ÇEVRECİLER DAVA SÜRECİNE HAZIRLANIYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
ÇEVRECİLER DAVA SÜRECİNE HAZIRLANIYOR

 

Mersin’de Silifke-Aydıncık

Mersin’de Silifke-Aydıncık arasında kurulması planlanan balık çiftliklerine karşı mücadeleye girişen çevreciler düzenledikleri basın toplantısından dava sürecine hazırlandıkları vurgusunda bulunarak, “Mersin’de Aydıncık ve Silifke sahillerinin sonuna kadar Muğla’dan sökülerek yapımı planlanan balık çiftliklerinin kurulum yerlerinin geneli 1. derecede doğal sit, arkeolojik sit ve ilan edilmiş turizm bölgeleridir. 1. derece doğal sit alanları uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır. Koruma altına alınan alanlara balık çiftlikleri kurmak, uluslararası sözleşmelere ve ülkemizdeki yasa ve yönetmeliklere aykırıdır” dedi. 

Turan DAL 

Daha öncesinde Muğla’da denizi kirlettiği ve turizmi kötü etkilediği gerekçesiyle tepkilere neden olan balık çiftliklerinin, Mersin’de Silifke-Aydıncık arasında kurulması planı çevrecileri harekete geçirdi. 

Dün öğle saatlerinde düzenledikleri basın toplantısında balık çiftlikleri projesinin iptali için dava sürecini başlatacaklarını duyuran çevreciler, mücadele sürecinde yerel yönetimlerden ve demokratik kitle örgütlerinden destek çağrısında bulundu. Açıklamayı çevreciler adına Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan yaptı. 

“İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDER”  

Mersin’in sahillerine yapımı planlanan balık çiftlikleri  Akdeniz’in ekosistemini, halkın sağlığını bozacağını ve turizme de çok zarar vereceğini söyleyen Aslan, “Balık çiftlikleri Muğla’da denizi çok kirletmiştir. Kirli denizde verimli üretim yapılamadığı için Muğla’dan sökülüp Mersin’e kurulumu yapılmak istenmektedir. Balık çiftliklerinde GDO’lu yem ve çeşitli kimyasalların yanı sıra, balıkların verimini artırıcı ve hastalıklara karşı da antibiyotikler kullanılmaktadır. Bunlarla birlikte balıkların dışkıları denizin dibinde birikerek zamanla bitki örtüsünü ve denizdeki oksijeni yok etmektedir. Bu durum denizdeki diğer canlıların bölgedeki varlığını tehdit etmektedir. Balık çiftliklerindeki kirlilik ve kullanılan kimyasallar, balıkların dışkıları denizin yüzeyine de yayılmaktadır. Bu da insan sağlığını tehdit etmenin yanında turizmin bitmesine neden olmaktadır” dedi. 

“ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERE AYKIRI” 

“Mersin’de Aydıncık ve Silifke sahillerinin sonuna kadar Muğla’dan sökülerek yapımı planlanan balık çiftliklerinin kurulum yerlerinin geneli 1. derecede doğal sit, arkeolojik sit ve ilan edilmiş turizm bölgeleridir” diyen Aslan, “1. derece doğal sit alanları uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır. Koruma altına alınan alanlara balık çiftlikleri kurmak, uluslararası sözleşmelere ve ülkemizdeki yasa ve yönetmeliklere aykırıdır. Muğla’nın turizmini olumsuz yönde etkileyen balık çiftlikleri Mersin’de de turizme çok zarar verecektir. Mersin’de denizlerimizi kirletecek, ekosistemimizi ve sağlığımızı bozacak balık çiftliklerinin kurulmasını istemiyoruz. Yetkililerden, Mersin halkının haklı talebini yerine getirerek balık çiftliklerinin bütün projelerini iptal etmelerini istiyoruz. Balık çiftliklerine karşı hukuki ve demokratik mücadelemiz etkin olarak devam edecektir. Mersin’de kurulması planlanan balık çiftliklerine karşı bütün demokratik kitle örgütlerini, meslek odalarını, yerel yönetimleri, sivil toplum örgütlerini ve Mersin halkını mücadele etmeye davet ediyoruz.” Diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA