada Mersin-Yenişehir İlçesi Belediye Başkanı İbrahim Genç’i anlatmak Yenişehirlilerin ufkunu açacaktır. “Örnek Şehir, Yenişehir” diye yola çıktı. Gerçekten de örnek bir ilçe yaratılması konusunda önemli adımlar attı. Belki de İbrahim Genç’in en önemli şansı ondan önce belediye başkanlığı yapanların da doğru zamanda doğru kararlar vermesi oldu. Tüm Türkiye’yi geziyorum, bir Yenişehirli olarak ilçemle gurur duyuyorum. 

Başkan İbrahim Genç hakkında en çok yapılan eleştiri sokağa inmemesi. Geçenlerde hiç haber vermeden ziyaretine gittim. Çoğu zaman olduğu gibi makamındaydı. Aramızda şöyle bir konuşma geçti: “Sayın Başkan dedim. Sizin hakkınızda yapılan en büyük eleştiri sokağa inmemeniz. Bunun her hangi bir nedeni var mı” diye sorduğumda çok düşündürücü bir yanıt verdi: “Ahmet Bey dedi, elbette yeri geldiğinde esnafın, mahallelinin iyi ve kötü günlerinde yanlarında oluyorum. Ancak, dışarıdaki zamanımın önemli bir bölümünü projelerimizle ilgili şantiyelerde geçiriyorum. Hem bak ne güzel, ben şimdi dışarıda olsaydım görüşemeyecektik diye esprili bir yanıt verdi. Sadece kapısının değil gönlünün de her zaman halka açık olduğunu ifade etti. 

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç Belediye Başkanlığında üçüncü döneminde. Bu üç döneme çok sayıda proje sığdırdı. Bunların en önemli hangisi diye soracak olursanız elbette ki “Atatürk Kültür Merkezi”. Tüm Türkiye’nin imrenerek baktığı olağanüstü bir merkez. Mersin’in yüz akı. 

Yenişehir Fuar Merkezi ile başlayan projeler dönemi son yıllarda Bilim Deney Merkezi, Halk Sağlığı Poliklinikleri, Spor Merkezleri, Sanat Evi, Yüksek Öğrenci Yurdu, Kurs Merkezleri, Ana Okulu, Bitki üretim Merkezi, Bilim Sanat Merkezi ve Yaşlı Yaşam Merkezi ile devam etti. Sanırım şimdi anlamışsınızdır neden “Projeci Başkan İbrahim Genç” dediğimi. 

Başarılı yönetimin devam ettirilmesi için, Türkiye’de yaşanan kentleşme süreci içinde bir yandan kentlerin ölçeği, diğer yandan kentlerin biçimini belirleyen süreçlerin değiştiği göz ardı edilmemelidir. Bu gelişmeler sonucunda elbette bilgi birikimi ve kentleşme sürecinin kavranmasındaki derinleşme, kentsel yönetim konusunda yeni anlayışlara ve arayışlara yol açmaktadır. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA